DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYMh78hS' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Negyedik lett a Vásárhely | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Negyedik lett a Vásárhely

2005. augusztus 23. 10:14

Az elmúlt hét végén a Liss-HNKC NB I-es női kézilabdacsapata Németországban szerepelt nemzetközi felkészülési tornán. A kék-sárgák - akárcsak a nagybányai erőfelmérőn - a negyedik helyen végeztek.

Forrás: hnkc.hu
Forrás: hnkc.hu
Sorozatban játssza az edzőmeccseket a bajnokságra készülő, részben átalakult - bár a gerinc megmaradt - Liss-HNKC; ezúttal ezt Németországban, Frankfurt Oderban egy rangos nemzetközi tornán tette meg.
Az első találkozóra, a házigazda Frankfurt elleni összecsapásra a hosszú utazás (összezsúfolva egy kis buszban) rányomta a bélyegét. A fáradtságból eredő dekoncentráció miatt sok volt a hiba, a labdaeladás.

A második és harmadik partit már megnyerte csoportjában a Vásárhely, így a kvartett másodikjaként a 3. helyért játszhatott. A bronzcsatában Wolféknak nemcsak az ellenféllel kellett megküzdeniük, a bírók is inkább a dortmundiakat favorizálták. A bronzérem sorsa így is csak az utolsó pillanatokban dőlt el, pedig a rivális már - az említett támogatás okán - hat-hét góllal is vezetett, de a Lissnek sikerült a hajrára egyenlítenie.

- Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak a lányok - értékelt Buday Ferenc vezetőedző -, érik a csapat. Egy hiányosságot említhetek csak, az azonban az én "bűnöm": az eredménykényszer miatt kevesebbet tudtam szerepeltetni egyes játékosokat. A felkészülésünket azonban maximálisan jól szolgálta a torna.

A Liss-HNKC legközelebb szombaton és vasárnap a saját rendezésű Narancs-kupán lép pályára a Hódtói Sportcsarnokban, az ellenfél a Nagybánya, a Kolozsvár és a Békéscsaba lesz.

Eredmények:

Liss-HNKC-Frankfurt (német) 21-26 (11-12), a vásárhelyi gólszerzők: Jenőfi, Nyikolajenko 5-5, Gaál 4, Ancsin, Mucsi 3-3, Wolf 1.

Liss-HNKC-Lublin (lengyel) 31-29 (16–12), a vásárhelyi gólszerzők: Nyikolajenko 11, Ancsin 5, Jókai 4, Jenőfi 3, Sipos, Wolf, Gaál 2-2, Sztupakova, Mucsi 1–1.

Liss-HNKC-Rostock (német) 26-21 (13-12), a vásárhelyi gólszerzők: Wolf 8, Jenőfi 7, Nyikolajenko 4, Ancsin 3, Jókai 2, Gaál, Mucsi 1-1.

Liss-HNKC-Dortmund (német) 26–27 (13-17), a vásárhelyi gólszerzők: Wolf, Jókai 5-5, Mucsi 4, Nyikolajenko, Jenőfi, Ancsin 3-3, Gaál 2, Gagyi 1.

A torna végeredménye:

1. Gudme (dán), 2. Frankfurt, 3. Dortmund, 4. Liss-HNKC, 5. Rostock, 6. Berlin, 7. Lublin (lengyel), 8. Slavia Praha (cseh).

Forrás: Délmagyarország Online

További hírek