DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYAVTlWo' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST "Az előzmények nem mellettünk szóltak" | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Az előzmények nem mellettünk szóltak"

2005. február 22. 23:44 © handball.hu

Németh András, a Ferencváros vezetőedzője és a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a handball.hu kérésére a debreceni fiaskó okaira próbált rávilágítani, de természetesen nem álltuk meg, hogy a megfiatalított válogatottal kapcsolatban is érdeklődjünk.

"Az előzmények nem mellettünk szóltak"
handball.hu: Kollégád, Laurencz László az imént azzal indokolta csapata győzelmét, hogy ma motiváltabbak voltak, mint a Ferencváros. Te is így gondolod?
Németh András: Így van és ennek számos oka van. Először is minket eléggé felbosszantott, mekkora pechünk volt a sorsolásnál, hisz rögtön a Debrecennel kellett játszanunk, nem például egy NBI/B-s csapattal. Ráadásul a mai mérkőzés időpontjáról is volt egy kellemetlen vitánk, végül belementünk egy olyan alkuba, amiről előre tudtuk, hogy nem jövünk ki jól belőle, hiszen mindössze egy napot tudtunk készülni a találkozóra. A két edzés egyikén egyébként nem is lehettem ott. Debrecenbe indulásunkkor két hírt kaptunk. Az egyik, hogy Mravikova nem tarthat velünk, hiszen belázasodott, a másik pedig, hogy a találkozó győztesének a Győrrel kell megmérkőznie. Egyik történés sem segítette a mai produkciónkat, mégis csalódtam a csapat nagy részében, mert nem tették oda magukat, és még egy edzés szintjét sem érték el. Ebből komoly tanulságokat szűrtem le.

handball.hu: Ki az, akivel mégis elégedett voltál?
Németh: Horváth Roxánával feltétlenül, hiszen ő számára teljesen szokatlan pozícióban játszott. Jobb kézzel kellett jobbszélről lőnie, mégis mindent megpróbált. Az ő játéka egy egészen kis üdefolt volt ezen a borzasztó mérkőzésen. Mravikova helyettesítését ezek után Roxi oldja majd meg, hiszen Baross Zsuzsa nagyon félénken játszott.

handball.hu: Kapusposzton ma nem sok babér termett a Fradinak...
Németh: Egyáltalán nem vagyok elégedett a kapusainkkal. Ám ennek is megvan az oka: az eddigi kapusedzőnk már két hónapja nem tud résztvenni az edzéseken, azonban most már visszatér hozzánk, folytatja a munkáját.

handball.hu: Beszéljünk pár szót a válogatottról! Az MKSZ végül elfogadta a feltételeidet?
Németh: Igen! Elfogadták az általam jelölt stábot, és papírra is vetettük, hogy mindig a lehető legmagasabb feltételek mellett szeretnénk készülni, gondolok itt például a megfelelő szállás és felszerelések biztosítására.

handball.hu: Egyik legnagyobb kérésed volt, hogy a klubok segítsék a munkádat. Ez megvalósul?
Németh: Jövő szerdán, a dánok elleni mérkőzés előtt az összes klubedzőt vendégül látjuk Dunaújvárosban egy ebédre, majd a találkozót az edzők közösen tekintik meg. Azt szeretnénk, hogy érezzék, hogy folyamatosan együtt szeretnénk velük dolgozni. Mindegyikükkel szeretnék majd egy olyan kapcsolatot kialakítani, hogy egy adott játékossal kapcsolatban letisztázhassuk azt, hogy mi hiányzik belőle ahhoz, hogy a válogatottban még jobban szerepelhessen. Mi nem akarunk sem az erőnléti képzéssel, sem a technikával foglalkozni, ezt a kluboknak kell megoldani, ehhez a viszont a velük való folyamatos kapcsolattartás szükséges.

handball.hu: És a klubok szó nélkül elengedték a játékosaikat az általad kért napokra?
Németh: Mivel én kevesebb felkészülési időt kértem, egyelőre erről az oldalról csak elégedett hangokat hallani.

handball.hu (bi)

További hírek