DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY0e6GgK' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "Jó úton halad a csapat" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Jó úton halad a csapat"

2006. május 14. 21:52 © handball.hu

A handball.hu lapjain Zsiga Gyula értékeli az 5-8. helyért folyó rájátszás szombati meccsét, a Kiskunhalas Cornexi elleni hatgólos győzelmét.

"Jó úton halad a csapat"
Sajnos nem sok idő állt a rendelkezésünkre, hogy erre a fontos mérkőzésre alaposan fel tudjunk készülni. Ráadásul a szerdai Hódmezővásárhely elleni találkozó elég sokat kivett játékosaimból. A mentális felkészítésre és az alapos videóelemzésre fektettem a hangsúlyt. A fehérváron lejátszott mérkőzésünk felvételét kellő alapossággal elemeztük. Tisztában voltunk vele, hogy csak a győzelem adhat esélyt arra, hogy a jelenlegi 6. helyezésünket képesek legyünk megtartani a Vasassal folytatott versengésünkben.

Alaposan megtréfált ellenfelünk a találkozó elején, amikor kettős emberfogással védekezett ellenünk. Nos, ez a taktika alaposan megzavarta játékosaimat, így vetélytársunk villámrajtot vett (1-4). Sikerült a felzárkózás, majd 6-6-ig fej-fej mellett haladtunk. Ezt követően volt egy 5-0-ás periódusunk, amit hatékony, támadó jellegű védelmünknek köszönhettünk. Alapvetően az volt a célunk, hogy leszűkítettük a beálló játékos mozgásterét, és ezzel együtt a belső emberek áttörési és átlövési szándékait kellő időben elővételeztük. Úgy gondolom, ez a stratégia az egész mérkőzés alatt jól működött. A 30 kapott gól azért csalóka, mert összesen 70 támadás volt a hatvan perc alatt. Ellenfelünk egyébként 14 átlövési kísérletből 2 gólt szerzett!

A második félidőt, szinte végig egy emberfogással (5+1) védekezte a Cornexi. Bár ebből mindig helyzetet alakítottunk ki, és folyamatosan növelni is tudtuk előnyünket, de ők ragaszkodtak ehhez a formációhoz. Szélsőink remek napot fogtak ki, jól értékesítették helyzeteiket. Belső embereimre sem lehet panasz, hiszen 13 átlövési kísérletből 7 gólt értek el.

Támadásaink 52%-át góllal fejeztük be, lövéseink pontossága 77%-os volt. Öröm volt látni, hogy csapatom minden pályára lépett játékosa hozzá tudott tenni valamit a siker érdekében.

Nagyon meggyőző főlénnyel nyertünk! A kapuban Vörös és Győri jól kiegészítette egymást. Kurgyis és Ruskó remekül védekezett. Kitűnt a mezőnyből Koroknai, aki már több mérkőzés óta folyamatosan jól játszik, illetve Baross, Borbély és Ilyés.

Jó úton halad a csapat, ez már tény. Csak remélni tudom, hogy ez a hozzáállásuk az utolsó, legfontosabb, Vasas elleni találkozóra is megmarad.

Kedves halasi szurkolók! Fantasztikusak vagytok! Köszönöm a csapat nevében lelkesedéseteket!

Zsiga Gyula

További hírek