Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Dunaferr: sikeres év után

2008. május 29. 6:45

Sikeresnek ítéli a gárda mögött álló esztendőt Imre Vilmos, a Dunaferr NK nőikézilabda-csapatának vezetőedzője, aki évadzáró értékelésében azt is elmondta, hogy képesnek tartja együttesét a további fejlődésre.

Dunaferr: sikeres év után
Hosszú út végére ért a múlt hétvégén a Dunaferr NK nőikézilabda-csapata: az együttes meglehetősen izgalmas és érdekes szezon végén ért el második helyet a honi bajnokságban, illetve a Magyar Kupa küzdelmeiben, s az EHF-kupában is az elődöntőig jutott.

Ismerős terepen

A bajnokság végeztével már a levezető edzéseket végzik a csapat tagjai, a szerdai gyakorláson Imre Vilmos vezetőedző adott értékelést a gárda mögött álló esztendőről. A fiatal szakember kiemelte: egy új edző érkezése rendre más munkát, másfajta szemléletet hoz, mint amit elődjénél megszokhatott a csapatért szurkoló közösség. Nem volt ez másként Imre Vilmos esetében sem, aki a Dunaferr SE férfikézilabdázóitól "pártolt át" a női együtteshez. Fontos viszont, hogy szerencsére nem kellett az ismeretlenbe ugrania, hiszen a játékosok nagy részét, s az elvégzett munkát is ismerte, így ebből a szempontból nem sok nehézséggel kellett megküzdenie a közös munka kezdetén:

"Nagy motivációt jelentett számomra, hogy továbbra is élvonalbeli edzőként dolgozhatok, egy olyan csapatnál, ahol én is tovább fejlődhetek, így a családommal egyeztetve ez volt a legideálisabb választás. Így utólag már nem érdemes titkolni: hét-nyolc helyről volt elfogadható ajánlatom. Úgy érzem, végül jól döntöttem, nem utolsó sorban azért, mert nem kellett idegen közeget megszoknom. Ráadásul jórészt a játékosok kvalitásaival, valamint munkájával is tisztában voltam. A legnagyobb nehézséget az jelentette, hogy fel kellett térképezni az ellenfeleket – s itt elsősorban a közvetlen riválisokra gondolok. Idővel persze ezt is sikerült megoldanunk, ami azért is jelentős fegyvertény, mert a felkészülési időt meglehetősen rövidre szabták".

Építkezve is sikeresen

A csapat vezetőedzője a DO érdeklődésére kiemelte: a nehézségek ellenére is sikerült ütőképes gárdát kialakítania, bár Imre azt is elismerte, hogy a csapat játéka csak a szezon második harmadára állt össze igazán. Mint emlékeztetett rá, már a héthetes felkészülés végén prognosztizálta: érzése szerint még tíz-tizenkét tétmérkőzés kell a csapatnak ahhoz, hogy letisztuljon a játék – ezért az első időszakban bevallottan az volt a legfontosabb, hogy bármilyen teljesítménnyel is, de nyerjék meg a mérkőzéseiket.

"Ezt sikerült is véghez vinni, hiszen egyedül az ETO ellen nem tudtunk győzni, s ahogy arra számítottam is, az említett időszak végén már kikristályosodott, hogy milyen játékot is tudunk nyújtani igazán. Különösen novembertől februárig produkáltunk remek sorozatot – a bajnokságban és a nemzetközi kupában is szaladt a szekér. Erre az időszakra feltétlenül büszkék lehetünk, hiszen minden szinten sikerült előrébb lépnünk, és fejlődnünk."

Imre Vilmos azt is elárulta, hogy a szezon harmadik szakaszára fizikailag és mentálisan is elfáradtak a gárda kulcsjátékosai, ami elsősorban a "rövid kispaddal" volt magyarázható:

"Már a szezon közben is elmondtam, hogy sajnos fiataljaink beépítése nem úgy sikerült, ahogyan azt elterveztük. Pedig én úgy érzem, hogy a lehetőség adott volt számukra, ám ezzel nem mindenki tudott élni - gyakorlatilag nyolc-kilenc játékossal kellett végigjátszanunk a szezont, aminek köszönhetően a szezon végére teljesen érthető módon kimerültek a kulcsjátékosaink.

Jövőképek - olimpiával

A Dunaferr fiatal mestere abban is reménykedik, hogy ez jövőre nem így alakul, s sikerül még inkább előre lépni játékban és eredményességben. A fiatal vezetőedző szerint továbbra is tud még fejlődni és javulni együttese; nagy erősítés, hogy együtt maradt a csapat, így tovább tudják folytatni az idén elkezdett munkát úgy, hogy nem kell különösebben belenyúlni az összeállításba. Imre Vilmos szerint a statisztikák árulkodó jeleit is érdemes figyelembe venni annak érdekében, hogy tovább csiszoljanak a Dunaferr játékmódján:

"Az idei szezon mérlegét megvonva kiderül, hogy átlagosan 37 gólt szereztünk, s 27-et kaptunk. Az arány viszonylag jónak mondható, ám a védekezés javításával az utóbbi alapadaton mindenképpen szeretnénk lefaragni. Sokszor azt éreztem ugyanis, hogy nem vagyunk elég agresszívek, ami egyértelműen a védekezés rovására ment. Régóta vesszőparipám a labda nélküli játék, mely véleményem szerint kulcsfontosságú a mai, rohanós kézilabdában. Ebben is mindenképpen előrébb kell lépnünk ahhoz, hogy továbbra is hozni tudjuk a tőlünk elvárt szintet eredményekben és játékban is".

A csapat szakmai irányítója prognózisában kiemelte: az olimpia miatt várhatóan idén sem lesz ideális a felkészülés, mert hiába edzhetnek együtt ezúttal kilenc hetet a lányok, ebből csak bő két hetet lesz jelen a teljes csapat – ugyanakkor kiemelte: igyekeznek úgy dolgozni és beosztani az edzésmunkát, hogy a folytonosság megmaradjon, s a lehető legtöbb feladatot el tudják végezni a jövő évad kezdetét jelző első sípszóig.

Forrás: Dunaújváros Online Hírek

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi