DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYQYEsGh' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Itt az idő szervezni a jövőt | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Itt az idő szervezni a jövőt

2008. június 6. 12:51

Kétségtelen, a dunaújvárosi nőikézilabdának nagyobb vonzereje volt korábban, mint napjainkban. A Dunaferrnél kevesebben jelentkeznek játékra, mint néhány éve. Ez talán természetes is.

Itt az idő szervezni a jövőt
"Ma már a mi egyesületünknek bizony sok a konkurense. Amíg a Dunaferr felnőtt csapata volt a magyar bajnok, nyilván az ország minden részéből hozták a szülők a lányaikat hozzánk kézilabdázni. Ma ilyen kiváltságos helyzetben a győriek vannak. Az Angyalföldi Sportiskola, keleten a debreceni klub mind vetélytárs. Nehezebb már hozzánk csalogatni a tehetséges fiatalokat. Tizenhárom évvel ezelőtt vidékről, mindenhonnan fogadhattuk a tehetséges kézilabdázó gyerekeket. Ez a múlt. Viszont a másik oldalon örömteli, hogy egyre több a dunaújvárosi az utánpótlás-csapatainkban" - kezdte nyilatkozatát Pergel István, a Dunaferr NK utánpótlás-szakágvezetője.

- Akkor nézzük a mögöttünk lévő bajnoki év eredményeit! Hogyan teljesítettek a serdülők, az ifjúságiak?
- Az ifjúsági csapatunk az erőviszonyoknak megfelelően szerepelt. Talán a bajnoki bronz lehetett volna eggyel fényesebb is. Ősszel volt hullámzó az ifjúsági gárda teljesítménye. Tavasszal viszont eredményesebben játszottak a lányok. Szép sikerüket bizonyítja az is, hogy Imre Vilmos, a felnőtt csapat szakvezetője az új bajnoki évre négy ifjúsági játékost fel is vitt a felnőtt keretbe. Slakta Petra, Azari Fruzsina, Tamás Krisztina, Erdősi Ildikó mellett véleményem szerint rövidesen már Szádvári Krisztina, Godó Nikolett is kopogtathat az első csapat kapuján.

- A serdülő csapat tavaly eljutott az országos döntőbe, idén ez nem sikerült...
- Két mérkőzésen múlott. Az idegenbeli tököli, s az itthoni, Debrecen elleni találkozó miatt történt így. Összességében dicséretesnek minősíthető a serdülő első csapatunk produkciója az elmúlt bajnokságban. A Nagy Ervinné vezette gárdából, a kilencvenegyes születésűekből feltölthető az ifjúsági keret. Felkerülhet Vadász Ildikó, Ács Rebeka, Uhrin Zsófia, Berta Nikolett, Sági Petra, Idei Márta, Maláti Adrienn. Bízom benne, hogy megfelelnek. Dicsérhető még Takács Fruzsina, Selmeczi Sarolta, Pasker Renáta játéka is. A csapat egyébként megnyerte az NB II-es ifjúsági bajnokságot.

- Sok minden eldől a jövőt illetően a felvevő csapat színvonalától. Ez a serdülő kettő...
- Ide a dunaújvárosi sportiskolából és vidékről jönnek a gyerekek. Valóban ebben a csapatban kezdik el a dunaferres egyesületi munkát a fiatalok. Náluk az elsődleges cél: a szoktatás a rendszeres edzéslátogatás, a rendszeres versenyeztetés terén. Takács Józsefné csapatának fontos szerep jut. Létjogosultságát bizonyítja, hogy innen került fel az ifibe Idei Márta, Sági Petra. A Köllő testvérpár, Kalla Krisztina, Kovács Rita, Mozsár Paula is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Ők is az NB II-es bajnokságban szerepeltek középcsapatként. Összességében tehát elmondhatom, utánpótlásunk becsülettel helytállt az elmúlt bajnokságban. A serdülőknél a következő évben ezzel a játékosállománnyal az országos középmezőnyben tudunk majd végezni. Ezt tudomásul kell venni, hiszen évről évre más a korosztályok erőssége, színvonala. Nem lehet minden évben kiváló a minőség. Az ifjúsági csapatunknál egyenletes teljesítmény mellett viszont elvárható az ezüstérem.

- Valami véget ért, s kezdődik az új. Foglalkoztatja-e már a következő bajnoki év?
- Természetesen. Annál is inkább, mivel jelentős változások lesznek a magyar bajnoki rendszerben. Visszatérünk a rájátszásra a felnőtt és ifjúsági csapatoknál. A serdülőknél újítás lesz - és ez üdvözlendő - a serdülő NB I-es bajnokság. Ez fordulónként, vagyis egy nap három csapat egymás utáni találkozóit jelenti. A korosztályok határát is kitolták. A serdülők tizenhét, az ifisták tizenkilenc éves korig játszhatnak. Az országos nyílt serdülő-bajnokságban a serdülő kettő indul majd. Ez az együttes szerződéssel a DAC ificsapataként is szerepel. A serdülő első csapat második bajnoksága az NB I B-s ifjúsági csoport lesz. Azt szeretnénk még, hogy az ifjúsági gárdánk az NB I B-s felnőtt bajnokságban is szerepelhessen. Ebben a csoportban már komoly küzdelmekben edződhetnének a lányok.

Forrás: dh-online.hu

További hírek