Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Dunaferr: a végén már igazi játék

2007. november 27. 14:22

Jó úton indult el az Imre Vilmos vezette nőikézilabda-csapat. Az őszi tizennégy mérkőzésből - köztük a nemzetközi találkozókkal - tizenhármat megnyert. Egyedül a győri együttes előtt hajolt meg.

Dunaferr: a végén már igazi játék
Azt is joggal mondhatjuk, hogy a névadó szponzor, az ISD Dunaferr Zrt.és a többi támogató is nyugodt lehet: jó helyre, remek reklámhordózónak nyújt segítséget. Az indulásnál az elvárás nem volt óvatos. A magyar bajnokság első négy helyének valamelyikén - netán a dobogón - végezni. A Magyar Kupában és a nemzetközi porondon pedig minél messzebbre eljutni.

- Kettős feladatot tűztem ki magam elé - kezdte az összegzést Imre Vilmos vezetőedző. - Az eredményességen kívül ki kellett alakítani a csapat arculatát, s megtalálni a csapat számára a legjobb játékrendszert. Ehhez tíz-tizenöt tétmérkőzés kellett. Az elveim között szerepelnek a modern kézilabdázás játékelemei. Növelni kell a támadások számát a találkozókon, a technikai hibák számát pedig minél inkább le kell csökkenteni. És természetesen a gyors játék. Gyors lerohanások nélkül nem lehet mérkőzést nyerni. Ilyen szempontból nincs különbség a férfi és a női kézilabda között.

- De mivel a fiúkat cserélte fel a hölgyekért, bizonyára itt akadtak speciális feladatok is...
- Ezért ragaszkodtam ahhoz, hogy a segítőm Sirina Irina legyen. Hiszen egy játékoskeretben mindenki külön egyéniség, és a szakmai felkészítésen kívül a pszichikai is rendkívül fontos. Ráadásul a magyar női mezőnyt nem nagyon ismertem a kezdetekkor. Először is úgy láttam, több játékos is önbizalomhiányban szenved. Ez görcsösségben, kapkodásban nyilvánult meg. Az elején csak egy-egy góllal nyertünk. Most már elmondhatom: van önbizalom, s ebben a helyzetben ez már magával hozza a játékosságot is. Játszik a csapat, és ez nagyon fontos, hiszen a Dunaferr nem képes erőkézilabdára.

- Merthogy a játékoskeret erre nem nagyon alkalmas?
- Ha a kaputól indulunk el, már az elején láttam: kapusposzton feltétlenül erősíteni kell. Ez Knezovics megszerzésével sikerült is. A biztonságból, a labdaszerzésekből, a gyors indításokból adódott, hogy a támadások száma húsz százalékkal több lett. Átlövő poszton világos, hogy tavasszal a balkezes Sopronyit nagy feladatokkal kell ellátni. De gyorsan megemlítem: Laluska a védekezésen kívül egyre inkább bizonyít a támadásoknál is. Ez azért fontos, mert nem szeretem a sűrű védekezés-támadás cseréket. Ez nem segíti a gyors játékot. Az irányító, beálló, szélső posztokon rendben vagyunk. Vincze és Lovász nagyszerűen védekezett a támadásokon kívül. Irányítóként pedig Ferling és Pigniczki váltják egymást. Viszont a jövőben egyre több lehetőséget akarok adni Tilinger Tamarának is. Borbás és Balogh, a két beálló komoly feladatokat hajtanak végre a csapat védekezésében, de jobb ziccerkihasználást várok tőlük.

- Ami a fiatalok beépítését illeti, nincs rossz helyzetben...
- Ők a jövő emberei. Ezért örülök Majoros kollégám ificsapata sikereinek. Nagyon fontos lenne a fejlődés érdekében, hogy bejussanak az NB I B-s bajnokságba.

- Kezdődik a világbajnokság, így a csapat hat hétig tétmeccs nélkül gyakorol...
- Ez nem könnyű feladat. Igyekszünk a legjobban kihasználni ezt az időszakot. Most csütörtökön a Kiskunhalas, jövő héten a Hódmezővásárhely ellen játszunk egy nap kétszer is, de jelentkezett a Cornexi és a Debrecen is partnernek.

- A válogatott felkészülésének végén Montenegro együttesét kétszer is megvertük. Milyenek az esélyeink Franciaországban?
- Úgy látom, a magyar válogatott kerete nagyon erős. Ez azért bíztató, mert a sorozatterhelést csak így lehet elviselni. Ferling Bernadett rutinja, harcossága kulcsfontosságú lehet. Borbás Rita pedig bizonyíthatja, hogy védekezésben sokat fejlődött. A első öt hely valamelyikére várom a magyar válogatottat.

Forrás: Dunaújvárosi Hírlap

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi