DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYX3rj38' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Fejlődni szeretne Debrecenben | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Fejlődni szeretne Debrecenben

2007. május 19. 9:00

Triffa Ágnes személyében egy válogatott kapust igazolt a DVSC-Aquaticum gárdája. A fiatal tehetséget a Vasastól igazolta a hajdúsági együttes el.

Fejlődni szeretne Debrecenben
Tegnap még ellenfélként járt városunkban, de hamarosan ő is piros-fehérbe öltözik. Húsz éves múlt januárban, és tavaly nyár óta a felnőtt válogatottnak a tagja. Tréfi becenévre hallgat a 177 cm magas kapus, aki nagy harcot vívhat Tánya Vorozscovával a kezdőbe kerülésért. Triffa Ági a Loki első új embere a 2006/07-es szezonban. Vele készítettük a most következő interjút.

- Ági! Azt mondják, hogy a Loki játékosa leszel. Igazak a pletykák?
- Igen, már megállapodtam a DVSC-Aquaticum vezetésével. Ide igazolok.

- Az aláírás is megtörtént már?
- Túl vagyunk rajta. Igen.

- Mennyi időre szól a megállapodás?
- Egy évre köteleztem el magam, de decemberben dől el, hogy azután lesz-e folytatás. Akkor leülünk majd tárgyalni a jövőt illetően.

- Mi vonzott ide, a Lokihoz?
- Bevallom őszintén, hogy volt sok ajánlatom az első öt csapattól. Igazán azonban a szívemre is hallgattam, amikor a Loki mellett döntöttem, hiszen Békés megye az a hely, ahonnan származom. Ide pedig az nincs messze. A vezetés korrekt volt velem, és úgy éreztem, hogy a fejlődésem érdekében jó döntés ide igazolni.

- Lesz egy-két ismerősöd itt, nemde?
- Hát igen. A junior válogatottban elég sok debreceni volt annak idején, de a felnőtt nemzeti együttesben is összebarátkoztam már Loki-játékosokkal. Főleg Orbán Annamária és Csáki Viki azok, akikkel jóban vagyok. Őszintén szólva egy kicsit ők is segítettek abban, hogy ezt a döntést hoztam.

- Kapusposzton eddig sem voltunk rosszak, de veled még inkább jók leszünk. Nagy harc lesz közted és Tánya között?
- Szerintem igen, de erről szól a sport. Úgy gondolom, hogy Tánya nagyon rutinos kapus, és segíthet nekem tapasztalatával.

- A Vasasnál egyértelműen te voltál az első számú hálóőr. Itt is az leszel?
- Ezt nem lehet tudni. Úgyis az lesz a kezdő, aki jobb formában van. A lényeg, hogy a csapat érdekeit szolgáljuk mindketten.

- Az, hogy most csak ötödik lett a csapat, csalódás itt, Debrecenben. Jövőre mire számítasz?
- A szezon elején én is a négybe vártam a Lokit, mert a játékosállomány jónak mondható. Függ ez attól, ki igazol még ide, de én azt szeretném, ha ennél jobbak lennénk jövő ilyenkor.

- A válogatottnál is számításba vagy véve. Gondolom, szeretnél ott lenni az olimpián is.
- Természetesen. Célom az, hogy a VB-n csapattag legyek, és jussunk ki az ötkarikás játékokra. Ideigazolásomkor ez is szerepet játszott. Itt jó esély van a fejlődésre.

- Ha már a fejlődést emlegetted: Mocsai Lajostól sokat tanultál?
- Persze. Neki is köszönhetem, hogy itt tartok ilyen fiatalon. Azt mondta, hogy a fejlődésem érdekében meg kell tenni mindent. Bizalmat szavazott nekem. Szerintem éltem a kapott lehetőséggel.

- Hát igen. Ellenünk is volt már pár jó meccsed. Jól felbosszantottál minket a remek védéseiddel. Mi a véleményed a Loki drukkereiről?
- Örülök neki, ha úgy látod, jól védtem néha. Szerintem messze itt van a legjobb közönség. Az a jó itt, hogy vidéki csapat a Loki, és a szurkolói nagyon összetartanak. A kiváló publikum hatalmas erőt ad a lányoknak. Ezt fontosnak tartom a sportban.

- Békés megyéből származol, de a családodról nem sok mindent tudunk.
- Szüleim mindketten sportoltak. Anyu tornász volt, apu pedig kapuskodott egy focicsapatban. Ő indított el a pályán, mert megtanított védeni. A testvérem a Debreceni Egyetem hallgatója. Ő nem sportol. A család egyébként Sarkadon él.

Ági! Isten hozott nálunk! Legyél sok Loki-siker részese!

Forrás: www.dvsckezilabda.hu

További hírek