Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Schönbrunn és Südstadt

2009. január 11. 10:50

Sugár Tímea kapusprogramjának keretében – és a Hypo Niederösterreich szokásos segítőkészségének köszönhetően – egész napos bécsi kiránduláson vett részt a Fehérép Alcoa FKC hat fiatal hálóőre.

Schönbrunn és Südstadt
Trimmel Brigitta, Cziráky Fanni, Dancs Nóra, Király Diána, Pőcze Réka és Szemerey Zsófia vehetett részt a mostani túrán. A programban a schönbrunni kastély és a Hypo – FCK Handbold BL-mérkőzés megtekintése szerepelt.

Dancs Nóra: Akárcsak tavaly, most is csodálatos élményekben volt részünk Bécsben. A nap fénypontja természetesen az esti mérkőzés volt, de mi már jóval korábban kiutaztunk. A délután során városlátogatáson vettünk részt, a schönbrunni kastélyt néztük meg, ahol a pálmaház különösen tetszett. Közösen megvacsoráztunk, majd utána érkeztünk meg a már nagyon várt Hypo - FCK mérkőzésre.

- Hogy tetszett a BL idei szezonjának egyik slágermérkőzése?
- Azzal a céllal érkeztünk, hogy a két csapat világhírű kapusainak, a német válogatott Sabine Englertnek és a legendás norvég Cecile Legangernek a meccsmunkáját tanulmányozzuk testközelből. A mérkőzés most nem volt annyira szoros, hiszen a Hypo igen nagy fölénnyel nyert, de jól éreztem magam. A hatalmas hátrány ellenére láthattuk, hogy Leganger egy pillanatra sem adta fel, végig küzdött a jobb eredmény eléréséért, és végig biztatta csapattársait, még azt követően is, hogy a kispadra került. Ez a hozzáállás nagyon pozitív számomra.

- Korod alapján még jövőre is játszhatsz a serdülő bajnokságban, ám az idei szezontól már az ifi csapatban is szerepelsz. Milyen a kapcsolatod kapusedződdel, Sugár Tímeával?
- Susu nemcsak a pályán tesz meg értünk minden tőle telhetőt, hanem életviteli tanácsokkal (pl. helyes táplálkozás) is ellát minket, valamint a péntekihez hasonló programok rendszeres megszervezésével is segíti fejlődésünket. Ezen kívül a magánéletben is nyugodt szívvel fordulhatok hozzá bármilyen problémámmal. Nagyon örülök, hogy vele dolgozhatok, és tudom, hogy rengeteget köszönhetek neki.



Király Diána: Nagy megtiszteltetésnek éreztük kapustársaimmal, hogy Sugár Timiékkel újra kilátogathattunk egy ilyen nívós mérkőzésre, és egy igen tartalmas napot tölthettünk Bécs városában. A mérkőzést megelőző programok közül főleg a kastély kertjében a XIX. század nyolcvanas éveiben létrehozott pálmaház meglátogatást élveztem, ahol gyönyörű virágokat láttunk.

- A mérkőzést a vártnál simábban nyerte meg a házigazda csapat Anja Andersen tanítványai ellen. Milyen élményekkel gazdagodtál a hatvan játékperc során?
- Nagyon látványos show keretében kezdődött a találkozó, a játékosok bevonulásakor sötétbe borult az egész csarnok, csak a felkonferálásra a pályára futó embereket világították meg a reflektorok. Bevallom, a meccs alakulása engem meglepett, jóval szorosabb eredményre számítottam előzetesen.

- Mit láttál a két világsztár kapustól?
- Englert fantasztikus formában védett ezen az estén, bizonyította, hogy a világ egyik legjobbja posztján. Legangernek most kevésbé volt szerencsés napja, de mindvégig látszott rajta, hogy minden idegszálával a sikerért küzd, ami nagyon szimpatikus.

- Televíziós közvetítésekkor is szoktad figyelni a legjobb kapusok mozgását?
- Amikor időm engedi, szívesen nézem a kézilabda mérkőzéseket a tv-ben is, és természetesen a kapusok produkciójára ilyenkor kiemelten figyelek. A győri Pálinger Katalin mozgása nagyon tetszik, ziccer-védési hatékonyságát szeretném egyszer én is megközelíteni. Sugár Tímea mellett, akit már gyerekkorom óta csodálok, ő a másik nagy kedvencem, akár azt is mondhatnám, hogy példaképem.

- Hogyan kerültél a kapusposztra, és mióta játszol Székesfehérváron?
- Amikor kézilabdázni kezdtem, igen magasnak számítottam a többi társamhoz képest – ezért javasolták, hogy álljak be a kapuba. Mivel ez nekem az elejétől tetszett, végül ott is ragadtam. Már lassan hat éve játszom az FKC-ban. Heti egy alkalommal Timi tart nekünk kifejezett kapusedzést, ami egy-másfél óra hosszúságú. Ilyenkor a mezőnyjátékosoktól különvonulva a ziccer-védést, az alapmozgásokat, valamint a kicsúszásokat gyakoroljuk mostanában leginkább.

Forrás: fkc.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi