DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYgFpvcv' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Barna Éva: Minden elképzelhető! | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Barna Éva: Minden elképzelhető!

2007. január 10. 19:44 © handball.hu

Háromévi vásárhelyi szolgálat után 2002-ben "zöld sas" lett. A fővárosi klubnál is három kemény esztendő következett, ahol megjárta a Bajnokok Ligáját, a legjobb nyolc közül búcsúzott csapatával a Slagelse otthonából. Magyar Kupa-győztesként meg sem állt Spanyolországig, és most újra itthon van. Börni, azaz Barna Éva szombaton 18:00-kor megyei rangadót játszik Hódmezővásárhelyen. Ellenfélként, de nem ellenségként tér vissza régi sikerei színhelyére.

Gran Canaria
Gran Canaria
- Mi történt veled azóta, hogy első NBI-es szezonod befejezted Vásárhelyen?
- Németh András felkérése után három évet játszottam zöld-fehérben, azaz a Ferencvárosban. A fővárosban eltöltött esztendők után, egy menedzser segítségével Gran Canaria-ra igazoltam, így a spanyol bajnokságban is játszhattam egy évet.

- Hogyan kerültél vissza Csongrád-megyébe, azon belül is Makóra?
- Nagyon tetszett a kinti klíma, de sajnos a "kanárik" kézilabdatudása meg sem közelíti az itthoni szintet. De attól függetlenül, hogy hazajöttem, nem zárom ki, hogy az elkövetkezendő években valamikor visszatérjek Spanyolországba, vagy hogy más egyéb országokban kipróbáljam magam. Hazatérvén a Németh Toll Makó csapatába igazoltam, ahol nagyon jól érzem magam a nem túl jó eredmények ellenére is.

- Bejött a számításod?

- Minden feltétel adott ahhoz, hogy első osztályú kézilabdacsapata legyen a városnak. Igaz, pillanatnyilag akadnak kisebb-nagyobb zökkenők az utunkba, de többnyire mindenhol vannak ilyen és ehhez hasonló akadályok. Én mindenképpen bizakodó vagyok a jövőnkkel kapcsolatban!

- Hogyan telt a téli felkészülés, játszottatok-e edzőmérkőzéseket?
- A téli felkészülésen már javarészt túl vagyunk. Berzsenyi Mária edzőnőnk érkezésével jelentősen javult a szakmai munka. Egy nagyon kemény és remélhetőleg eredményes edzőtáborozáson van túl a csapat. Sajnos felkészülési mérkőzéseket nem sokat tudtunk játszani különböző okokból kifolyólag, de azért bízom benne, hogy a csapat az edzések során is összeszokottabbá és harciasabbá tud(ott) válni, mint az őszi szezonban.

- Hátráltatja-e sérülés, betegség a csapat munkáját?
- Hegyi Dia keresztszalag-szakadást szenvedett, a térdét múlt héten megműtötték, rá egy ideig nem számíthatunk. Rajta kívül szerencsére semmilyen súlyos sérülés nem hátráltatja a csapatot.

- Milyen érzés a Hódtói Sportcsarnokban ellenfélként pályára lépni?

- Természetesen nagy izgalommal lépek pályára, hiszen a bizonyítási vágy ilyenkor még jobban ég bennem, mint a többi meccsen. Remélem ezúttal ez a nagy izgalom pozitívan fog hatni a játékomra. Előfordult már, hogy görcsössé váltam emiatt a pályán, de talán az óta már kicsit rutinosabbá váltam és az előnyömre tudom ezt fordítani. A vásárhelyi szurkolók mindig kedvesen és szeretettel fogadtak, remélem ezúttal sem lesz másként, bár azóta szerintem egy picit átalakult a helyi publikum.

- Mit vársz a megyei rangadótól?
- Az őszi forduló előtt sokkal bizakodóbb voltam, mint jelen esetben. Most talán már sokkal reálisabban látom a dolgot, és szerintem nyugodtan kijelenthetem, hogy a vásárhelyi csapat jobb nálunk. Ennek ellenére azért nem írnám le a csapatomat. Megfelelő hozzáállással, a HNKC SE hibáinak kihasználásával és némi szerencsével bármi megtörténhet. Egy biztos, nem feltett kezekkel fogunk kimenni a pályára.

- Milyen eredményre lehet képes a Németh Toll Makó az idei bajnokságban?
- A bajnokság nekünk a rájátszásnál fog csak elkezdődni igazán. Optimista vagyok, és hiszek abban, hogy Makó csapata a 2007-2008-as szezonban továbbra is az első osztályban fog szerepelni.

- Elképzelhetőnek tartod-e, hogy valamikor újra vásárhelyi mezben fuss ki a pályára?
- Minden elképzelhető!

Lőkös Zsolt

További hírek