DB Error: unknown errorSELECT DISTINCT h.id FROM hirek h LEFT JOIN hirek_kategoriak hk ON h.id = hk.hirek_id WHERE (h.torolt=0 OR 0) AND (hk.kategoriak_id=0 OR 1) AND (h.evil IS NULL OR h.evil=1) ORDER BY h.prioritasos DESC, h.datum DESC [nativecode=1 ** Can't create/write to file '/var/tmp/MYU3N6L4' (Errcode: 28 - No space left on device)] - PS_SELECT_ARTICLE_LIST Könnyed FTC-győzelem a Vásárhely ellen | handball.hu - kézilabda
Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Könnyed FTC-győzelem a Vásárhely ellen

2005. február 5. 18:55 © handball.hu

A nemzetközi kupamérkőzésre is készülő Ferencváros hazai pályán sima győzelmet aratott a Hódmezővásárhely ellen. Tóth Tímea újabb gólfiesztáját nem tudták megakadályozni a vendégek, akiknél az egykori Fradi-játékos, Wolf Alexandra igyekezett bizonyítani korábbi csapata ellen. A hazai gárda nem tudott igazán felpörögni erre az összecsapásra, annyit adtak ki magukból, amennyi a biztos győzelemhez kellett.

Tóthot Gaál sem tudta megállítani
Tóthot Gaál sem tudta megállítani
FTC - Hódmezővásárhelyi NKC 31-23 (17-13)
Népliget, 800 néző
Vez.: Bonifert, Oláh

az FTC gólszerzői: Tóth T. 11, Uhraková 5, Kirsner 4, Mraviková 4, Rábai 3, Kovács 2, Csenki 1, Kamper 1
a Vásárhely gólszerzői: Wolf 7, Nyikolajenko 6, Jenőfi 5, Jókai 2, Gaál 1, Mucsi 1, Kósa 1

A mérkőzés elején még vezetett a vendégcsapat Kósa szép ejtése után (2-3), de Tóth Tímea szintén ejtésből (büntetőből) egyenlített. Kovács Veronika beállóból lőtt góljával először nőtt kettőre a különbség a 8. percben (5-3). Jenőfi külön örzőt kapott Kovács személyében, míg a másik oldalon Tóth Tímeát időnként Jókai kísérte figyelemmel, akit viszont Barna Éva próbált kivenni a játékból. Wolf hetesből lőtt góljával és jó játékával tartotta a különbséget a vendégcsapat (13. perc; 8-5) Felváltva estek a gólok mindkét oldalon, így állandósult a hazai előny. Tóthot nem tudták tartani a vásárhelyiek, átlövésből és betörésből egyaránt eredményes volt, míg a vendégeknél az agilis Wolf vállalta magára a legtöbbet, betörési kísérletei góllal vagy hetessel végződtek, Nikolajenko pedig biztos kézzel büntetett (20. perc; 10-8).

Felállt fal ellen eléggé statikus, és kissé enervált volt a hazaiak játéka, nem mozgatták a falat, míg a vásárhelyieknél Wolf továbbra is agilisen támadott, és a vendégcsapat szélsői is többet vállalkoztak, így hamarosan egyenlő lett az állás. Németh András Kamper és Rábai csatába küldésével igyekezett mozgékonyabbá tenni a támadásokat, mégis inkább a felkeményedő védekezésnek és az indulásgóloknak köszönhette a Fradi, hogy négy gólra tudta növelni az előnyét a 28. percben (16-12). A félidőben 17-13-mal vonultak öltözőbe a csapatok.

Rábai góljával kezdődött a második játékrész, a másik oldalon pedig Jenőfi volt kétszer is eredményes (18-15). Kirsner góljával először nőtt 5-re a különbség a 39. percben (21-16). Továbbra is lassan csordogált a mérkőzés, Wolf Alexandra viszont hatalmas gólt lőtt talpról, 10 méterről a hosszú felsőbe (22-18). Mindkét csapat sokat gyakorolhatta az öt-öt elleni játékot, nem a kiállítások miatt, hiszen sportszerű volt a csata, hanem az emberfogásos védekezés miatt. Tóthot, Wolfot vagy Jenőfit gyakran kísérte saját testőr, de a "célszemélyek" így is többször eredményesek tudtak maradni. A lefújás előtt 10 perccel már 6 góllal vezetett a hazai csapat (27-21).

A végjátékban sem nőtt már jelentősen a különbség. A masszívan védekező vendégek bírták erővel a hajrát is, a Ferencváros pedig annyit adott ki magából, amennyi a könnyed győzelemhez kellett: a végeredmény 31-23 lett.

handball.hu (joos)

További hírek