DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYNRpZwM' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Az akarat diadala | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Az akarat diadala

2006. április 12. 23:10

Győzelemmel kezdték a rájátszás küzdelmeit a Dunaferr NK női kézilabdázói. Kiss Szilárd együttese 33-29 arányban győzte le a Ferencváros gárdáját egy rendkívül kemény, végig rettentően izgalmas mérkőzésen.

Az akarat diadala
Dunaferr NK - FTC 33-29 (16-15)
Dunaújváros, 1200 néző
Vezette: Dobrovits, Tájok
Dunaferr NK: Sirina - Lovász 3, Borbás 2, Mehlmann 6, Kindl 3, Ferling 5, Vincze 2. Csere: Hoffmann (kapus), Radulovics 9, Gáspár 1, Kovács A. 1, Bulath 1, Balogh B. Vezetőedző: Kiss Szilárd.
Ferencváros: Pastrovics - Mravikova 2, Uhrakova 5(4), Laluska 1, Szucsánszki 3, Tóth T. 7(1), Kirsner 6. Csere: Harisova (kapus), Szamoránsky P. 2, Kamper 3. Vezetőedző: Németh András

Kőkemény, kiélezett meccsre volt kilátás a Dunaferr Sportcsarnokban, ahol a Dunaferr NK női kézilabdázói a Ferencváros együttesét fogadták a bajnoki rájátszás első fordulójában. A találkozó előtt győzelemben reménykedtek a zöld-fehérek, s bár a mieinket több sérülés is sújtotta, a hazai drukkerek abban bíztak, hogy a mérkőzés végén a piros-fehérek örülhetnek a sikerrel járó két pontnak.

Természetesen telt ház, remek hangulat előtt kezdődött meg a rangadó, melyet idegesen, kapkodva kezdtek a csapatok. Úgy tűnt, hogy a vendégek nyugodtak meg előbb, mert Kamper és Szucsánszki góljai után is náluk volt az előny, de ahogy felpörgött a Dunaferr, s határozottá vált védekezése, Mehlmann és Lovász találataival sikerült fordítani (3-2). Kiss Szilárd vezetőedző remekül kidolgozta csapata taktikáját a Fradi-támadások ellen, ezért a fővárosiak csak rettentően nehezen tudták áttörni a mieink zárt védekezését, s bár Ferlingék támadásaiban is akadtak hibák, Németh András már a tizedik percben kénytelen volt időkéréssel rendet rakni játékosai fejében. A rövid pauza azonban nem sokat segített a Fradin, mely továbbra is csak kereste a Dunaferr védekezésének ellenszerét, s mikor Mehlmann kiállítása alatt Ferling emberhátrányból is betalált, már háromgólos hazai vezetésnek örülhettek a piros-fehér drukkerek (8-5).

Ekkor következett a mérkőzés első fordulópontja, ugyanis a Fradi kettős emberelőnybe került, s szinte pillanatok alatt kiegyenlített, s hiába egészült ki csapatunk, a vendégek tovább szárnyaltak, s Tóth Tímea bombái után már ők álltak jobban három találattal (8-11). A hat-nullás ferencvárosi sorozatot Ferling zárta le, de hiába hozta fel Lovász újra egyre a mieinket, a folytatásban ismét szétesett a játékunk, s a három újabb ferencvárosi gól után Kiss Szilárdnak kellett időt kérnie (10-14).

Az időkérés után szerencsére már ismét azt a Dunaferrt láthattuk a pályán, melyet a félidő első harmadában, mert csapatunk szenzációsan védekezett, s támadásban is ellenállhatatlan volt, így alig négy perc alatt öt gólt dobva megfordította az állást, s az utolsó percben szerzett Kindl-góllal, egyfás előnnyel vonulhatott a tízperces szünetre (16-15).

A második játékrészt Radulovics és Kamper gólpárbaja vezette fel, s bár Kirsner indításból lőtt találata után ismét egyenlőt mutatott az eredményjelző, Radulovics és Ferling vezérletével tartotta minimális előnyét együttesünk (21-20). A negyvenedik percben Tóth egalizálta újra az eredményt, de innentől kezdve újra a mieink percei következtek. A nyitottabb, agresszív védekezés egyre több gondot okozott a vendégeknek, s a labdaszerzésekből sikerült többször is megindulnunk, s mikor a félidő derekához értünk, már háromgólos hazai vezetésnek ujjonghatott a dunaújvárosi publikum (25-22).

A véghajrához közeledve egyre keményebben küzdött mindkét csapat, s ez meg is látszott a játékon, hiszen rengeteg volt a szabálytalanság, s a szép megoldások helyett inkább a küzdelem dominált. A hazai szurkolókat Balogh jogtalannak tűnő kizárása dühítette fel nagyon, Németh Andrást meg az, hogy csapata emberelőnyben sem volt képes közelebb zárkózni a Dunaferrhez, mely az utolsó tíz percben végleg eldöntötte a mérkőzést. Hiába próbáltak gyors gólokat szerezni Kirsnerék, rendre jött a válasz a túloldalról, s bármivel próbálkoztak a vendégek, Radulovics és Mehlmann bombái után már négy gól volt a mieink előnye (31-27). Ugyan két perccel a mérkőzés vége előtt még felzárkóztak a vendégek két fára, de Mehlmann és Radulovics újabb góljai végképp eldöntötték az indulatoktól sem mentes, izgalmas találkozót (33-29).

forrás: dunaujvaros.com

További hírek