Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Távozik Győrből Nycke Groot

2019. február 6. 7:40

A holland irányító, Nycke Groot 2015 nyarán csatlakozott a Győri Audi ETO KC csapatához. Az egyesület színeiben az elmúlt időszakban kétszeres BL-győztes, háromszoros magyar bajnok és kétszeres Magyar Kupa-győztes lett.

Távozik Győrből Nycke Groot
Hosszas tárgyalásokat követően a játékos azonban úgy döntött, nem hosszabbítja meg szerződését jelenlegi klubjával, jövőjét másképp képzeli el a kézilabdában.

"Először is azzal szeretném kezdeni, hogy rendkívül csalódott vagyok, amiért Nycke úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg szerződését csapatunkkal. Általában a játékosok érkezését, és annak szakmai indokát viszonylag szűkszavúan kommentálom, most viszont szeretnék részletesen nyilatkozni Nycke Groot szerződéshosszabbításának kérdését illetően – egyrészt azért, mert nagyon hosszú folyamatról van szó, másrészt, szeretném teljesen transzparensen a szurkolóink felé kinyilvánítani az érzéseinket. Véleményem szerint nem csak én, hanem minden ETO-szurkoló, és meg merem kockáztatni, hogy valamennyi kézilabdáért rajongó magyar ember csalódott, hogy Nycke a nyáron lejáró szerződését a Győri Audi ETO KC csapatával nem hosszabbítja meg, és a továbbiakban másképp képzeli el életét a kézilabdában.

2019 januárjában az Európa-bajnokság után Nycke úgy döntött, hogy visszamondja a holland válogatottságot, és befejezi válogatott szereplését egy Eb-bronzérem után és másfél évvel az Tokiói olimpia előtt, akkor már sejtettem, hogy nálunk is ezt a döntést hozza meg.

Természetesen, nem csak én gondolom így, hogy a világ talán egyik legjobb (ha nem a legjobb), de az biztosan mondható, hogy a női kézilabda legkomplexebb játékosával minden klub szeretne leszerződni. Az ajánlatunk az első körben az volt, hogy Nycke saját maga alakítsa ki azt a feltételrendszert, amivel maradna a klubunknál. Az Elnökségünk felé az az előterjesztésem volt, hogy ezt a kommunikációt folytatjuk, Nycke-nek megadjuk anyagi és sportszakmai értelemben is azt a lehetőséget, hogy ő nyilatkozzon a folytatás feltételeiről.

A 2018 szeptemberében tartott találkozónk után októberben azt a választ adta Nycke, hogy nagyon nagyra tartja és értékeli az Elnökség felajánlását a folytatást illetően, döntését viszont az Európa-bajnokság után szeretné meghozni, melyet mi elfogadtunk.

Az Eb után az volt a következő kérése, hogy a január 2-i Fradi-meccs utánra tegyük át a döntését. Ezt a kérését is akceptáltuk, majd a későbbiekben közölte velünk, hogy – már a holland válogatottságával kapcsolatos, 2019. január 10-én tett bejelentésével egyidejűleg – meghozta döntését, nem folytatja a karrierjét nálunk, és a jövőben egy más profilú életre vágyik, s az egészségét szem előtt tartva kézilabda karrierjét nem ilyen magas színvonalon képzeli el.

Döntéséről kérésének megfelelően tájékoztattam mind a szakmai stábot, mind pedig a játékosokat, s mutatja a csapat profi gondolkodását, hogy ezidáig nem is került napvilágra hír ezzel kapcsolatban.

Persze, mindenki felteheti a kérdést, hogy miért nem hoztuk nyilvánosságra Nycke Groot döntését rögtön ezt követően?!

Egyrészt azért, mert a hétvégéig bíztunk benne, hogy esetleg Nycke meggondolja magát, másrészt azért, mert a csapat érdekeinek megfelelően a két BL-középdöntős mérkőzést (a Bukarest és a Ferencváros ellen) tartottuk szem előtt, harmadrészt pedig azért, mert Nycke-re komoly nyomás helyeződött volna azáltal, hogy a bejelentéssel egy időben nincs meg a következő csapata. Ezzel nem akartuk kockáztatni, hogy a média és a közvélemény még nagyobb nyomást helyezzen Nycke Groot-ra a folytatást illetően.

Most, a két mérkőzés után viszont bejelentjük távozását, mert a csapat továbbra is mindennél fontosabb, és úgy érezzük, hogy az a nyomás, amit a szurkolók és a kézilabda társadalom ránk helyez, már kihat a csapat teljesítményére is, ezért hoztuk azt a döntést, hogy nem halogatjuk tovább a bejelentést. Tudjuk, Nycke milyen ember, és soha nem adja fel, így biztos vagyok benne, hogy a szezon hátralévő részében is nagy segítségünkre lesz, hogy együtt elérjük céljainkat" – nyilatkozta dr. Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke.

Döntése hátteréről természetesen az érintett játékost, Nycke Grootot is megkérdeztük, aki elmondta: "Először is szeretném megköszönni a klubnak az ajánlatát és a türelmet, amit a tárgyalások során felém mutattak. Hálás vagyok, hogy a világ legjobbjaival játszhattam, és közösen értük el céljainkat, valósítottuk meg álmainkat. Fantasztikus élmény volt ennek a klubnak része lenni.

Másodsorban köszönöm a szurkolóinknak a hihetetlen támogatást. Az ETO-szurkolók elképesztőek, kétség kívül a legjobbak a világon. Nagyon hiányozni fognak.

Ahogy mondtam, hálás vagyok a Győrben eltöltött időért, de eljött egy olyan pont az életemben, amikor valami újat szeretnék kipróbálni. Új energiákra van szükségem, amit jelen döntésemmel és a holland válogatottságról való lemondásom után remélem máshol találok majd meg. Nem kérem, hogy bárki is megértse a döntésem, de mindenkit arra kérek, hogy tartsa ezt tiszteletben.

Természetesen az idei szezonban minden lehetséges trófeát be szeretnék gyűjteni a Győri Audi ETO KC-val"!

Nycke Groot menedzsere, Michael Hansen is nyilatkozott a szerződéshosszabbítás ügyét illetően.

"Először is köszönjük a Győri Audi ETO KC megértő hozzáállását, és azt az ajánlatot, amit Nycke felé mutattak a tárgyalások során. Régóta dolgozom menedzserként, de egy klubtól sem kaptunk még ilyen ajánlatot, és nem láttam még ilyen klubot, aki ennyire szerette volna megtartani játékosát. Nagyon sok ajánlata volt Nycke-nek, ami nem csoda, hiszen a világ legjobb játékosa, de a döntés természetesen az övé, én sem tehetek mást, minthogy elfogadom. Köszönöm még egyszer a klubnak, hogy ilyen korrekt módon álltak Nycke hosszabbításának ügyéhez."

Forrás: www.gyorietokc.hu

Magyarország - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi