Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

200-as pulzussal rohannak

2008. július 7. 16:06 © handball.hu

Minden erejét összeszedve (bár ezekben a percekben meglehetősen foghíjasan) készül a magyar nőikézilabda-válogatott a Pekingi Olimpiai Játékokra - tudtuk meg Hajdu János szövetségi kapitánytól.

200-as pulzussal rohannak
handball.hu: Mik a tapasztalataid az elmúlt hetek olimpiai felkészülésével kapcsolatban?
Hajdu János: Már az előkészítő, alapozó célt szolgáló egyhetes zalakarosi edzőtábor is nagyon jól sikerült. Tatán már keményebb, intenzívebb munkát folytattunk. Időarányosan jól állunk a feladatainkat tekintve. Sajnos a héten a lányoknak vissza kellett térniük a klubjaikhoz. Ez elengedhetetlen, hiszen miután visszajövünk az olimpiáról, kezdődik is a bajnokság.

handball.hu: A hírek szerint hatan azért ott maradnak Veled az edzőtáborban…
Hajdu János: A megállapodás úgy szól, hogy azok a magyar klubok, akik a héten elkezdik a felkészülést, most visszakapják a játékosaikat. A többiek és az idegenlégiósok itt maradnak Tatán. Aztán vasárnaptól (már ismét teljes csapattal) Nyíregyházán folytatjuk a felkészülést, és ott, valamint Kolozsváron a románok ellen lépünk pályára.

handball.hu: Mit lehet hat emberrel kezdeni?
Hajdu János: Minden edző arra vágyik, hogy ilyen kis csoporttal dolgozhasson, ez tehát kitűnő lehetőség erre. Egyéni foglalkozást, páros technikai képzést, képességfejlesztést, posztképzést, csapat-taktikát, kondicionális képzést, súlyemelést, medicinlabda- és nehézszer dobást, tartós futást és sprintet végzünk. A színes programot élvezni fogják a lányok, azaz Kovacsicz, Bódi, Borbás, Szűcs és Tóth. Később pedig Herr Anita is megérkezik a főiskolás világbajnokságról.

handball.hu: Ezek szerint téves az információ, miszerint Szűcs Gabi egy megállapodás szerint volt klubjában készülne?
Hajdu János: Én nem tudok erről, velem nem állapodtak meg ilyesmiben. Felesleges is lenne a Lokiban edzenie, hiszen a debreceni lányok egészen más jellegű munkát kezdenek el, mint amelyet mi csinálunk.

handball.hu: Mennyire zavarja össze az edzéstervet, hogy elmaradt az eredetileg július elejére tervezett Pannon-kupa?
Hajdu János: A szponzorokat tekintve sajnáljuk, hogy így történt. Igaz, hogy végre meg tudtuk volna méretni magunkat, azonban így is hasznosan töltöttük az időnket. Persze jobb lett volna itthon két gyengébb csapattal kezdeni, mint Romániában a román válogatott ellen. Igaz, azt szeretném, ha a világ legjobbjaival játszanánk, hogy ne csapjuk be magunkat és a közvéleményt. Mindenki lássa, ha jók vagyunk, ha meg nem annyira, akkor arról is tudjanak.

handball.hu: Az edzésmunkát tekintve mi az, ami vasárnaptól változik majd?
Hajdu János: Ugyanazt fogjuk csinálni, mint eddig, csak kicsit gyorsabban és frissebben. Eddig alapozó munkát végeztünk, amibe a taktikai és technikai elemek csiszolása is beletartozik, és természetesen a kondicionális állapot, az állóképesség, gyorsaság fejlesztése. A jövő héten már a mérkőzésekre koncentrálunk. Frissnek kell lennünk, hiszen a világ egyik legjobb csapatával találkozunk. Amiket eddig próbálgattunk, most éles körülmények között kell produkálnunk.

handball.hu: A lányok nyaralás után érkeztek meg az edzőtáborba. Mennyire frissek ezek után?
Hajdu János: Pozitívan csalódtam a csapatban. Ha fizikálisan nem is, mentálisan akkor is készültek a feladatra, amikor leültek az asztalhoz enni, hiszen plusz kilók alig jelentkeztek rajtuk. Végrehajtottunk rajtuk egy élettani vizsgálatot is, amely kiváló mutatókkal szolgált. Morálisan is fantasztikusan dolgoznak, nem kell őket motiválni. Akár sérülten is a pályára akarnak lépni, és ha arra kérjük őket, hogy 160-as pulzussal fussanak, akkor 200-zal száguldanak. Ez nem gond, hiszen csitítani mindig könnyebb, mint egy lustát meghajtani.

handball.hu: Két sérülés is történt az edzőtáborban: hogy áll Göbicz és Tóth regenerációja?
Hajdu János: Görbicz Anitának az ujja akadt be az egyik játékos mezébe, amelynek köszönhetően kisebb szalaghúzódást szenvedett. Pár nap pihenésre van szüksége, azonban rá jellemző módon az eset utáni napon balkézzel már passzolgatott. Semmilyen edzést nem akart kihagyni, azonban az orvos az aznapi futóedzésről eltiltotta, hiszen nem lógathatta a kezét, nehogy telemenjen vérrel. Így összességében csupán fél napot kellett kihagynia. Tóth Timinek egy játékgyakorlat közben kissé megnyúltak a szalagok a térdében, de szerencsére se szakadás, se porcleválás nem történt. A balszerencsés mozdulat után azonnal a Sportkórházba vittük a játékost, ahol az MRI-vizsgálat után két-háromnapos kihagyást javasoltak. Tehát kedden már velünk edzhet. A legkisebb sérülés esetén is azonnal a kórházba mennek a lányok, ahol orvosi csoport vizsgálja meg őket, majd konzílium dönt a sorsukról. Túl nagy értékek ők ahhoz, hogy valamelyikük esetleg tartós sérülést szenvedjen.

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi