Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Dunaújvárosban a BL-selejtező

2008. július 9. 8:33

Már biztosan Dunaújvárosban, a Dunaferr csarnokban kerül megrendezésre a négynapos BL-selejtező torna.

Dunaújvárosban a BL-selejtező
A versenyen a dán FCK Handbold és az ukrán HK Motor Zaporizzsja biztosan jelen lesz, a görög AC Ormi-Loux Patras, a portugál Madeira Andebol SAD, a szerb ZRK Naisa Nis, a holland VOC Amsterdam közül pedig a csoport második helyezettje lesz a Dunaferr NK ellenfele.

A Dunaferr NK egyelőre kéréssel fordult az EHF-hez, hogy halasszák el egy héttel a BL-selejtező tornát. A döntés még nem született meg ez ügyben, így egyelőre nincs meg a pontos időpont.

Bizonyos szempontból nagyon nehéz döntés volt a Dunaferr NK-nak a selejtező torna megrendezése, de inkább vállalta, mint hogy Dániában kelljen megküzdenie az Anja Andersen által irányított, hazai FCK Handbold-dal.

Éppen csak hazaruccant Imre Vilmos szövetségi edző válogatott kézilabdázóival. Két hétig sajátjaival készülhet, de a válogatott keret tagjai már előbb Nyíregyházára utaznak.

- Most valóban nagyon örülök a klubmunkának, hiszen alig találkozom a csapatommal. Az olimpiáról augusztus 26-án érkezünk vissza, azonnal Győrben játszunk egy tornán, egy hét múlva mi rendezzük meg a Kulcsár Anita-kupát, majd néhány nap, és már kezdődik is a bajnokság. Ez némi nyugtalanságot okoz nálam, annak ellenére, hogy segítőmmel, Rapatyi Tamással előre mindent megbeszélünk, megtervezünk. Most itthon csoportos foglalkozásokat tartunk, hiszen Ferlingék a jövő héten már mérkőzéseket játszanak a válogatottal Románia ellen, a csapatom többi tagja pedig még csak a kezdetnél tart. Fontos tehát a munka összehangolása, hogy mindenki a megfelelő terhelést, feladatot kapja.

- Maradjunk még az olimpiára készülő válogatottnál. Mint szövetségi edző, hogy látja címeres csapatunk jelenlegi formáját? Jó úton haladunk?
- Dupla sebességgel kell dolgoznunk az edzőtáborokban. Így a fizikai terhelés mellett a taktika, a technika, a játék is programot jelent. Csak a legnagyobb elismeréssel tudok szólni a válogatott játékosok szorgalmáról, elszántságáról. Nincs győri, fradista vagy dunaferres kézilabdázó, csak magyar válogatott játékos van. Nagyon baráti a kapcsolat a lányok között, de erre mi, edzők külön is figyelünk.

- Milyen lesz ez a magyar olimpiai válogatott csapat?
- Nagyon jól fog védekezni. Ez a vesszőparipánk: a védekezés - a nyitott, a zárt, a magas hatos fal, azaz sok variációt kell gyakorolnunk. Ami a támadásokat illeti, a magyar válogatott eddig is megfelelő szinten állt. Ám arra a gyors reagálásra is készülünk, amikor a kulcsjátékosainkat akarják majd kikapcsolni a játékból.

- Néhány hét, és a kapitány felfedi lapjait. A dunaújvárosiak közül hányan szállnak majd fel a repülőre?
- Ferling Bernadett és Pigniczki Krisztina helye szinte majdnem biztos az utazó keretben. Lovász Zsuzsának komoly sansza van erre, bár mindenki tudja, ha kell, akkor először a szélsőket hagyják itthon. Vincze Melinda pedig minden bizonnyal Dunaújvárosban folytatja. Ez a feltételezés természetesen abból adódik, hogy csak tizennégy játékos utazhat Pekingbe. Viszont le a kalappal: mindenki úgy dolgozik, mintha biztosan utazna.

- Kikerülhetetlen a kérdés: BL-selejtező. Hát alaposan belehúzott a csapat. Jönnek a dánok...
- Én ezt a dunaújvárosi selejtezőt az elmaradt EHF-kupa döntőjének fogom fel. Látatlanban a dánoknak van esélyük, hogy elsők legyenek a csoportban, mivel a koppenhágai csapat a dán bajnokság első helyének esélyese, de egy mérkőzésről van szó, és ha itthon játszunk, van esélyünk. Mindenképpen szeretnénk megrendezni a selejtezőt, ám az időpont ütközik a dunaújvárosi tánc-világbajnoksággal. Márpedig a táncosok egy éve lefoglalták a sportcsarnokot. Így tehát most kérjük az európai szövetséget, hogy egy héttel később rendezhessük a selejtezőt. Bízom abban, hogy ezt a támogatást megkapjuk.

BL: nehéz csoportban a Dunaferr

Forrás: dferrhandball.eu és Dunaújvárosi Hírlap

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi