Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Újra együtt a Dunaferr is

2005. július 12. 10:20

Megkezdte hosszú felkészülését ma délután három órakor az új szezonra a Dunaferr nőikézilabda-csapata. Kiss Szilárd vezetőedző egyelőre "lyukas" kerettel dolgozik, de szép lassan mindenki bekapcsolódik a közös munkába.

Újra együtt a Dunaferr is
A gárda utolsó éveit tekintve "példátlanul hosszú", több mint egyhónapos pihenőt követően ma ismét benépesült a Dunaferr női kézilabdázóinak öltözője.

Kemény menet lesz

Az együttes ugyanis elkezdte felkészülését az előtte álló szezonra, s bár az első edzésre jelentkező keret még meglehetősen foghíjas volt, Kiss Szilárd vezetőedző és a csapat tagjai nagy kedvvel vágtak bele a munkába. A gárda felkészüléséről, programjáról a piros-fehérek mesterét faggattuk. Mint Kiss Szilárd a DO érdeklődésére elmondta, a válogatottaknak az elmúlt két éves, olimpiával, Eb-vel tarkított kegyetlen terhelés miatt plusz egy hét szabadságot adtak, ezért két turnusban kezdik meg felkészülésüket a következő szezonra a lányok. Ez persze nem azt jelenti, hogy az otthon maradottak teljes pihenéssel tölthetik a bónuszajándék hetet - egyénileg nekik is el kellett már kezdeniük az erősítést, méghozzá elsősorban futással, valamint súlyzózással. A többiek azonban már Dunaújvárosban készülnek, s bár az első héten hagyományosan csak amolyan ráhangoló edzéseket végez a csapat, Kiss Szilárd szerint nem lehet majd panasz az elvégzett munkára:

- A teljes csapat vasárnap jön össze először, egy közös megbeszélést tartunk, majd a válogatottak egy hétre a nemzeti csapattal vonulnak edzőtáborba, hogy aztán július 25-én már szinte a teljes csapattal a fedélzeten tudjuk elkezdeni a komoly, érdemi munkát. Két hónapunk van a felkészülésre, s az már most biztos, hogy rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk majd a csapat fizikai állapotára. Erre azért van szükség, mert a gárda nagy részének két éve nem volt komoly alapozása, s ahhoz, hogy bírjuk erővel a szezont, rengeteget kell edzenünk.


Az augusztusi mérföldkő

A felkészülés "hazai helyszínen" zajlik - a korábbi évek gyakorlatától eltérően nem vonul külhoni edzőtáborba a Dunaferr női együttese, lévén helyben is minden feltétel adott a szó szerint kimerítő gyakorláshoz.

Kiss Szilárd ugyanakkor elárulta a DO-nak, ezúttal is nagy hangsúlyt fektetnek az edzőmeccsekre - az ugyanis perdöntő lehet a csapat jövője szempontjából, milyen ellenfeleket sikerül megnyerni:

- A dunaújvárosi gyakorlásokat megszakítja majd egy ötnapos gyarmatpusztai edzőtábor, majd ismét hazatérünk, s újra hazai terepen folytatjuk a megkezdett munkát. Szeretnénk sok kemény edzőmeccset játszani, de ezek időpontjai még egyeztetjük - most még csak az biztos, hogy az augusztusi Kulcsár Anita Emléktornán öt gárda vesz részt, ez a torna tűnik a felkészülési szezon mérföldkövének. Az eddigi visszajelzések alapján a Metz, a Győr, a Podgorica, illetve a Podravka gárdája jön, a Hypo sajnos nem, ám az ötcsapatos megméretés is rendkívül komoly erőfelmérő lesz a bajnokság kezdete előtt.

Németh Helga is búcsúzik

Mint kiderült, újabb játékostól vesz búcsút a csapat: Németh Helga szerződése lejárt, s a vezetőség nem ajánlotta fel neki a hosszabbítás lehetőségét, így a 142-szeres válogatott jobbátlövő éppen csapatot keres magának.
Könnyen elképzelhető, hogy Helga a Ferencváros együttesében köt majd ki, ám a pillanatnyilag meglehetősen karcsúnak tűnő keret ellenére Kiss Szilárd maximálisan bízik tanítványaiban. Mint kérdésünkre megerősítette, a célkitűzések változatlanok a jövő szezonra:

- A bajnokságban mindenképpen szeretnénk megszerezni a BL-indulást jelentő első két hely valamelyikét, s a Magyar Kupában is a döntőt tűztük ki magunk elé. A Bajnokok Ligájában először be kell jutnunk a csoportkörbe, aztán majd tovább tervezhetünk. Kemény, megterhelő szezon elé nézünk, de bízom abban, hogy az újonnan érkezők, valamint az eddig sérült játékosaink is maximálisan képesek lesznek megfelelni az elvárásoknak.

Ivett és Zsuzsa harcra kész

Apropó, sérültek. A Dunaferr tavalyi szezonjának végkimenetelét alaposan befolyásolta, hogy két kezdő szélsőjét, Nagy Ivettet és Lovász Zsuzsát még a szezon közben kellett megoperálni súlyos térdsérülés miatt.

Nos, örömmel jelentjük, újra csatasorba állhatnak - sőt, már álltak is, hiszen, mint mondták, számukra különösen izgalmas volt a mai gyakorlás.
A két kitűnő játékost arról kérdezte a DO, hogy mennyire sikerült felépülniük a műtétet követően. Nem meglepő módon mindketten kicsit félve tekintettek a gyakorlások elé, mert mint azt elmondták, igazán most dől majd el, hogy milyen sikerrel jártak a beavatkozások. Nagy Ivett elárulta, hogy a műtött lába nem olyan erős, mint a másik, ám az elkövetkező két hónapban bőven lesz arra idő, hogy változtasson ezen az állapoton.
Lovász Zsuzsa szintén félti még egy picit a műtött térdét, de mint elmondta, nagyon örül annak, hogy végre elkezdhette az edzéseket, mert ez is azt mutatja, hogy jól sikerült a beavatkozás. "Lovi" kérdésünkre megerősítette: tudja, hogy nehéz lesz felpörögnie, de biztos abban, hogy idővel már képes lesz félsz nélkül, teljes erőből végezni a rá kirótt feladatokat.

Forrás: Dunaújváros Online Hírek

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi