DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYf5zd1r' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Vb-elődöntősként az Ermitázsban | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Vb-elődöntősként az Ermitázsban

2005. december 14. 13:38 © handball.hu

Ahogy azt várni lehetett, a vasárnap lefújt kulturális programra szerdán, a világbajnokság harmadik szünnapján került sor, amikor is a nőikézilabda-válogatott teljes küldöttsége, Németh András szövetségi kapitánnyal az élen a világ egyik legnagyobb és legszebb múzeumában, az Ermitázsban tette tiszteletét.

Mehlmann Ibolya
Mehlmann Ibolya
Helyszíni jelentés Szentpétervárról

Szerda délelőtt már fél tízkor a Pribaltyiszkaja hotelben várakoztunk, előzetesen ugyanis úgy értesültünk, Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára erre az időpontra rendelt buszt a válogatott számára. Németh András szövetségi kapitány és segítői betartották szavukat, s a szerdai, immáron harmadik szünnapra a világbajnokság során, kulturális program és kikapcsolódás gyanánt az Ermitázs megtekintését tűzték ki célul.

A válogatott mellett még a német csapat is ezt a programot választotta, a múzeumban ugyanis találkoztunk egyik kedves német fotós kollégánkkal, aki jelezte, Jurackék is helyszínen vannak Ugyancsak láttuk a román csapatot, Gogirla integetett is nekünk: a másik ágról Dánia mellett továbbjutó gárda buszos városnézésre indult éppen.

Az Ermitázs méretéről talán elég annyit elárulni, hogy a hírek szerint 2,7 millió tárgy található a falai között, ha csak tíz másodpercet szánnánk mindegyikre, akkor három és fél évbe telne mindent végignézni. A százperces séta során a csapat nagy része fényképezett is, megörökítve (plusz száz rubelért, ennyibe került a fotójegy) a párját ritkító gyűjteményt.

Érdekesség, hogy fotózni a jegy ellenére csak az állandó kiállítást lehetett, így az első botrány már akkor kitört, amikor belépve az első terembe (s nem látva a fotózni tilos táblát) azonnal kattogni kezdtek a gépek: szemben ugyanis Munkácsy Mihály: Vajköpülő asszony című pazar festménye díszelgett.

A teremőr asszonyságok külön csatát vívtak a Mehlmann, Görbicz kettőssel, akiket az egyik teremben még magával a tiltást jelző táblával is üldözőbe vettek. Jött is a csel: Görbicz "zárt" (azaz lesben állt), Ibolya pedig serénykedett gépével...

A pihenőnap után kisebb lazaság következik, a hírek szerint a Németh András, Zsiga Gyula kettős két kulcsjátékost pihentet majd az oroszok elleni középöntőn, s azoknak szavaz több bizalmat, akik eddig kevesebbet játszottak.

handball.hu (pl)

További hírek