Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Tomori: Jó a sorrend

2013. december 6. 20:35

Az Eb-bronzérmes magyar válogatott szombaton 14.45-kor, Csehország ellen kezdi meg a szereplését. A hatharom.com Tomori Zsuzsannát segítségül hívva mutatja be a D-csoportot.

Tomori: Jó a sorrend
D-csoport

Mivel Hajdu János mindenkit magával vihetett Szerbiába, azt pedig nem hozta még nyilvánosságra, hogy kiket nevez be, ezúttal az ellenfelekre koncentrálunk. Talán a rejtélyes hasi gyulladással küzdő Zácsik Szandráról érdemes néhány szót ejtenünk, illetve Tomori Zsuzsanna véleményét idéznünk csapattársa állapotáról.

"Szani antibiotikumos kúrát kapott, ami leterheli a szervezetet. Ezért is jó, hogy tizennyolcan tudunk kimenni, így ott még ő is tud akár egy hetet dolgozni. Bízom benne, hogy be tud szállni, mert nagy erősítés lenne számunkra. Vigyázni fogunk rá, mint egy cukorkára" - mondta a hatharom.com-nak az átlövő.

Időrendi sorrendben Csehország az első az ellenfelek közül. Luzumováék a selejtezők rájátszásán keresztül, Izland elleni kettős győzelmükkel jutottak ki a világbajnokságra, ahol a papírforma alapján a negyedik hely lehet számukra elérhető cél a csoportban. Van némi sanszuk ennél nagyobb bravúrra is, de nem a mieink ellen kellene csodát tenniük, inkább a sok gonddal küzdő németek ellen lehet erre esélyük.

Hétfőn Tunézia ellen játszanak a mieink, kedden pedig Ausztráliával néznek szembe. Mindkettő teljesen egyértelműen kötelező győzelemnek számít. Az észak-afrikai egylet ugyan két éve nem szerepelt le Brazíliában (egy győzelem és négy vereség egész jó, mínusz kilences gólkülönbséggel), de az nem kérdés, hogy gyengébb a magyar csapatnál. A déliek pedig amatőrök, számukra egy jó kis kirándulás, kaland a vb, amire a kontinentális alapú selejtezőrendszer miatt utazhatnak el minden alkalommal. Legutóbb öt meccsen -167-es gólkülönbséget szedtek össze.

"Jó a sorrend. A csehekre oda kell figyelnünk, az első meccs mindig kritikus, ott tudunk 'csodákat' csinálni. Nagyon figyelnünk kell arra figyelnünk, hogy most ne baltázzuk el. A Tunézia és az Ausztrália elleni találkozók jó edzőmeccsek lesznek, ami pár nap pluszt jelent, gyakorolhatunk új ellenfelekkel szemben, és utána jön a román és a német párharc. Remélem, hogy akkora erőt kaphatunk ebből, amivel a kieséses szakaszban is tudunk legalább három meccset nyerni" - vélekedett Tomori Zsuzsanna a csoportmérkőzésekről.

Ahogy válogatottunk klasszisa is említette, jövő csütörtökön Romániával kell megküzdeniük, az a meccs tűnik előzetesen a csoport rangadójának. Keleti szomszédunk csapata a hazai klubokra épül, Gheorghe Tadici Oana Maneát és Talida Tolnait a Krimből, illetve Cristina Neagut a Budućnostból hívta be a légiósok közül. A BL-szereplő Baia Maréból persze vannak még jónéhányan, ráadásul sokan megfordultak valamikor a tavaly becsődölt Valceában és más, nemzetközi szinten is erős klubokban, így tőlük egy kicsit tarthatunk.

Az utolsó pillanatban gyengült meg az egyébként is tartalékos német válogatott, az irányító Kerstin Wohlbold hosszú időre kidőlt térdsérülés miatt. A - csapattársaihoz képest - mozgékony játékos sok borsot tört az utóbbi mérkőzéseken a mieink orra alá, a helyére viszont egy magasabb átlövő, Lang került. Ellene nyilvánvalóan az eredetitől eltérő védekezés kell majd. Egy jó erős alapjátékot várhatunk Németországtól, azonban akármilyen előzmények után nyerni kellene ellenük.

"Nem gondolom, hogy gyengébbek lennének nálunk a csoportellenfelek. A románok nagyon jók, igaz, a németeknél sok a sérült. Az irányítójuk, a balátlövőjük, nem is tudom, hogy fogják őket pótolni. De lebecsülni nem szabad őket, és mindenképp tartozunk nekik egy nyert meccsel. Az ellenfelek miatt bele tudunk lendülni, nem kell egyből száz százalékot nyújtani. Ha a forma még kevésbé jó, azt fel lehet hozni a csúcsra a hatodik meccsre. Ez az előny a vb-n, de ezt utána három meccsen át fenn kell tartani és folyamatosan kell hozni. Ez a kapitány és Siti Bea dolga, hogy kikockázzák a formába hozást, de nekünk is jó, hogy tudunk éles meccseken gyakorolni, az egyenes kieséses mérkőzéseken pedig már csak egymásra nézünk és tudjuk, hogy mit akar a másik" - osztotta meg az élesítéssel kapcsolatos gondolatait Tomori Zsuzsanna.

A fogadóirodák nem értenek egyet vele, egyértelműen a csoport favoritjaként tekintenek a magyar válogatottra. Mi is hasonlóan gondolkodunk, de egy esetleges Románia elleni vereség után sem omlanánk össze. Előzetesen a legfontosabbnak ugyanis az első két hely valamelyikének megszerzése tűnik, így Norvégia és Spanyolország vélhetően elkerülhető lenne a nyolcaddöntőben. Persze az még nagyon messze van.

Forrás: www.hatharom.comXXI. nőikézilabda-vb, D-csoport, 1. forduló

Magyarország - Csehország
14.45, Újvidék (Novi Sad), Spens Aréna
ÉLŐben: Sport1


Topcsapatok könnyed meccsei

Vb 2013 - további hírek

2013. december 22. 22:47

Egy kis brazil fieszta

2013. december 22. 18:01

Görbicz Anita az All Star-csapatban!

2013. december 22. 16:45

Szerbiában ment mennybe Brazília

2013. december 22. 14:57

Görbicz ismét a jelöltek között!

2013. december 22. 14:01

Dánia utazhat haza a bronzéremmel

2013. december 22. 11:28

Két játékost cserélnek a szerbek a döntőre

2013. december 22. 10:07

Rousseff: Szerelembe estünk a sportággal

2013. december 21. 17:06

Újabb világrekord születőben

2013. december 21. 0:07

Nyolcadik helyen Magyarország

2013. december 20. 20:15

Veretlenül masírozott a döntőbe Brazília

2013. december 20. 17:30

A lengyelek kifújtak, Szerbia finalista

2013. december 20. 14:06

"A magyarokban ott lett volna az arany"

2013. december 18. 23:11

Amorim: Most a mi időnk jött el!

2013. december 18. 20:43

Herr: Szívből játszottunk

2013. december 18. 20:05

A végjátékban búcsúztak a németek

2013. december 18. 19:48

Legyőzte a házigazda a címvédőt!

2013. december 18. 17:29

Újabb topcsapat esett ki: a franciák

2013. december 18. 16:49

Kétszeri hosszabbítással búcsúztunk

2013. december 18. 11:09

Új játékos a dánoknál

2013. december 18. 10:45

Itt az ideje a revansnak