DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYGAaVOC' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Ferlingék a becsületért hajtanak | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Ferlingék a becsületért hajtanak

2007. május 18. 14:45

Nem várt vereséget szenvedett a Fradi elleni hazai találkozón a Dunaferr együttese. A hétvégén újabb nagy feladat vár Ferlingékre, akik a bajnoki címvédő Győr otthonába látogatnak. Javítani lehet, de nagyon nehéz lesz.

Ferlingék a becsületért hajtanak
Elsősorban a mérkőzés elején mutatott teljesítménye miatt szenvedett háromgólos vereséget csapatunk legutóbb a Ferencváros ellenében. Egyik vereség sem jön jókor, de ez most különösen fájó volt, hiszen ezzel gyakorlatilag elveszett az esélyünk arra, hogy a folytatásban odaérjünk a BL-indulást érő helyek valamelyikére. Matematikailag persze még elérhető, de ahhoz bravúrokra és egyéb kedvező eredményekre is szükség lenne.

Javítani kötelező

A bravúr kategóriába tartozna, ha csapatunk győzelmet aratna a címvédő Győr otthonában, ám a bajnoki aranyért küzdő ETO vendégeként mindenre számíthatunk, csak könnyű találkozóra nem.
Tisztában van ezzel csapatunk vezetőedzője is, aki nagyon nehéz találkozóra számít, de emellett elvárja tanítványaitól azt is, hogy tisztességesen, becsületesen küzdjék végig a hatvan percet.
- A Győr elleni mérkőzésen nem csak a két bajnoki pont lesz a tét, hanem a becsületünk is. Bár nem mi leszünk a találkozó esélyesei, mindent meg kell tennünk azért, hogy emelt fővel jöhessünk le a pályáról a meccs végeztével. Van mit javítanunk játékban, erkölcsileg is, hiszen magunkon kívül nagyon sok embernek okoztunk csalódást a Fradi elleni mérkőzés első félidejével, s ezt kötelességünk kijavítani. Itt nem csak a Győr elleni mérkőzésre, hanem már a Cornexi elleni csatára is gondolok, melyen meg kell szereznünk a harmadik helyet.
Kovács Péter még pár szóban visszatért a Fradi elleni találkozóra is, mely óriási csalódást okozott edzőnek, játékosnak és szurkolónak egyaránt.
- Szörnyű volt végigélni a kispadon is az első játékrészt, de a statisztikát böngészve is elszomorodtam, hiszen a kezdőcsapatunk mindössze nyolc gólt szerzett, míg az ellenfélnél Szucsánszky egyedül kilencet. Ez az adat azt hiszem, mindent elmond a mérkőzés egészéről, s arról, hogy miért is szenvedtünk fájó vereséget.

Harc a végsőkig

Ilyen előzmények után várja csapatunk az ETO elleni győri mérkőzést, s Kovács Péter szerint a két hasonló cipőben járó együttes csatája érdekes, de mindkét gárda számára nehéz mérkőzést ígér.
- Hazai pályán, saját közönsége előtt a Győr a meccs esélyese, mely rengeteg kiváló játékossal rendelkezik, ráadásul eredménykényszerben játszik, hiszen nagy harcban van a bajnoki aranyéremért. Ugyanakkor ellenfelünk sincs jó lelkiállapotban, hiszen ők is egy csúnya és fájó vereséget szenvedtek a Cornexi otthonában, ami miatt többet már nem hibázhatnak. Bennünket ráadásul sérülések és betegségek is sújtanak, Laluska Eszter gyomorfertőzés, míg Paula Ungureanu térdproblémái miatt nem edzhetett a héten, így az ő játékuk kérdéses a mérkőzésen. Tovább nehezíti a helyzetünket, hogy Mörtel Renáta nem játszhat a Győr ellen, ám azzal kell főznünk, amink van, s bármilyen felállásban is kezdjük a mérkőzést, szívünket és lelkünket is ki kell tennünk a pályára. Ez a minimum, a többit vasárnap meglátjuk.

Forrás: www.dferrhandball.com

További hírek