Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Nem felejtettünk el kézilabdázni"

2005. január 7. 22:00

A ma délelőtti edzésen Kiss Szilárdot, a Dunaferr vezetőedzőjét kérdeztük arról, hogy sikerült-e csapatának túltennie magát a Loki elleni vereségen, illetve hogyan készül a csapat a vasárnapi, Ikast elleni Bajnokok Ligája-találkozóra. A vezetőedző azzal kezdte a debreceni mérkőzés értékelését, hogy ahogy a győzelmek, úgy a vereségek is benne vannak a versenysportban, ezért nem igazán érti azokat az embereket, akik az egygólos vereség miatt temetni kezdik a csapatot.

Ferling Bernadett játéka több, mint kérdéses Dániában
Ferling Bernadett játéka több, mint kérdéses Dániában
- A csapat nagy része két éve szinte pihenés nélkül játssza a fontosabbnál is fontosabb meccseket, így valahol törvényszerű volt, hogy a nyolcmeccses, kőkemény Európa-bajnokság után lesz némi formahanyatlásunk. A lányok nagyon hosszú időn keresztül játszottak maximális erőbedobással, tudásuk szerint, véleményem szerint pont egy ilyen vitatható vereséget követően nem szabadna bajt kiáltani. Tudomásul kell ugyanis venni, hogy a sportban nem csak győzelmek, de a vereségek is benne vannak. Természetesen nem felejtettünk el kézilabdázni, s nagyon bízom benne, hogy ezt már a soron következő mérkőzésen bebizonyítjuk a bennünk kételkedőknek.

Való igaz, a csapatot több internetes oldalon is megtalálták "jóakarói", mi viszont abban bízunk, hogy a vasárnapi BL-nyitányon újra jobbik arcát mutatja együttesünk. De milyen mérkőzésre számít, s mit vár tanítványaitól a csapat vezetőedzője? A szó újra Kiss Szilárdé:
- Kőkemény találkozóra számítok dán vetélytársunk otthonában, s játékosállományát átböngészve, valamint látva a róluk készült videókat egyértelműen állíthatom, hogy csoportunk legerősebb vetélytársát tisztelhetjük bennük. Soraiknak ugyanis dán, norvég, holland és szerb kézilabdázók szerepelnek, ráadásul nem is akárkikről van szó, hanem a nemzeti csapatok húzóembereiről. Korábbi véleményemet viszont továbbra is tartom: ideálisnak vélem, hogy egyből legnehezebb vetélytársunk otthonában kezdjük meg a sorozatott, s nagyon bízom abban, hogy a párharcból végül mi jövünk majd ki jobban.

- Mennyire sikerült feltérképezni az ellenfelet, mit várhatunk a "dánoktól"?
- Természetesen videón több mérkőzésüket is megtekintettük, s egyértelműen a tipikus skandináv kézilabda stílusát követik. Rendkívül biztos védekezésből, rendkívül gyorsan, sok futással építik fel támadásaikat. Gólerősek, s tele vannak önbizalommal, amely hazai közönség előtt még hatványozódik is, így egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk, ha sikeresen akarunk szerepelni.

Apropó, sikeres szereplés. Természetesen arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen céllal vág neki együttesünk a BL-nyitánynak, illetve milyen játékot vár együttesétől a csapat szakvezetője. Kiss Szilárd a DO érdeklődésére elmondta, tavalyi céljaikhoz hasonlóan ezúttal is mindenhol úgy lép pályára a Dunaferr, hogy a lehető legjobb eredményt érje el:
- Így lesz ez az Ikast otthonában is, ahol ugyan nem mi számítunk az esélyesnek, de szeretnénk a legtöbbet kihozni a mérkőzésből. Jelenlegi helyzetünkben az a legfontosabb, hogy ne eleve feltartott kezekkel lépjünk a pályára, s nagyon bízom abban, hogy ennek fontosságát a lányok is átérzik. Az Ikast ugyanis olyan csapat, amelynek otthonában bárki vereséget szenvedhet. Éppen ezért a legfontosabb a becsületes helytállás, de megismételném, amit az előbb már említettem: mindenképpen olyan meccset szeretnénk játszani, amelyben benne van a győzelem lehetősége is. Nagyon remélem, a Győr és a Debrecen elleni pontvesztésekből tanultak a játékosok, s éppen ezért azt is várom tőlük, hogy már ezen a mérkőzésen visszatalálnak abba a mederbe, amelyben ezt megelőzően kézilabdáztak.

Kiss Szilárd ugyanakkor elárulta: sajnos felkészülésünk finoman szólva sem volt ideális, mert Ferling Bernadett lázas beteg (ma sem edzett a csapattal), így elsőszámú irányítónk játéka több, mint kérdéses Dániában. A Dunaferr vezetőedzője érdeklődésünkre kifejtette: egy esetleges vereség ellenére sem szabad temetni a csapatot, hiszen javítási lehetőség akad még bőven, ezért az a véleménye, hogy a vasárnapi mérkőzésnél jóval fontosabb lesz a jövő heti hazai BL-mérkőzésünk - ezen viszont mindenképpen győzni kell majd spanyol ellenfelünk ellen.

Forrás: www.dunaujvaros.com

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi