DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYvuiISp' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "Megháláljuk a nézők bizalmát" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Megháláljuk a nézők bizalmát"

2008. július 16. 12:09

Még nem zárult le teljesen az átigazolások időszaka, így Mátéfi Eszter egyelőre csak bizakodik abban, hogy a most érkezett három játékos valóban erősítést jelent majd a 2008/2009-es bajnoki évadban.

"Megháláljuk a nézők bizalmát"
A kézilabda élvonalából, a Vasas csapatától jött a szlovák kapus Tóth Zsanett. Rácz Emese tavaly még Derecskén kézilabdázott, valamint Kocsis Ágnes a Ferencvárosból érkezett az idei szezontól Sonepar-Békéscsabai Előre NKSE néven futó hazai gárdához.

A 2008/2009-es évadnak fiatalokkal kibővített kerettel indul neki a női kézilabda csapat. Tavaly befejezte aktív pályafutását Vincze Zsuzsanna, Valyuch Éva pedig alacsonyabb osztályban, Orosházán kézilabdázik tovább. Csakúgy, mint Forczek Eszter, aki szintén az NB1B-s Orosházára igazolt. Such Tamarával pedig a Derecske csapatában találkozhatunk a bajnokság idején. A kapus Mészáros Melinda továbbra is Békéscsabán fog edzeni a lányokkal, de kölcsönjátékosként erősíti majd a szomszédvár, Gyula gárdáját. Melinda mindemellett fiatal kapusokkal foglalkozik, a tavaly elkezdett munkát folytatja.

Így a végleges játékos keret a 2008/2009-es szezonban posztonként a következő:

Veress Zsuzsanna, Tóth Zsanett, Futaki Hajnalka (kapusok)
Ancsin Tímea, Kelemen Éva (balszélsők)
Szekeres Klára, Zsuzsa Vivien, Rácz Emese (balátlövők)
Takács Bernadett, Szögi Tímea (irányítók)
Leposava Glušica, Kocsis Ágnes (jobbátlövők)
Baross Zsuzsanna, Hajduch Csenge (jobbszélsők)
Tóth Katalin, Cifra Anita (beállók)

Petrovszki Katalin, Nagy Zsanett és Zsilák Katalin már tavaly is a felnőtt csapattal edzett, ők továbbra is itt folytatják az edzésmunkát. Az ifjúsági korú játékosok közül Gerzsényi Andrea, Mátéfi Erika, Lukoviczki Beáta és Kovács Anna "került fel", hogy ízlelgethessék a felnőttek edzésmunkájának és légkörének hangulatát.

Mátéfi Esztert az elkövetkező felkészülési időszak várható eseményeiről kérdeztem, s igen konkrét, majdnem teljes képet tudott adni a lányok közel kéthónapos munkamenetéről.

- Az első, ráhangoló héten hétfőn egyet edzettünk, kedden már kettőt, szerdán ismét egyet, és a hét második felében már napi két foglalkozást tartok a lányoknak. Jövő héten hétfőtől szombatig (július 21-26.) Kikindára utazunk edzőtáborba, ahol az erőgyűjtésre fektetjük a hangsúlyt. Debrecennel kötöttük le az első hazai edzőmérkőzést augusztus 1-jére (péntek). Ezt követő hétvégén (augusztus 8-9. péntek-szombat) Derecskén veszünk részt egy felkészülési tornán. Hazai felkészülési tornát augusztus 15-16-án (péntek-szombat) rendezünk. A folyamatos edzések mellett viszonozzuk a DVSC edzőmérkőzését augusztus 19-én (kedden). Majd augusztus 22-23-án visszautazunk Kikindára egy nemzetközi tornára, ahol lengyel, belgrádi és természetesen a hazai csapat lesz az ellenfelünk. S ez már a felkészülésünk hatodik hetében lesz. A szeptemberi bajnokság kezdetéig az utolsó időszakra még tervezünk néhány edzőmérkőzést, de azok még tárgyalás alatt vannak.

Az elvárások már körvonalazódnak, de - mint azt a vezető edzőnőtől megtudtuk - még nem lehet tudni minden csapatnak kialakult-e már a végleges játékosállománya. Mindezek ellenére Mátéfi Eszter úgy érzi, az újonnan érkezett játékosok segíteni tudnak majd a csapatnak, és a Békéscsabán eltöltött egy esztendő munkáját sikeresen tudja folytatni a tavalyihoz hasonló szellemben.

- Szeretnénk az alapszakasz közepét megcélozni, a 6-8. hely valamelyikére odaérni az alapszakasz végén. (Idén ismét rájátszásos rendszerben zajlik a bajnokság, az alapszakaszban lejátszott mérkőzések után a helyezések szerint három csoportba osztják a csapatokat: felső- középső- és alsóház - a szerk.) Tavaly a védekezésünk jól működött, hatékony hatosfalas és nyitott védekezés kialakítására törekszünk most is. Örülnék, ha a támadójátékon tudnánk javítani, így szaporíthatnánk a jó védekezésből indított lerohanásos gólok számát. A felállt fal elleni támadójátékunk is javításra vár még, bízom benne, hogy ez is egyre jobb lesz.

Herr Anita távozásával a balkezes átlövő kérdése még nyitott maradt. Most volt egy balkezes román játékos próbajátékon Békéscsabán, de az ő ügyében a vezető edzőnő még nem tudott konkrétumot mondani. Zsuzsa Vivien végre megkezdte a teljes értékű munkát, és a hosszú kihagyás után a csapattal együtt készül ő is. Remélhetőleg mielőbb visszaépül a csapatba.

Az idei sorsolást Mátéfi Eszter kedvezőbbnek ítéli a tavalyinál, ahol az első fordulókra jutottak a "nehezebb" ellenfelek (Dunaferr, Fradi, Győr). Idén elsőként a Hódmezővásárhelyet fogadjuk, majd a Vasashoz utazik a csapat, érkezik a Kiskunhalas, és idegenben mérkőzünk meg az FKC gárdájával - ha csak az első négy fordulót emelem ki, s majd a szeptember vége válik nehezebbé.

- Szerencsésebbnek érzem az idei sorsolást, mégis úgy gondolom, oda kell figyelnünk minden meccsre. Bízom benne, hogy az új játékosok hamar beilleszkednek majd ebbe a fiatal csapatba. Szeretném, ha kihoznák magukból mindazt, ami bennük rejlik, és megmutathatná mindenki a maga tehetségét. A kilátogató közönségnek szeretnénk látványos játékkal felejthetetlen perceket adni. Minden játékos nevében állíthatom, megháláljuk majd a nézők bizalmát és szeretetét.

Forrás: elorenkse.hu - Hajdu Lívia

További hírek