DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYvd7AZf' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "Rajt-cél győzelmet arattunk" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Rajt-cél győzelmet arattunk"

2006. szeptember 28. 12:46 © handball.hu

A három gólos (30-27) hazai sikerrel zárult Kiskunhalas - Hódmezővásárhely mérkőzés után a halasiak mestere, Zsiga Gyula értékelte a találkozót.

"Rajt-cél győzelmet arattunk"
Győzelem. Ez volt az elsődleges szempont ezen az igen fontos találkozón. Álomszerűen kezdett a csapat, ami normál esetben nem lenne meglepő, de jelen állás szerint tartani lehetett attól, hogy a csapat a nagy nyerési kényszertől begörcsöl vagy bepánikol.

Szerencsére ez nem történt meg és úgymond rajt-cél győzelmet arattunk az igen harcosan és nagyszerűen küzdő Vásárhely ellen.

Ami a "nagy csapatok" ellen nem sikerült, az most kezd valóra válni. A védelemből felépített gyors ellentámadásaink úgy tűnt most jobban működtek. Nem állítom, hogy hibák és meggondolatlan döntések nem születtek, de az út és a szándék határozottan előre mutató.

15 alkalommal alakítottunk ki ezekből helyzetet, 11 gól (2 hétméteres) és csak 2 alkolommal maradt ki ziccer. Ami nagyobb fejtörést okoz, hogy volt még ezeken kívül is hat kontránk de azok technikai hibával végződtek.

Ha a két csapat felállt védelemben nyújtott teljesítményét hasonlítom össze, akkor az ellenfelünk 21:16 arányban múlt felül minket.

Azonban, ha összevetjük egymással az összes támadást (60) a következő számokat kapjuk:

halasi oldalról:

támadások teljesítmény: 51 %
védekezés teljesítménye: 55 %
lövések pontossága: 64 %
technikai hibák száma: 12

vásárhelyi oldalról:

támadások teljesítménye: 45 %
védekezés teljesítménye: 49 %
lövések pontossága: 47%
technikai hibák száma: 12

Kapusaink teljesítménye magasan, ezen a mérkőzésen volt a legjobb:

Vörös Heni 39%
Győri Ági 47%

Kocsik Viki kiválóan szervezte a játékot, jól védekezett és gólerősen játszott. Ilyés Ani az első 30 percben jól védekezett és rengeteg jó támadás előkészítést hajtott végre. Kapura lövései nem mindig voltak kellően előkészítve. Sajnos a második félidőre a védekezése visszaesett.Borbély, Koroknai és Valovics minimális hibával játszottak és ezt is inkább a védelemben tették meg. Győri Ági és Sterbik Andi nagyon jó cseréknek bizonyultak. Kritikus szituációkban döntöttek jól.

Hiba a védelemben van továbbra is, azt kell erősítenünk. A támadójáték már közel azt a szintet súrolja, amit elképzeltem. Megyünk tovább az eltervezett úton!

A két játékvezetőről csak elismerően lehet beszélni. Kiválóan és meglepően határozottan vezették le az egyébként nem könnyű mérkőzést.

Zsiga Gyula

További hírek