DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYcCBSn6' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Európai kupameccsek ígérete | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Európai kupameccsek ígérete

2008. február 29. 7:58

Az ASA-Hódmezővásárhelyi NKC SE csapata a legutóbbi fordulóban pontszámban (16–16) utolérte a Debrecent, és esély kínálkozik az ötödik hely megszerzésére, ez pedig európai kupaszereplést jelentene a kék-sárgáknak.

Fotó: Tésik Attila (Délmagyarország)
Fotó: Tésik Attila (Délmagyarország)
Az együttes már régen vágyik a nemzetközi porondra – mennyi most a reális esély?

A nőikézilabda-bajnokság legutóbbi, 15. fordulójában a Debrecen hazai pályán 32–31-re kikapott a Dunaújvárostól, míg az ASA-HNKC a hódtóiban 29–23-ra verte a Kiskunhalast. A Vásárhely ezzel pontszámban (16–16) beérte a hajdúságiakat, de a jobb egymás elleni eredmény, egyetlen gól (vásárhelyi szempontból 29–35 és 29–24) a Loki javára dönt. Karnyújtásnyira a nemzetközi szereplést (EHF-kupa) jelentő ötödik hely, de elérhető?

"Mindent megteszünk azért, hogy megelőzzük riválisunkat" – mondta Mucsi Tamás ügyvezető. "Ki kell használnunk azt az esélyt, amit a botladozó Debrecen felkínált. Ezt megbeszéltük a lányokkal is. Régi álma, vágya az egyesületnek, hogy Európában is megmutassa tudását, ez eddig nem valósult meg. Amennyiben most sem sikerülne, ígérhetem, jövőre teljesül."

Az indulást, ha kiharcolnák, vállalnák, de okultak a halasi példából: igyekeznek majd megteremteni ehhez az anyagi alapot, nemcsak „felépítmény" lesz. Mucsi kalkulációja szerint az együttes legalább három kört menetelhetne – ez persze sorsolásfüggő –, ami 10-15 millió forintos pluszköltséget jelentene, ezt mindenképpen előteremtenék. Erre, ahogy az ügyvezető fogalmazott, Mihucz Tibor elnök és a város a biztosíték. A szponzorok, az önkormányzati vezetők is látnák: a csapat fejlődik, nem egy helyben topog. De az ötödik pozíció még messze van, hogy elérhető közelségbe kerüljön, bravúrokra is szükség lesz.

"Az elvi lehetőség adott az ötödik hely megszerzésére" – vélekedett Rapatyi Tamás vezetőedző, - "és még sok forduló van hátra a bajnokságból. Azt azért leszögezném: az alapvető cél nem változott, az a hatodik hely, amelyhez számításaink szerint legalább 20 pont kell. Mindig a következő feladatra szabad csak koncentrálni, ez – nem számítva a pénteki Magyar Kupa-negyeddöntőt – a Vác elleni idegenbeli parti. Ott kell pontot vagy pontokat szerezni, ha sikerül, számolgathatunk, tervezhetünk tovább. Azt el kell ismerni, a Debrecen jobb csapat, de mostanában nagyon rossz formát mutatnak a játékosai.

A két rivális, az ASA-HNKC és a Debrecen a hátralévő hét fordulóban négyszer játszik vendégként, és háromszor hazai környezetben. A Loki sorsolása kedvezőbbnek tűnik, ez a megszerezhető pontokból is kiderül. A papírformát – egy-két bravúrral vegyítve – számolva a zárásig (rájátszás nincs) a DVSC 9, a Vásárhely 8 pontot szerezhet. A 20. forduló után az ASA-HNKC- nál lehet az előny (22 és 21 pont), az utolsó körökben azonban a hajdúságiak a Derecskével (idegenben) és a Goldbergerrel (otthon), a kék-sárgák a Fehérép-Alcoával (otthon, bravúrnak vettük) és a Győrrel (idegenben) játszik. Reméljük, rosszul, pesszimistán kalkuláltunk".

Pénteken 18 órától MK-meccs a Dunaferr ellen

Az ASA-HNKC kézilabdázói pénteken 18 órai kezdettel Magyar Kupa-negyeddöntőt játszanak a Hódtói Sportcsarnokban, az ellenfél a Dunaferr. Az esélyekről Rapatyi Tamás, a Vásárhely vezetőedzője elmondta: a találkozó favoritja a remek formában lévő, válogatottakat, klasszisokat a soraiban tudó dunaújvárosi együttes. Viszont rögtön hozzátette, mivel a négy közé kerülésről egy meccs dönt, nem adják fel, minden kis esélyt, kínálkozó lehetőséget megragadnak a továbbjutás kiharcolására.

ASA-Hódmezővásárhelyi NKC SE – Dunaferr NK
Magyar Kupa Felnőtt női kézilabda mérkőzés, negyeddöntő
Helyszín: Hódtói sportcsarnok (6800 Hódmezővásárhely, Ormos E. u. 18.)
Időpont: 2008. 02. 29. 18:00
Játékvezetők: Szegedi Zsolt, Unyatinszki Tamás
Versenybíró: Szűcs Mihály

A két csapat szurkolói ÉLŐ televíziós internetes közvetítésen keresztül tudják a találkozót végigkövetni a www.hunnetmedia.hu weboldalon.

Forrás: HNKC Média; Délmagyarország OnLine

További hírek