Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Az FTC-Vásárhely meccs nyilatkozatai

2005. február 6. 23:09 © handball.hu

A 31-23-as ferencvárosi győzelemmel végződő - rangadónak is beillő - FTC-Hódmezővásárhely mérkőzés után a hazaiak sikeredzőjét, Németh Andrást szólaltattuk meg, valamint a négy gólját ezúttal is hangyaszorgalommal gyűjtögető Katarina Mravikovával beszélgettünk. A vendég csapatból pedig Wolf Alexandra, az egykori Fradi-játékos állt rendelkezésünkre.

"Hangyában" most sem csalódtak a Ferencváros hívei
"Hangyában" most sem csalódtak a Ferencváros hívei
Németh András, a Ferencváros edzője:

- A váci mérkőzésen mutatott formánk után egy kicsit többet vártam a csapattól. A legfőbb problémánk ma az volt, hogy a kapusteljesítményünk messze elmaradt a szerdai mérkőzésen látottól, és a mezőnyben is kevesebb jó teljesítmény akadt. Az is érthetetlen, hogy hogy fordulhat az elő, hogy Pádár Margó egyszer kilenc gólt szerez, aztán észre se lehet venni, hogy a pályán van. Igaz, most csak egy félidőnyit játszott, de háromból három helyzetét kihagyta, ez kevés. Ez igaz Kamper Olívia esetében is, ő sincs formában hetek óta. Hozzáteszem, hogy most az ellenfél sokkal jobban játszott, mint vártam, a Vásárhely ígéretesen fejlődő, fiatal csapat. Amikor megvertek minket, akkor mélyponton voltunk, annál ma azért jobban teljesítettünk, de az ellenfél is jobban játszott. A két szélsőnkkel, valamint Tóth-tal, Uhrakovával és Rábaival elégedett voltam, ők vitték ma a csapatot.

handball.hu: Mennyiben befolyásolhatja a Cornexi pécsi fiaskója a bajnokság kimenetelét?
Németh: Elképzelhető, hogy ez nehézséget fog okozni a Cornexinek, és a Debrecennek így megnőtt az esélye a rájátszásba kerülésre. Számunkra mindegy, melyikük kerül be, hiszen mind a két csapatot egyforma erősségűnek tartom.

Katarina Mraviková, a Ferencváros jobbszélsője:

- Ma nem játszottunk olyan jól, mint a váci meccsen, de a legfontosabb, hogy végre sikerült nyernünk a Vásárhely ellen. Szerintem én ma nem nyújtottam kiemelkedő teljesítményt, csak egy átlagosat.

handball.hu: Mi a csapat célja?
Mraviková: A bajnokságban a harmadik hely megszerzését tartom reálisnak, de egy jó kis meglepetés nem lenne rossz... Talán a Győrt beérhetjük. Az EHF-kupában nagyon nagy esélyünk van a döntőbe kerülésre, esetleg meg is nyerhetjük.

handball.hu: Milyen az élet a Ferencvárosban?
Mraviková: Nagyon szeretem a Fradit, jól érzem magam itt. Ha egy másik magyar csapat hívna, nagyon sokat kellene fizetnie, hogy oda igazoljak. De talán nincs is annyi pénz, hogy elmenjek innen. A Ferencvárossal még egy évre szól a szerződésem, utána már nem hiszem, hogy játszani fogok, hiszen öreg vagyok már... Ha tényleg a kézilabda befejezése mellett döntök, párommal hazamegyünk Szlovákiába, és családot alapítunk.

Wolf Alexandra, a Hódmezővásárhely játékosa:

handball.hu: Az eredményjelzőre nézve nagy a gólkülönbség a két csapat között, de a játék alapján nem volt közte ennyi...
Wolf: Próbáltunk mindent megtenni, de a Fradi nagyon összekapta magát, és így javította az őszi hibát, vagyis az otthonunkban elszenvedett vereséget.

handball.hu: Csapatod legjobbja voltál. Hogyan értékelnéd a saját teljesítményedet?
Wolf: Két éve kezdem magam összeszedni, próbálok ráérezni, hogy mi az én stílusom. Amit tudok a kézilabdáról, azt mind a Fradinak köszönhetem, hiszen 10 évig játszottam itt. A nevelőegyesületem is ez volt. Ide mindig nagyon jó érzés visszajönni, és hála Istennek, a szurkolók is nagyon szeretnek. Úgyhogy ezért mindig felfokozott hangulatban vagyok.

handball.hu: Előbb említetted, hogy a Fradi kikapott nálatok. Hogyan készültetek a mai meccsre? Éreztétek azt, hogy akár hazai pályán is megfogható a Ferencváros?
Wolf: Minden meccsre nagyon készülünk. Ugyanúgy készültünk erre a meccsre is, mint például a Kiskunhalas elleni mérkőzésre. Sajnos ez lett a végeredménye, hiszen nagyon kapkodtunk. Meg akartuk mutatni, hogy megverhető ez a Fradi, és nemcsak egy fellángolás volt az őszi találkozó. De úgy látszik, hogy a Fradi az mégiscsak a Fradi.

handball.hu (bi)

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi