Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kiss: "Kezd bíztató lenni a játékunk"

2004. december 3. 10:26 © handball.hu

A csütörtöki Románia elleni nagyarányú (35-24) győzelem után kíváncsiak voltunk Kiss Szilárd véleményére, aki arról beszélt, hol állnak a felkészülésben, min kell még javítani, hogy érinti a játékukat Farkas Ágnes kiválása, valamint hogy mi alapján választja ki a mai, zártkapuk mögött lejátszandó meccs után az utolsó, tizenhatodik utazót.

"Már csak a kisebb hibákat kell kijavítanunk"
"Már csak a kisebb hibákat kell kijavítanunk"
- Hogy tetszett a mérkőzés?
Kiss Szilárd: Főleg a 3-2-1-es védekezés tetszett, amely már a meccs elején megpezsdítette a játékot. A hatos falunk a második félidőben jobban működött, valamint ki tudtuk próbálni az emberfogást adott szituációkban, ezzel is elégedett voltam. Tíz kemény edzésünk volt hétfő óta és ez látszott is a játékunkon, hiszen nem voltunk frissek. Ennek ellenére magabiztosan nyertünk, bár a románok - mivel hosszú mérkőzéssorozat után vannak - nyilván fejben fáradtabbak, mint mi. Időnként megfelelő teljesítményt nyújtott a csapat, de további javításra szorul egy-két védekezési variációnk. Azért is cseréltem annyit, mert elsősorban védekezésben próbáltam ki több variációt, hogy lássam, kit tudok majd az Eb-n alkalmazni. A 35 lőtt gól önmagáért beszél, ráadásul ezek nagyrésze igen látványos volt. Összesen tizenöt átlövésgólt szereztünk 10-11 méterről, ami nagyon komoly teljesítmény, erre komoly támadójátékot lehet építeni. Nagy örömet okozott egyes játékosok bátor hozzáállása is.

- Mi az, amivel nem elégedett?
Kiss: Ami nem tetszett, hogy nem volt irama a mérkőzésnek, így mi se tudtunk igazán gyorsan játszani. Ezen változtatnunk kell, mert ennél lényegesebben gyorsabb mérkőzéseink lesznek az Eb-n.

- Mintha kevés gólt szerezne a csapat lerohanásból...
Kiss: Bátortalanok vagyunk e téren és nem vagyunk frissek se. Mindig azt kérem a csapattól, hogyha úgy látják, hogy a rendezett védelem ellen nem tudjuk lerohanni az ellenfelet, álljunk meg. Most valahogy a kettő között van a csapat, akkor is megállunk, ha esetleg lerohanhatnánk az ellenfelet. Ez biztos javul majd, ha stabilizálódik a védekezésünk.

- Mire lesz elég a fennmaradó egy hét? Min kell még javítani?
Kiss: A hátralévő egy hét alatt még van javítanivalónk, de nem olyan komoly hibák, amiket ne tudnánk megoldani, például az emberelőnyös helyzetek kihasználása, amivel ma gondjaink akadtak. A hatos falban még teljesen összeszokatlanok a játékosok, soha nem gyakoroltunk még így, hogy Tóth mellett Kindl védekezik, nem meglepő tehát, hogy ők hibát hibára halmoztak a meccs elején. A gyors középkezdést sem alkalmaztuk, pedig fontos lenne, hiszen a Dunaferr ezt nagyon hatékonyan alkalmazza és 8 újvárosi játékos is a keretben van... Tehát ezt tudnunk kéne, csak nem merjük vagy elfelejtettük.

- Hogy tudja pótolni Farkas Ágnest a hatos falban?
Kiss: Meglepett Farkas Ágnes bejelentése, miszerint nem tud játszani a bokája miatt, ami elég érzékenyen érintett minket. Őt nagyon nehéz pótolni, három héten át rá építettük a hatos falas védekezésünket, ami már nagyon jól működött edzéseken is, tehát elég nehéz helyzetbe kerültünk a kiválásával. Egyelőre az ő központi helyét nem sikerült kiváltanom. Rá minden körülmények között számítottam, mind védekező-, mind pedig támadójátékban. Ági még mindig klasszisjátékos, nehéz lesz őt pótolnom.

- Mi alapján választja ki pénteken a tizenhatodik utazó főt?
Kiss: Pont Farkas Ági miatt nem jelöltem még ki a 16. főt, mert nem tudom eldönteni, hogy magas játékost (Szűcs Gabit, Szrnka Hortenziát) válasszak, vagy hagyjuk így a csapatot, s inkább szélsőben gondolkozzam. Ezért holnap még egy lehetőséget adok arra, hogy bebizonyítsa a csapat, hogy így - akár Szűcs Gabival - is működik a hatos fal. De hangsúlyozom, ez az Európa-bajnokság nem 16, hanem 19 emberről szól, hiszen először 2, majd 1 játékost hívhatok be a torna alatt.

- Mi a csapat további programja?
Kiss: - Pénteken délelőtt egy intenzívebb edzést tartunk, és délután egy zárt kapus meccset játszunk a románokkal, de nem szeretném, hogy elaludjunk a mai eredmény alapján. Miután hétvégén pihentek a lányok, hétfőn a győri férfi ificsapattal játszunk immár Győrben. Remélem, ők még gyorsabb tempóra pörgetnek fel minket.

Fotóink a mérkőzésről

handball.hu
Írd meg a véleményed!

Írd meg a véleményed! Eddig 5 hozzászólás érkezett.

Ajánld a cikket másoknak!

Ajánld a cikket másoknak!

További hírek

2019. január 19. 19:50

EHF: újabb siófoki siker

2019. január 19. 17:37

Szoros meccsen nyert a Fradi Fehérváron

2019. január 18. 19:04

ETO: egy híján negyven

2019. január 17. 7:38

Schatzl Nadine marad a Népligetben

2019. január 16. 18:59

Fradi-siker az MTK ellen

2019. január 15. 20:31

Szoros győri siker Kisvárdán

2019. január 15. 11:10

Kiss Éva sem vált klubot

2019. január 14. 14:42

Junior világbajnokkal erősít a Győr

2019. január 13. 18:53

Megmentette a két pontot a Csaba

2019. január 12. 19:58

Újabb két pont, gond nélkül

2019. január 12. 18:36

A Fradi nyert, a Kohász kikapott otthon

2019. január 11. 15:24

Újabb újvárosi hosszabbítások

2019. január 9. 19:06

Az esélyesebb csapatok nyertek

2019. január 9. 19:05

Kovacsics az év játékosa

2019. január 9. 8:09

Szucsánszki Zita babát vár

2019. január 8. 7:57

Leynaud marad a győri kapuban

2019. január 6. 17:39

Budaörsön győzött az Újváros

2019. január 5. 17:44

Két ponttal indult a Siófok

2019. január 5. 17:39

Folytatódott a bajnoki pontgyűjtés

2019. január 2. 19:01

Az ETO nyerte 2019 első rangadóját