Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Németh András sokkal nyugodtabb

2007. december 1. 7:44 © handball.hu

Mielőtt a csapat elutazott volna Franciaországba, a handball.hu a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitányával, Németh Andrással beszélgetett, aki elmesélte, milyen változások történtek az elmúlt egy évben, de a jelenlegi világbajnoki rendszer igazságtalanságára is felhívta a figyelmet.

Németh András sokkal nyugodtabb
handball.hu: A 2006-os Európa-bajnokság előtti periódust tekintve hogyan áll most a válogatott?
Németh András: Csak remélni tudom, hogy jobban. Tavaly ilyenkor még semmi problémánk sem volt, azonban Svédországban sorra jöttek a gondok. Idén azért már most van egy-két apró-cseprő bajunk, de ez lehet, hogy azt jelenti, Franciaországban minden rendben lesz. Egy biztos, hogy én jelen pillanatban sokkal jobb állapotban vagyok.

handball.hu: Ez pontosan mit jelent?
Németh: Megnyugodtam. Tavaly ilyenkor eléggé ideges, feszült voltam, sok problémával. Most sokkal nyugodtabban várom a világversenyt.

handball.hu: Miben nyilvánul ez meg?
Németh: Máshogy állok a játékosokhoz, sokkal nagyobb a tűrőképességem és a munkabírásom. Ausztriában új embereket ismertem meg, és ezáltal jóval nagyobb rálátásom van mindenre. Ez hatással van a munkámra is.

handball.hu: Miért volt szükséges az új védekezési rendszer bevezetése a válogatottnál?
Németh: Régebben egyféle védelemben gondolkodtunk, de azt láttuk, hogy ezen feltétlenül változtatni kell, még akkor is, ha az idő rövidsége miatt nem tudjuk tökéletesen megtanítani a lányoknak. Úgy gondoltuk, hogy a mérkőzésen belül bizonyos váltásokkal tudnánk annyit nyerni, hogy megérje a változtatás. Lesz olyan felállás, ami egyenesen rákényszerít majd erre minket, például a háromirányítós játék. Ilyenkor, ha nem tudunk cserélni, egyértelműen egy másik védekezési szisztémát kell alkalmaznunk.

handball.hu: Támadásban is láthatunk valami újdonságot?
Németh: Alapvetően nem. Pluszt talán Szucsánszki beállításával tudunk adni a támadásainknak. Úgy érzem, Zita kezd olyan játékossá válni, aki (ha nem is feltétlenül alapember,) beállásával olyan többletet hozhat, amely segíti a csapatot.

handball.hu: Hogy látod, milyen formában vannak a legkomolyabb riválisaink, Norvégia, Oroszország, és a többi nagyágyú?
Németh: Természetesen láttam őket, és meg is van az elképzelésem róluk. Persze még nem dolgoztuk fel a meccseiket, hiszen erre még bőven van időnk. Szeretnénk a legfrissebb információk alapján elemezni őket, hiszen mire összekerülhetünk velük, addig hat-hét világbajnoki meccsen is pályára lépnek.

handball.hu: Lehet meglepetéscsapata ennek a világbajnokságnak?
Németh: Talán Brazíliát mondanám, amely a legutóbbi világversenyen a hetedik helyen végzett. Persze kérdéses, hogy mennyire lehet a játékuk meglepetés, de úgy gondolom, hogy előre léphetnek.

handball.hu: Bár a hivatalos célkitűzés az első hét hely valamelyikének a megszerzése, de lehetnek nagyobb álmaink is?
Németh: Ez az adott helyzettől függ. Tavaly például igen elégedett voltam az ötödik hellyel, hiszen az állapotunkat tekintve ez megfelelőnek volt mondható. Ha egy alapemberünk például már az első mérkőzésen, egy ártatlan szituációban megsérül, akkor lehet, hogy azt mondom, megelégszem a hetedik hellyel is. Nyilvánvalóan először a kitűzött célt kell elérnünk, utána pedig már okosabbak leszünk. Sok mindentől függ a végső helyezésünk, többek között aktuális ellenfelünktől is. Alakulhatnak úgy is a dolgok, hogy mondjuk két pontunk lesz a középdöntőben, ahol az oroszokat megverve bejutunk a legjobb négy közé, az addig veretlen németek meg például belefutnak a házigazda franciákba, kikapnak, aztán már csak az 5-8. helyért csatázhatnak. Innen is látszik, hogy borzasztó ez a középdöntő utáni keresztbejátszás.

handball.hu: Nem tűnik túl igazságosnak a rendszer…
Német: Tényleg nem. A legjobb négy közé kerülhet bárki három vereséggel is, akár a középdöntő negyedik helyéről. Ugyanakkor egy addig veretlen, de a negyeddöntőt elbukó csapat már csak gyengébb helyezésekért küzdhet. Elvileg tehát ez a szisztéma a gyengén kezdő, aztán fokozatosan belerázódó gárdák számára kedvez leginkább.

handball.hu (bee)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi