Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Chat Pálinger Katalinnal

2004. március 15. 16:51

Mindenki az olimpiai aranyról beszél, ami érthető egy ilyen világbajnokság után. Ahhoz hogy eljussunk a döntőig, nagyon sokat kell dolgoznunk - szerintem ezt meg fogjuk tenni -, de sok mindennek passzolnia kell ahhoz, hogy sikerüljön újra olimpiai döntőt játszani. Azt megígérhetem, hogy mi mindent meg fogunk tenni a sikerért - bíztatta Pálinger Katalin az origo.hu online chat-én résztvevő rajongókat.

Chat Pálinger Katalinnal
- A barátom négyéves kisfia is tudja a választ arra a kérdésre, hogy ki a legjobb kapus! Természetesen Pálinger Katit mond... (andrew76)
- Nagyon örülök neki, ha tényleg így van! Várlak benneteket egy mérkőzésünkre, és szívesen beszélek a barátod kisfiával!

- Hány évesen kezdtél el kézilabdázni? Más sportot is kipróbáltál? (Casillas4ever)
- 10 évesen kezdtem el kézilabdázni, atletizáltam emellett, és úsztam.

- A kapusokat általában flúgosnak, magánakvalónak tartják, mondván, ki az az őrült, aki odaáll a kemény lövések útjába. Egyáltalán, hogyan lettél kapus? (gigigaga)
- Az első edzésen megkérdezte az edző, ki szeretne kapus lenni, mindenki feltette a kezét, ő pedig rám bökött. Hát, így kezdődött a kapus pályafutásom. Néha én is gondolkodom azon, hogy normális vagyok-e, hogy ott állok a repkedő bőrgolyók előtt.

- Neked van példaképed? (coll)
- Amikor felkerültem az NB I-be, Győrben Hoffmann Bea volt a kapus. Neki nagyon sokat köszönhetek, sokat számított, hogy olyan fiatalon vele dolgozhattam, akkor ő nagyon nagy példaképem volt.

- Van valami babonád? (coll)
- A csapatnak vannak ilyen megszokott dolgai, személyes babonám csak annyi, hogy a vőlegényem mindig üzen meccs előtt és azt az öltözőben kell elolvasnom.

- Hogy készülsz meccs előtt? (gringo12)
- Mindig pihenek, másfél órát alszom. Reggel átmozgató edzésünk van, meccs előtt pedig közösen kávézunk a lányokkal.

- Becenevedről tudhatnánk többet? Egyáltalán mire utal? Dzsinn mint szellem, vagy Ginnie mint egy (bece)név? (gigigaga)
- Semmi misztikus jelentése nincs. Egy régi csapattársam Págingernek kezdett el hívni, ebből lett a Ginger, ennek a rövidítése a Gini.

- Mi a legnagyobb álmod? (Petinho)
- A sportban most mindenképpen az olimpiai aranyérem, ill. a nemzetközi kupa elnyerése. A magánéletben pedig nagyon szeretnék már kisbabát.

- Én soha nem fogom tudni megbocsátani nektek az utolsó 10 percet. (MurkliB)
- Akkor képzeld el, hogy én mit érzek, amikor az utolsó 10 percre gondolok.

- Mi a véleményed arról, hogy Fari nem tudott alapember lenni a horvátországi ezüstcsapatban? (Feher_Solyom)
- Farkas Ági nagyon sokat tett a magyar női kézilabdázásért, és én bízom benne, hogy még fog is.

- Nem viselt meg lelkileg nagyon, hogy a csapat két egymást követő világversenyen is a biztos győzelmet adta el? Hogy lehet ezen túllendülni, főleg mi lehet az oka? (ikork)
- Az olimpia után nyertünk egy Európa-bajnokságot, aminek nem tulajdonítottak akkora jelentőséget, hiszen az olimpia évében volt még, de nagyon büszkék vagyunk arra az aranyéremre. Azóta pedig volt egy világbajnoki 6. és egy Eb-5. helyezésünk, úgyhogy nem egymás után jött a két ezüst.

- Milyen érzés volt pályára lépni a zágrábi döntőn annyi magyar előtt, és egyáltalán egy akkora csarnokban? (happy_happy_csabika)
- Tipikusan az a mérkőzés volt, amire szerintem azt mondhatja bárki a csapatból, hogy ezért már megérte ennyit edzeni és küzdeni. Fantasztikus érzés volt, hogy ennyi ember eljött nekünk szurkolni. Sajnálom, hogy nem sikerült szép estét varázsolnunk nekik.

- Szerinted van magyar átok a fontos mérkőzések utolsó perceiben, vagy nincs? (zagreb)
- Jó pár csatát nyertem már magyar csapattal külföldi csapat ellen, úgyhogy szerintem nem létezik.

- Hogyan dolgoztad fel az időn túli szabaddobást, amit félpályáról kaptál? (Infam_DoUrden)
- Nehezen, főleg azért, mert rendszeresen eszembe juttatják :)

- A nyáron felvetődött, hogy esetleg külföldre szerződsz. Most hogy már meghosszabbítottad szerződésed a Dunaferrel, elárulod, melyik csapatok érdeklődtek utánad? (balonmano)
- Dániából volt 4 ajánlatom, az FCK, a Randers, a Slagelse és a negyedikre nem emlékszem, illetve a Ljubjana is megkeresett.

- A válogatottban hogyan tudod félretenni az esetleges klubellentéteket? (balonmano)
- Szerencsére nincs, és szerintem nem is lesz ebből semmilyen probléma. A válogatottban egy célért küzdünk, és mindenki tisztában van azzal, hogy csak úgy lehetünk sikeresek, ha együtt van a csapat.

- Mocsai Lajos nagyon sok negatív kritikát kap, melyeket szerintem nem érdemel meg. Szeretném megkérdezni a te véleményed vele kapcsolatban; röviden: milyen edzőnek tartod? (Breki)
- Szakmailag mindenképpen egy nagyon jó edző, a kisujjában van minden, emberileg is próbálja megtalálni a hangot a csapattal. Nagyon sokan az ő vállára teszik ezt a két döntőt, hogy elbuktuk, de nekik szeretném mondani, hogy azért el kellett jutni odáig is.

- Gratulálok az eredményeidhez! Mik a terveitek az olimpián? (ikork)
- Köszönöm szépen, természetesen az álmunk mindenképpen egy érem, nagyon nagy dolog lenne esetleg döntőt játszani, tovább pedig nem folytatom.

- Milyennek látod a válogatott esélyeit Athénban? (Sportfan)
- Mindenki az olimpiai aranyról beszél, ami érthető egy ilyen világbajnokság után. Ahhoz hogy eljussunk a döntőig, nagyon sokat kell dolgoznunk - szerintem ezt meg fogjuk tenni -, de sok mindennek passzolnia kell ahhoz, hogy sikerüljön újra olimpiai döntőt játszani. Azt megígérhetem, hogy mi mindent meg fogunk tenni a sikerért.

- Mocsai kapitány azt nyilatkozta, várhatóan két kapussal utazik az olimpiára. Ha alapnak vesszük, hogy te vagy az első számú választott, szerinted ki lesz a másik? (olümpia)
- Erről a témáról nem szeretnék, ill. nem is tudok nyilatkozni. Az én helyem sem biztos...

- Sirinával milyen a viszonyotok? Nincs köztetek rivalizálás? (ajsah)
- Egy egészséges rivalizálás mindenképpen van, de semmi probléma nincs közöttünk, segítjük egymás munkáját.

- Hogy zajlanak az olimpiai felkészüléseitek? Mennyi edzés van, milyen egy napotok? (ikork)
- Pillanatnyilag a klubokban készül mindenki és bajnokságban küzdünk egymás ellen. A magyar csapatok jól szerepelnek a nemzetközi kupákban is, és általában naponta két edzés van.

- Szerinted Farkas Áginak, Siti Esztiéknek helyük van a csapatban, vagy jöjjenek a fiatalok pl. Vérten Orsi, akit láttuk, hogy transzparensen is követelnek? (Breki)
- Farkas Áginak és Siti Esztinek szerintem helye van a válogatottban, végigcsinálják a felkészülést és meglesz az eredménye.

- A Dunaferrnél vagy a válogatottnál zajló taktikai tréningeken - tehát amikor inkább az agysejteket mozgatjátok meg, s nem a testet - neked mennyire kell aktívan részt venned? Vagyis egy kapus (TE) mennyit tud abból hasznosítani, ami ott hangzik el? (seno-rita)
- Általában mi kapusok külön felkészülünk a meccsekre, külön videózunk, de ugyanúgy ott vagyunk a taktikai értekezleteken is. Abban igazat adok neked, hogy ezek nem mindig hasznosak nekünk.

- Részt kell venned az összes erőnléti edzésen vagy a kapusoknak külön edzésprogramjuk van? (berczyk)
- Amikor a lányok kondiznak, akkor mi külön edzünk, speciálisan a kapusmozdulatokat gyakoroljuk.

- Egy erőnléti edzésen miket kell csinálnotok? (kezilabdascsaj)
- Mi, kapusok általában medicinlabdával, gumikötelekkel és kézisúlyzókkal végzünk speciális feladatokat.

- Az olimpia után várhatóan már egy megfiatalított csapat vág neki a decemberi Eb-nek. Te meddig tervezed a pályafutásodat? Gondoltál már családalapításra (férj, gyerek)? (olümpia)
- Az Európa-bajnokságot mindenképpen szeretném még végigcsinálni, de már tervezgetem a családot, nyáron szerettem volna férjhez menni, csak ez a kevés szabadidő miatt meghiúsult.

- Mikor lesz az esküvőd? (attila__79)
- Mivel idén nem fér bele, ezért jövő nyáron.

- Milyen zenét szeretsz? Van kedvenc filmed? (Casillas4ever)
- Zenei téren mindenevő vagyok, szeretem az egészen kemény zenéket is akár, de meghallgatom a lírai dallamokat is. Filmek közül, ami a nagy kedvencem a Moulin Rouge, de nagyon sok film van amit szeretek - csak ez jutott eszembe.

- Meddig lehet folytatni az élsportolást? Mik a terveid, ha befejezted? (ikork)
- Nem szeretném 33 éves koromnál tovább csinálni, persze lehet, hogy egy évvel tovább fogom, de lehet, hogy előbb abbahagyom, ezt most nem tudhatom. Szerencsésnek mondhatom magam abból a szempontból, hogy úgy néz ki, sikerül megalapozni a jövőmet, szeretnék valami vállalkozást beindítani, az álmom pedig egy magánóvoda.

- Kit tartasz a világ három legjobb kézilabdakapusának? (balonmano)
- Heidi Tjugumot, Cecilie Legangert és Valerie Nicolas-t.

- Mit szólsz a világ legjobb kézilabdázója választás tízes keretéhez? Elismerve Radulovics érdemeit, nem érzed úgy, helyed lett volna a mezőnyben? (gigigaga)
- Több helyről hallottam ezt a kérdést, az is jó érzés, hogy felmerül a nevem. Dániából szakemberek kérdezték, hogy ki nem szeret engem a szövetségben. Remélem, nincs okom emiatt aggódni. Amúgy nem viselnek meg a "különdíjas" dolgok.

- Gondoltál arra, hogy más sportot is kipróbálj? (gzoltan)
- Gyermekkoromban még az úszással próbálkoztam, amiben szintén tehetségesnek bizonyultam, de akkor már lejártam kézilabdaedzésekre is, és az edzőm kiölte belőlem az úszás iránti érzelmeket - szerencsére.

- Milyen sportokat szeretsz, illetve űzöl a kézilabdán kívül? Van kedvenc focistád? (Casillas4ever)
- Nagyon szeretem a labdajátékokat, ha tehetem, ellátogatok különböző mérkőzésekre, a színvonalas futballt pedig a tévén keresztül kísérem figyelemmel. Luis Figót nagyon nagy egyéniségnek tartom. de még tudnék mondani minimum tizet.

- Mit gondolsz, a női válogatott felvehetné-e a kesztyűt egy profi férfi csapattal? (Infam_DoUrden)
- A férfiak sokkal erősebbek, és az adottságaik jobbak, úgyhogy szerintem egy ilyen meccset nem kéne erőltetni. Legalább is én biztos, hogy nem állok be férfiak ellen a kapuba.

- Ki lövi a legerősebbet a válogatottban? (Infam_DoUrden)
- Ehhez műszer kellene, hogy pontos adatot mondjak, Radulovics lövése nagyon erős, vagy említhetném Bulath Anitát, aki most került be a válogatottba.

- Ki szerinted ma a legtechnikásabb magyar játékos? (Hyperon)
- Görbicz Anita adottságai kivételesek, de van még mit csiszolni rajta. A legképzettebb keze talán Radulovicsnak van.

- Kit tartassz a legnagyobb tehetségnek a magyar kézilabdázónők közül? (Jofej_Pasi)
- Szerencsére sok fiatal tehetséget látok, például Szűcs Gabit.

- Mit gondolsz a mostani Fradiról? Ahhoz képest, hogy nagy változások voltak a keretükben, nagyon jól állták a sarat a bajnokságban is és a BL-ben is. Néhány év, és megszorítanak titeket, vagy már lehet, hogy jövőre... (zsirbufe)
- Egy nagyon egységes, jó szellemű társaság az idei Ferencváros, jól szerepel a BL-ben, sok sikert kívánok nekik továbbra is, de a bajnoki címet nem szívesen adnám oda nekik jövőre sem.

- Mit szólsz a kerékpárosok doppingbotrányához? El tudod képzelni ezt a kézisek között? (ikork)
- Bátran kijelenthetem, hogy a kézilabdában egyáltalán nem divat és nem szokás a dopping, nem is hallottam róla hogy bármikor valamilyen világversenyen a női kézilabdázásban doppingbotrány lett volna.

- A férfiválogatottnál eluralkodó honosítási láz a női szakágat még nem érte el annyira - leszámítva Radulovicsot és Sirinát. Neked mi a véleményed minderről? (gigigaga)
- Azt hiszem, hogy Radulovics teljesítménye önmagáért beszél, mindenképpen jót tett a válogatottunknak. A személyes véleményem az, hogy én biztos, hogy nem tudnék más válogatottban játszani.

- Sok élsportoló megélhetési gondokkal küzd. Olyan szinten, ahol már te is vagy, milyen megélhetést jelent ez a számodra? (ikork)
- Nagyon jó megélhetést, nem panaszkodom.

- Nagyon sok fiatalnak jött meg a kedve a kézizéshez a teljesítményetek láttán. Te mit javasolnál a mai fiataloknak és gyerekeknek a kézizéssel és egyáltalán a sporttal kapcsolatban? (coll)
- Számomra mindig az jelentette a legnagyobb örömet, ha kaptam egy levelet, amiben azt írta egy gyerek, hogy "azért kezdtem el kézilabdázni, mert láttalak téged, és szeretnék olyan lenni, mint te." Ez nagyon jó érzés, remélem, hogy sokan gondolják így, mindenkit csak bíztatni tudok, hogy sportoljon.

Sajnálom, hogy nem tudtam minden kérdésre választ adni, de megígérem, hogy az olimpia után, ha meghívnak - és remélem, lesz rá okuk, hogy meghívjanak -, megint eljövök! További szép napot kívánok mindenkinek, és hajrá, magyarok!

Forrás: www.origo.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi