Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Előreléptek a lila-fehérek

2008. június 7. 16:12

A nőikézilabda NB I-ben a City-Line Békéscsabai Előre NKSE tizenhat ponttal a nyolcadik helyen végzett. Mátéfi Eszter vezetőedző értékelte a csapat teljesítményét.

Fotó: elorenkse.hu
Fotó: elorenkse.hu
- A nyáron vette át a szakmai munka irányítását. Milyen tervekkel vágtak neki a bajnokságnak?
- A vezetés a biztos bent maradás elérését tűzte ki célul. Az is megfogalmazódott, ha lehetőségünk van, lépjünk előre a tavalyi tizedik helyről. Tavaly nyáron nem tudtuk, hogy milyen játékerőt képvisel a két újonc, annyi biztos volt, hogy a Derecske jól erősített, és ezt később igazolta is a hetedik helyével. Az együttes a tervet teljesítette, hiszen a középmezőnyben a nyolcadik helyen zárta a bajnokságot. Ebben a sikerben a klubban dolgozó valamennyi segítőmnek megvan a szerepe. Egyébként jóleső érzéssel tölt el bennünket, hogy a hazai kézilabdás berkekben elismerően beszélnek a Békéscsabai Előréről.

- Milyen gondokkal kellett megküzdeni a szezon során? Hogyan értékeli a tavaszi szereplést?
- Elöljáróban azzal kezdeném, hogy nagyon nehéz volt a sorsolásunk. A könnyebb mérkőzések a szezon végére estek. Sok volt a sérülés az idény során. Zsuzsa Vivienre egész évben nem számíthattunk, majd Valyuch Éva a második fordulóban megsérült. Az őszi, Goldberger elleni találkozó előtt megsérült Leposava Glušica keze, így a folytatásban rá se számíthattam. Novemberben megműtötték Herr Anitát és Takács Bernadettet, míg Tóth Kata vádlisérüléssel bajlódott. Vincze Zsuzsa az ősszel bejelentette, hogy visszavonul.

A világbajnokság miatti szünetben leigazoltuk Orosházáról Ancsin Tímeát, majd januárban Baross Zsuzsát a Goldbergertől. Ennyi gond után egy jó téli felkészülést követően januárban magabiztosan legyőztük itthon a Kiskunhalast és a Vasast. Egyre inkább összekovácsolódott a gárda, ezt igazolja, hogy a Fehérép, a Derecske és a Győr ellen is végig partiban voltunk. A Debrecen ellen itthon drámai csatában kaptunk ki egy góllal, pedig egy pontot mindenképpen megérdemeltünk volna. Következett az utolsó négy mérkőzés, amelyen a lányok a legoptimistább előrejelzést is felülmúlták, hiszen begyűjtötték a nyolc pontot, és így odaértek a nyolcadik helyre. Ebben az időszakban már számíthattam Glusicára, aki védekezésben és támadásban egyaránt hasznos tagja volt a csapatnak. Itt kell elmondanom, hogy a szurkolók is sokat segítettek, akik minden találkozóra elkísérték a lányokat, és Kiskunhalason például hazai pályát teremtettek.

- Védekezésben remekeltek, hiszen a bajnok Győr után a második legkevesebb gólt kapták, viszont támadásban csak a kiesett Goldbergert előzték meg. Egyénileg kikkel elégedett?
- Tény, a csapat elsősorban védekezésben fejlődött. Ezt igazolja, hogy míg az előző idényben tizenöt-tizennyolc góllal kaptunk ki az élcsapatoktól, most a Fradi, a Dunaferr és a Debrecen is csak egy góllal nyert Csabán. Sajnos támadójátékban nem tudtunk elég hatékonyak lenni, a sok sérülés miatt nagy teher hárult Szekeres Klárára. Az ősszel sokszor hiányoztak a szélső gólok, ezen a téren tavasszal javultunk. Egyénileg nem emelnék ki senkit, a csapategység volt a mi erényünk. Az utolsó mérkőzések sikere önbizalmat adott a lányoknak, a saját bőrükön érezték, hogy az elvégzett munka meghozza gyümölcsét.

- Mi lesz a program az őszi bajnoki nyitányig? Várható-e erősítés?
- A játékosok június elejéig még edzenek, majd pihenőt kapnak. A felkészülést július 14-én kezdjük. A bajnokság szeptember 7-én kezdődik, és az alapszakasz után ismét lesz rájátszás. Herr Anita távozása nagy veszteség. Eddig két új játékost igazoltunk, a Vasasból a szlovák válogatott kerettag, huszonnégy éves Tóth Zsanett kapus érkezik, míg Derecskéről a huszonöt éves irányító, Rácz Emese jön Békéscsabára. Még szeretnénk egy balkezes átlövőt igazolni, de ha nem jön össze, megpróbáljuk jobbkezes átlövővel megoldani a gondot. Az új idényben már számíthatok Zsuzsa Vivienre, és szóban elkötelezte magát Leposava Glušica is hozzánk.

Forrás: BEOL.hu

Mátéfi Békéscsabán marad

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi