DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MY7P4yvr' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Szabó Edina: Ez volt a hab a tortán | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Szabó Edina: Ez volt a hab a tortán

2005. április 16. 10:35 © handball.hu

A nagy meglepetést - Cornexi győzelmet és továbbjutást - hozó EHF-kupa-elödöntő második mérkőzése után a két csapat szakvezetőjét, Szabó Edinát és Németh Andrást, valamint a mezőny legjobbját, a tízgólos Tápai Szabinát szólaltattuk meg a népligeti csarnokban.

Szabó Edina: Ez volt a hab a tortán
Szabó Edina (a Cornexi edzője): Nagyon boldog vagyok, hiszen hatalmas eredményt értünk el. Mikor edzőként a Cornexihez jöttem, a legfontosabbnak azt tartottam, hogy a csapat megérezze a győzelem ízét. Erre most lehetőség adódott, és mindent meg is fogunk tenni a végső diadalért. Jó lenne a Győrrel csatázni a döntőben, már csak azért is, mert akkor egy magyar csapattal több indulhatna jövőre a nemzetközi kupákban, és ez - a Fradi példájából kiindulva - jót tenne a sportágnak. Nehéz sorozat, hatalmas menetelés áll mögöttünk, melyben olyan nagyágyúkat ütöttünk ki, mint a norvég Byaasen (akit a szakértők a leendő EHF-kupa-győztesnek kiáltottak ki), vagy a német Frankfurt, a dán Horsens... A lányok a sorozat közben beleszoktak a kupaszereplésbe, és idegenben különösen jól teljesítettek, akárcsak ma. Azért a kézilabdaszerető közegért, amely Fehérváron kialakult, mindent meg kell tennünk. Nem is az eredmény a legfontosabb, hanem az, hogy mindig emelt fővel jöjjünk le a pályáról. Ma is ez volt a célunk, az már csak hab a tortán, hogy ez továbbjutást is eredményezett. A két csapat kapusai közti különbség is döntő volt, hiszen amikor a nagyszerűen védő Sugár kicsit elfáradt, a helyére beálló Fekete kiválóan pótolta.

Németh András elégedett lehet csapatával
Németh András (a Ferencváros edzője): Végig bután, görcsösen kézilabdáztunk, nálunk kevés volt a jó teljesítmény, ezért megérdemelten nyert a Cornexi. Legalább egy döntetlen elérésére képesnek tartottam a csapatomat. Nyilván a szponzorok szempontjából is jobb lett volna, ha a döntőbe jutunk. Ezután a bajnokságra öszpontosítunk, ahol meg kell próbálnunk a maximumot kihozni magunkból. A hibáinkból mindenesetre tanulni kell.




A mezőny legeredményesebb játékosa, a 10 gólos Tápai Szabina (Cornexi): Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, miután otthon óriásit hibáztunk, hisz nem tudtunk nyerni. A meccs előtt azt mondta az edzőnk az öltözőben, hogy egy csatát már elvesztettünk, a másodikat próbáljuk megnyerni, így hát mindent egy lapra tettünk fel. Nagyon örülök, hogy összejött a győzelem, és bejutottunk az EHF-kupa-döntőbe. A mai teljesítményemmel elégedett vagyok, de ehhez kellett, hogy a csapattársaim ilyen jól helyzetbe hozzanak. Most nekem jött ki a lépés, máskor a többieknek - ez egy igazán jó kis csapat. A másik ágon a Győrnek nagyon nehéz dolga lesz, hiszen hat gólt kell ledolgozniuk a Lipcsével szemben, de képesnek tartom őket erre.

handball.hu (bee)

További hírek