DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYv0iUfX' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Döntetlen az első edzőmeccsen | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Döntetlen az első edzőmeccsen

2007. augusztus 1. 7:52

Bár a félidőben még négygólos hátrányban volt a Tajtavill-Derecske együttese az első nyári felkészülési mérkőzésén a magyar juniorválogatott ellen, ám a gólgazdag összecsapáson végül igazságos pontosztozkodás született (36–36).

Döntetlen az első edzőmeccsen
A felkészülés negyedik hetében járó, az élvonalbeli szezonra hangolódó derecskei alakulat, valamint a közelgő törökországi Európa-bajnokságra gőzerővel készülő magyar nemzeti együttes tiszaújvárosi találkozója remekül szolgálta mindkét társaság felkészülését. A Köstner Vilmos irányította hajdúságiak eddig főleg állóképességi munkát végeztek, ezért talán nem is csoda, hogy olykor hiányzott a kellő dinamika, gyorsaság a játékukból, ami főleg a védekezésüknél domborodott ki.

Ellenben a támadásoknál már most komoly potenciált vonultattak fel Sütőék, és az is feltétlenül a javukra írandó, hogy a félidei négygólos hátrányból (16–20) is sikerült egálra hozniuk a mérkőzést. Összességében elmondható, hogy egy jó színvonalú csatában, igazságos eredmény született.

A Tajtavill-Derecske együttesében nem lépett pályára a kisebb sérüléssel bajlódó Kocsik Viktória és Lajtos Nóra sem, ám a másik tizennégy bevetett játékos közül mindössze a két kapus (Király Annamária és Kolsofszki Noémi), valamint Szamosi Lívia nem ünnepelhetett legalább egy találatot. Érdekesség, hogy az utóbbi napokban a válogatottal készülő Kudor Kitti az első félidőben a nemzet együttes, míg a másodikban a Derecske sikeréért küzdött, és klubtársai oldalán négyszer is eredményesnek bizonyult.

Köstner Vilmos, a Tajtavill-Derecske vezetőedzője a következőképpen látta testközelből a keddi találkozót: – Mindenképpen pozitívnak értékelem a mérkőzést, a hozzáállásért és a támadások hatékonyságáért feltétlenül dicséret illeti a lányokat. Az, hogy a védekezésbeli lábmunkánkban, valamint a párkapcsolatokban még nem a kellő szintű dinamikát láttam viszont, az betudható a felkészülésünk jelenlegi fázisának, ám így is jó színvonalú mérkőzést vívtunk. Nagy örömmel töltött el Kudor Kitti játéka is, és úgy látom, hogy a szövetségi kapitány az elsőszámú irányítóként számol vele a válogatottban.

Tajtavill-Derecske KK - Magyar juniorválogatott 36–36 (16–20)
Felkészülési mérkőzés, Tiszaújváros
A Derecske gólszerzői: Sütő M. 8, Kereki 5, Rácz, Kudor 4-4, Csapó H., Pádár M. 3-3, Szűcs N., Szabados, Szamosi A., Gulyás 2-2, Flaska 1.

Forrás: derecskekezilabda.hu

Fonyódon megerősödött a Derecske

További hírek