DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYVNnM8i' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Knezovics otthon érzi magát | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Knezovics otthon érzi magát

2007. október 11. 7:28

Már közel tizenegy éve eszi a légiósok kenyerét. A Dunaferr NK augusztusban leigazolt kapusának, Sanela Knezovicsnak így már van rutinja az újrakezdésben.

Sanela jól beilleszkedett
Sanela jól beilleszkedett
- Profi sportoló vagyok, tehát ha csapatot, helyszínt, netán országot váltok, nagy vonalakban tudom, mire számíthatok, és valóban kialakult bennem az alkalmazkodás képesége.

- Augusztusban érkezett, tehát már jogos a kérdés: hogy érzi magát?
- Nagyon jól. Rendkívül kedvesek hozzám a csapattársak, és a beilleszkedés nem okozott gondot. A magyar nyelv nagyon nehéz, de tanulgatom. Még nem próbáltam ki a magyar ételkülönlegességeket sem, de szándékozom.

- Otthonától távol él. Kiket hagyott el, s hogyan tartja a kapcsolatot velük?
- Kis család az enyém. Ráadásul édesanyám velem együtt érkezett augusztusban Dunaújvárosba. Két hónap után a napokban utazik haza. Nagyon jól érezte magát ő is itt a városban. Reggelente, amikor Rea kutyámat sétáltatjuk, sokan üdvözölnek bennünket, s szeretnének beszélgetni velünk, de az még nehézséget okoz. Mindenesetre ő is meglepődött a dunaújvárosi emberek kedvességén. Különben Mostar az otthonom. Ott élnek a rokonaim, a barátaim, akikkel telefonon tartom a kapcsolatot.

- Minden bizonnyal vannak ennek az életformának előnyös, de hátrányos oldalai is...
- Nekem a sport, a kézilabda a szerelmem. Bármilyen nehéz és szokatlan helyzetbe kerülök, igyekszem mindennek a jó oldalát megkeresni. Hogy eredményesen sportoljak, mindenhez pozitívan állok hozzá. Alaptermészetem a kíváncsiság. Megismerni, ismerkedni akarok, amennyit, amennyire lehet. Már úgy-ahogy ismerem Budapestet, jártam Győrben, a Balatonnál... Különben egyedül élek. Most nincs barátom, de bizonyára megismerkedem majd valakivel. A beilleszkedés természetesen az elején mindig nehezebb, most már a Dunaferr csapatánál egyre jobban kialakul az életem.

- Gondolom, a másik két kapussal a legszorosabb a kapcsolata...
- Ez tényleg igaz. Hoffmann Kittinél van nyelvi akadály, ezért Paula Ungureanu közelebb áll hozzám, hiszen tudok románul, s vele tudok beszélgetni. De örömmel mondhatom, hogy mi hárman, kapusok igen jól megvagyunk egymással. Bárhová is igazoltam, első volt a jó kontaktus, a barátság, és nem a konkurenst láttam a másikban. Csak ilyen hangulatban tudják a kapusok egymást segíteni.

- Milyen a Podgorica után a Dunaferrben védeni? Bizonyára más a mostani csapatának stílusa.
- Nagy a két csapat közti különbség, elsősorban a játékstílust illetően. A Podgorica csapatánál fontos volt a komplett, felépített, de lassúbb védekezés, támadás, viszont a Dunaferr csapatában rendkívül gyors a játék. Ezért lényeges a védelem és a kapus közötti precíz kapcsolat. Optimista vagyok, így a mostani csapatommal is kiemelkedő eredményeket várok, s ehhez nagyban hozzásegíthet bennünket a remek dunaújvárosi közönség, amelynek szeretetét már én is érzem.

- Nos, akkor Sanela, mint aki már közénk tartozik, kipróbálhatja a gulyáslevest, netán egy jó paprikás csirkét. Szeretni fogja.
- Megegyeztünk, csak legyen, aki megfőzi.

Forrás: Dunaújvárosi Hírlap

További hírek