Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Pálinger, Siti, Balogh hozta a meccset"

2005. december 7. 18:24 © handball.hu

Ismét elképesztően izgalmas vb-csoportmeccsen van túl a magyar nőikézilabda-válogatott. Ezúttal a Dél-Koreát verő szlovénokkal játszottunk döntetlent. A találkozó után ismét szakértőnk, Kirsner Erika elemezte a látottakat.

"Pálinger, Siti, Balogh hozta a meccset"
Kirsner Erika: Borzasztóan izgultam a mai mérkőzés alatt. A lányok rengeteg technikai hibát vétettek, sok labdát eladtak. Az eddigi világversenyek alapján tudtuk, hogy a szlovénoknak nincs igazi "sztárkapusuk", ma pedig a hálóőrüket naggyá tettük, sok helyzetet hibáztunk. Szerencsére nem adtuk fel akkor sem a meccset, amikor öt góllal elhúztak. Nagy lélekjelenlétről árulkodik, hogy ezt az előnyt be tudtuk hozni, és ezzel egy pontot tudtunk szerezni, amelynek a végelszámolásnál nagy szerepe lehet, de csak akkor, ha az utolsó két csoportmeccsünkből legalább egyet megnyerünk. A mai egy pontunkat szinte győzelemként is lehet értékelni.

handball.hu: Mintha valami földöntúli erő szállta volna meg a csapatot az utolsó tíz percben...
Kirsner Erika: Amikor a szlovénok már öttel vezettek, megnyugodtak, és talán kicsit nagyképűvé váltak, sorra adták el a labdákat, és hagyták ki a ziccereiket ők is.

handball.hu: Mely játékosokat emelnéd ki a magyar csapatból?
Kirsner Erika: Az egy pont megszerzésében hatalmas érdeme van Pálinger Katinak, hiszen annak ellenére, hogy nagyrészt ki volt szolgáltatva, olyan ziccerek tömkelegét kapta, amikor az átlövő akár mind a négy sarkot lőhette volna, nagyon jól védett. Az egy pont megszerzését 50 százalékban neki köszönhetjük. És ezt nem azért mondom, mert kivédte az utolsó hetest, hiszen azt a szlovén játékos kifejezetten rosszul, Pálinger hasába lőtte, de előtte olyan szélső-, átlövés-, vagy beállógóloktól mentette meg a csapatot, ami egy világklasszis kapushoz méltó.

handball.hu: Pálingeren kívül kinek tetszett még a játéka?
Kirsner Erika: Siti Eszternek és Balogh Beának. Utóbbi lövőteljesítményét végre ki tudtuk használni, megcsináltuk a helyzeteket, és kiadtuk neki a labdát jobbszélre, ő pedig szinte mindent belőtt. Siti Esztivel kapcsolatban kicsit megijedtem, amikor az első 5-10 percben négy technikai hibát is elkövetett, de miután meglőtte az első gólját, ráérzett arra, hogy mit kell csinálnia, és szerencsére kiválóan tudta pótolni Görbicz Anitát, akit külön őriztek.

handball.hu: Talán Siti Eszter volt a meccs meglepesétembere?
Kirsner Erika: Igen, pedig a szlovén válogatott, amely a Ljubljanára épül, elvileg jól ismerhette őt korábbi Fradi-Ljubljana mérkőzésekről, most mégse tudták semlegesíteni.

handball.hu: Mik az esélyeink az elkövetkező két csoportmeccsre? Hol kellene még javulnunk?
Kirsner Erika: Szerintem balátlövő poszton kellene kicsit erősödnünk, hogy a többi ellenfelünket meg tudjuk verni. Vagy Koreát, vagy Norvégiát még le kell győznünk, hiszen a másik két továbbjutó elleni eredményünk fontos lesz a továbbiakban. Ha a célkitűzésünket, azaz a legjobb hatba kerülést szeretnénk teljesíteni, mindkettőjüket meg kellene vernünk.

handball.hu: Szerinted melyikük ellen számíthatunk inkább győzelemre? Jelenleg mindkettőjüknek van egy-egy vereségük.
Kirsner Erika: Pont ezért lesz nehéz dolgunk, hiszen biztos, hogy nagyon fel fogják szívni ellenünk magukat, hiszen nekik pont az a céljuk, ami nekünk, meg szeretnék nyerni az utolsó két mérkőzésüket. Könnyebb lenne, ha legalább egyikük nem veszített volna pontokat, talán akkor nem lennének olyan harciasak ellenünk. Korea ellen lehet, hogy több sanszunk van, hiszen ők nem olyan jók kapusposzton, mint a norvégok. Sajnos nem láttuk a Korea-Norvégia meccset, úgyhogy nem tudni, miben javultak fel annyira az ázsiaiak a Szlovéniától elszenvedett vereségük után. Bízom benne, hogy az ő szövetségi kapitányuk - Németh Andrással ellentétben - nem talál ki semmi újat a mérkőzésre.

handball.hu (bee)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi