DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY6QpI37' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Edzőt váltott a Hódmezővásárhely | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Edzőt váltott a Hódmezővásárhely

2005. június 13. 9:05 © handball.hu

Nem hosszabbította meg Pánczél Barabás vezetőedző szerződését a Liss-HNKC nőikézilabda-csapata, így a 2005-2006-os szezont már a Svájcból hazatérő Buday Ferenc irányításával kezdi meg a hódmezővásárhelyi együttes.

Buday Ferenc (Fotó: pfadi-winterthur.ch)
Buday Ferenc (Fotó: pfadi-winterthur.ch)
Csupán a hetedik helyen végzett a most befejeződő nőikézilabda-bajnokságban a Liss-HNKC együttese, ennek következményként a klub vezetése nem hosszabbította meg a másfél éve Hódmezővásárhelyen dolgozó Pánczél Barabás szerződését, ellenben megegyezett Buday Ferenccel.

"Valakinek el kell vinni a balhét, s ez általában nem a játékosokra, hanem az edzőkre hárul. A közvélemény többet remélt, de most is állítom: túlzóak voltak az elvárások, nem lehetett realitás az 5. hely. De a 6. helyezést megtarthattuk volna" - nyilatkozta Pánczél a Délmagyarország kérdésére.

Buday egy plusz egy éves megállapodást kötött a vásárhelyi egyesülettel, mint a lapnak elmondta, egy-másfél hete keresték meg először a klub vezetői. "Február eleje óta vagyok itthon, s mindenképpen el akartam helyezkedni a sportágban, lehetőség szerint élvonalbeli, komoly terveket szövögető együttesnél. A Vásárhely ilyen - a nemzetközi szereplés kiharcolását fogalmazták meg célként -, ráadásul számomra külön érdekesség, kihívás, mert ez lesz az első női csapatom."

Buday 1979 óta dolgozik edzőként, korábban megfordult az olasz Teramo, Rubiera, illetve Gaeta együttesénél, itthon pedig a Dunaferr mellett a Pick-Szeged és az Orosháza szakmai munkáját irányította. A szakember 2003 nyarán szerződött a svájci Winterthur férficsapatához.

handball.hu

További hírek