Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Maximum egy cserét szeretnék"

2005. február 25. 16:59 © handball.hu

Péntek délelőtt Németh András szövetségi kapitány válaszolt a handball.hu olvasói által feltett kérdésekre. A chat legérdekesebb kérdéseit és válaszait gyűjtöttük cikkünkben össze.

"Maximum egy cserét szeretnék"
K. Péter: Tervez ill. jónak tartana egy "B" válogatottat? (amolyan dán, ukrán, román mintára)
Németh András: Jó ötlet a B válogatott, egy hátránya van, hogy nagyjából azonos időben tudna működni az A válogatottal, a versenynaptár sűrűsége miatt.

K. Péter: Évek óta beszélik, hogy sokoldalú kézilabdázókra van szükség (több poszton bevethető, hasznosan védekező és eredményesen támadókra). Ezügyben hogyan gondolkodik?
Németh: Maximum egy cserét kívánunk alkalmazni. A kiválasztásnál a sokoldalúság fontos válogatási tényező volt.

Andreeew: Miként kívánja megoldani a visszarendeződés problémáját?
Németh: Nyílván kevesebb cserét tervezünk, ami ezt komolyan elősegítené. Idővel megpróbáljuk ezt taktikailag is felépíteni.

dferrfan: Mit tenne, hogyha a Csapat valamelyik fontos tétmeccsen, a meccs legvégén többgólos vezetésnél elkezdene kapkodni? Van valamilyen ötlete, hogy hogyan lehetne ezt elkerülni? Tervezi-e hogy pszichológus is lesz a Csapat mellett?
Németh: Nem tervezzük egyelőre a pszichológust, a feladatunk most az, hogy a fontos mérkőzések vége felé tudjunk vezetni.

Molnár Gábor: Mennyiben épít majd a Dunaferr bajnokcsapatára? Lovász Zsuzsa sérülése után tagja lehet még az ön válogatottjának hiszen Pekingben még csak 32 éves lesz?
Németh: Feltétlenül minden olyan játékost figyelembe fogok venni a Dunaferrből, aki hasznára lehet a válogatottnak, így Lovász Zsuzsát is.

xxx: Kenyeres Fannira számítana-e ha formába lendül, illetve Tápai Szabina Ön szerint megérett már a felnőtt válogatottságra?
Németh: Kenyeres kerettag, Tápai, aki döntően irányítóban szerepel nehezebb helyzetben van, hiszen ezen a poszton sok jó játékossal rendelkezünk, de ha a fejlődése töretlen marad, utolérheti őket.

k-luigi: Végiggondoltad-e már, milyen érzés lesz közölni néhány játékossal, hogy a jövőben nem számítasz rájuk? Különösen nehéz lehet ezt megmondani a Fradiban kéziabdázóknak, aztán másnap már egy új feladat sikeres teljesítésére inspirálni őket.
Németh: Nem szeretném a két feladatot még ilyen módon se keverni (Fradi, válogatott). Mindenkivel beszéltem már, akik szóba jöhetnek, de az életkoruk miatt kérdéses a szereplésük. Mindegyikük megértette elképzelésemet.

winner: Mennyire számít a külföldön játszó játékosokra ?
Németh: A kezdetektől fogva számítok a légiósokra, a felkészülés 2x1 hetét is olyan időpontra tettük, ahol hivatalos EHF válogatott program van, hogy ők is gond nélkül rendelkezésünkre tudjanak állni.

Csősz László: Görbicz Anita vb óta tartó gyengébb formájának mi lehet a magyarázata? A tehetsége predesztinálja az első számú irányító posztra?
Németh: Igen, tapasztalható nála egy kisebb gödör, de szerintem egy klasszis hamar ki tud jönni ebből. Ő még bármit elérhet a kézilabdában.

Csősz László: Van szakmai előnye jobbkezes játékos jobbátlövő poszton való szerepeltetésének?
Németh: A mérkőzés rövid időszakaiban igen. Egy adott pozíciós játékban, amikor a baloldal odahúzza jobban a védelmet, akkor betörésekkel és a szélső foglalkoztatásásval néha egy jobbkezes jobban érvényesül.

Dani: Azt szeretném kérdezni hogy Tóth Timin kívül kik kerülhetnek be a keretbe a Ferencvárosból?
Németh: Kamper, Pastrovics és Laluska tagja még a megfigyelendő játékosoknak, de Kirsner formajavulása és esetleges hosszútávú tervei alapján később még bekerülhet.

Kulcsár István: Elérhetőnek és persze kialakíthatónak látja-e a "hosszú kispadot" a megcélzott (2006, 2007, 2008) világversenyekre? Értem ez alatt azt, hogy ne 8-10 játékos játszon végig egy adott verseny sorozatot (Eb, vb, olimpia), hanem minőségi cseréink legyenek a játszott taktikához.
Németh: Jelen pillanatban ott nem tartunk, hogy világverseny megnyeréséről beszéljünk. A magyar kézilabda különböző okokból több világklasszisát elvesztette, ezáltal egy lefelé menő folyamat megállításán kell dolgoznunk, és ha ezt sikerrel teljesítettük, jöhet az előrelépés. Sokkal több cserével tervezzük a válogatott munkáját, ezt indokolja az is, hogy nincsenek akkora egyéniségeink, mint megelőzőleg.

Kulcsár István: Ön hogy látja, nem volna célszerű a nemzetözi szintéren erősítenünk, gondolok itt a nemzetközi szintű játékvezetők "kiképzése"? Úgy veszünk részt világversenyeken, hogy nincs hazai bírópárosunk, akik "védjék" a csapatunkat.
Németh: Ez egy valós probléma. De a hírek szerint az oroszországi vb-n már nem így lesz.

marci: Miért nem kap még a bő keretben se helyet Buláth Anita és Szrnka Hortenzia? És hosszú távon talán lehetne Vincze Melindára is építeni!
Németh: Bulath a Dunaferrben is második ember Kindl mögött, Szrnka védekezéscserét igényelne, amit az előtte lévő több balátlövő nem, Vincze még keveset szerepelt ahhoz, hogy érdemben fel tudjam mérni, mely poszton lehetne hasznára a felnőtt válogatottnak.

Galó: Kit tervez a válogatottban a beállós posztjára?
Németh: Beálló pozícióban még nagyon a sötétben tapogatózunk. Várhatóan nyárig bezárólag 5-6 játékost is ki fogunk próbálni.

zutymó: Orbán távol van még a válogatott szinttől?
Németh: Orbán nagyon tehetséges játékos, de nem magyar állampolgár, illetve a posztján komoly klasszisok vannak, Ferling, Görbicz, Siti.

bniki: Elég lesz-e a válogatottnak az a tervezett idő, amit együtt fognak tölteni? Tudtommal pl. a norvégok egy hónapot is együtt vannak egy Eb, vb előtt.
Németh: Azért választottunk ennyi időt, mert elégnek ítéljük. Többször találkoztam azzal, hogy akár a norvég vagy dán bajnokságban a világesemény előtt 2 héttel még bajnoki mérkőzések voltak, így elég valószínűtlen, hogy egy hónapot készültek előtte.

ukjocidferr: Hornyák Ön szerint lehet még máskor is válogatott? És mi alapján döntött Ági mellett?
Németh: Hornyák a mai magyar mezőny legtehetségesebb jobbkezes jobbátlövője, akinek harcosságára mint védekezésben, mint támadásban szüksége lehet a magyar válogatottnak!

Szeretném mindenkinek megköszönni a gratulációkat és a jókívánságokat a munkámhoz!

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi