Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Penezić és Hmirova Siófokon

2018. március 16. 13:15

Tovább erősíti keretét a Siófok KC a következő évadra, Andrea Penezić és Tatjana Hmirova a ZsRK Vardartól érkezik a nyáron.

Hmirova Siófokra tart
Hmirova Siófokra tart
A Siófok KC vezetése a 2018/19-es szezonra minél ütőképesebb keretet szeretne összeállítani, ennek érdekében kötött szerződést a két rutinos játékossal. A cél a jelenlegi csapat egyben tartása egy-két minőségi igazolással. A klub ügyvezetője szerint szinte kész a keret a következő évre.

„Mindenképpen szerettünk volna a belső posztokon erősíteni. Andrea és Tatjana személyében két klasszist igazoltunk, biztos vagyok benne, hogy az ő érkezésükkel szintet fogunk lépni. Az a célunk, hogy a jelenlegi keret nagy részét egyben tartsuk és egy-két minőségi igazolással megerősítsük azokat a csapatrészeket, amelyek erre rászorulnak. Hamarosan minden hosszabbító és érkező játékost be fogunk jelenteni" – nyilatkozta Fodor János.

Andrea Penezić zágrábi születésű, a horvát RK Lokomotiva csapatában kezdte a felnőtt pályafutását, majd 2008 és 2010 között az RK Podravka Vegeta, 2010-től 2014-ig pedig a szlovén RK Krim Mercator játékosa volt, mielőtt elfogadta volna a ZsRK Vardar ajánlatát. Mindhárom országban többszörös bajnok és kupagyőztes, a Vardarral a 2017-es BL-ezüstérem mellett van két bronzérme is az első számú európai kupasorozatból.

A horvát női válogatottnak is kulcsjátékosa volt, a 2008-as Európa-bajnokságon a hatodik helyen zárt az együttessel, a 2011-es világbajnokságon pedig beválasztották a torna álomcsapatába.

„Az az igazság, hogy valóban azon gondolkoztam, hogy abbahagyom a kézilabdázást és más területen folytatom a karrieremet. Nagyon sok ajánlatot kaptam, de Siófok volt számomra a legjobb választás. Az is fontos szempont volt, hogy innen közel van Zágráb. Hiszek a klub filozófiájában, találkoztam játékosokkal a csapatból és azt látom, hogy egy nagyon jó projekt van kialakulóban rohamosan fejlődő infrastruktúrával. Látszik, hogy nagyon sok energiát fektetnek a kézilabda fejlesztésébe. A magyar bajnokság nagyon erős, és talán jelenleg a legnépszerűbb Európában. Izgatott vagyok és alig várom, hogy elkezdjük az új bajnokságot a Siófokkal" – indított Andrea Penezić, az SKC nyáron érkező balátlövője.

„Négy évig játszottam Szkopjéban, de most új egy környezetbe érkezem. Szeretnék minél hamarabb beilleszkedni, megismerkedni a lányokkal és elsajátítani a szellemiséget, ami itt uralkodik. Vannak kitűzött céljaink, megpróbáljuk megvalósítani őket. Másodikak szeretnénk lenni a magyar bajnokságban és legalább a harmadik helyezést szeretnénk elérni a Magyar Kupában. Felemelő érzés lenne számomra, hogy ha segíteni tudnék a Siófoknak abban, hogy a Bajnokok Ligájában játszhasson" – Andrea így kommentálta a nyáron érkező új szakember, Tor Odvar Moen érkezését.

„Természetesen ismerem a leendő edzőnket, több éve ismerős arc a kézilabdázás világában, szerintem ő egy igazi norvég legenda. Sok jót hallottam róla és úgy gondolom, hogy ezek mind igazak is. Alig várom, hogy elkezdjük az edzéseket és a közös munkát."

Nem lesz ismeretlen számára a siófoki öltöző, Katy véleményét is kikérte a döntés előtt.

„Katarina Ježić itt játszik Siófokon, tőle rengeteg jó dolgot hallottam a klubról. Nagyon jól érzi itt magát és a szerződését is meghosszabbítja további két évvel. Ahogy már említettem, tényleg sok jót hallottam a magyar bajnokságról és alig várom, hogy kipróbálhassam magam benne. A képességeimmel tisztában lehetnek az emberek a pályafutásom alatt mutatott játékom alapján. Ami a hétköznapi Penezić-et illeti, idővel megismernek majd engem és az adottságaimat, a magánéleti dolgaimat igyekszem nem a nagyközönség elé tárni, inkább megtartom magamnak ezeket."

Tatjana Hmirova Volgográdban született, a Dinamónál kezdte a felnőtt pályafutását. Az oroszországi évek alatt bajnokságot, kupát és EHF-kupát nyert. A sikeres időszak után egy még sikeresebb következett azzal, hogy elfogadta a ZsRK Vardar ajánlatát. 2013-2017 között zsinórban négy alkalommal játszott a Bajnokok Ligája Final4-ban.

A 178 cm magas irányító az orosz női válogatottal is kiemelkedő sikereket ért el, a 2008-as Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, a 2009-es világbajnokságon pedig a dobogó legfelső fokán végeztek.

„Tudtam, hogy egy olyan bajnokságba szeretnék igazolni, ahol rengeteg minőségi mérkőzést tudok játszani egy olyan klub színében, amely éhes a sikerre. Számomra mindennél többet jelent a győzelem, ilyen a mentalitásom. Sok jót hallottam már a Siófokról, Irina Nyikityina és Sanja Damnjanović is remekül érezte itt magát. Amikor megtudtam, hogy érdeklődnek irántam, elkezdett érdekelni a lehetőség" – nyilatkozta az orosz irányító.

„Természetesen az interneten keresztül elkezdtem utánanézni mindennek a klubbal, a várossal és a Balatonnal kapcsolatban. Néhány mérkőzésüket élőben megnéztem a Youtube csatornájukon és összességében tetszett, amit láttam. Ez egy új fejezet az életemben. Ez most valami teljesen más. Oroszországban a szülővárosomban játszottam, sok sikert értem el. A vardaros évek nagyszerűek voltak, de a váltás mellett döntöttem. Szeretnék a Siófokkal is hasonlóan sikeres lenni, mint a múltbéli csapataimmal."

Tor Odvar Moen érkezését így kommentálta: „Ismerem az új edzőt, Tort. Remek munkát végez már hosszú évek óta az európai elitben, a csapatai mindig karizmatikusan játszanak. Nagy élmény lesz vele dolgozni. Amikor fiatal voltam, fontosabb volt számomra a gólszerzés, mint a csapatmunka. Ez megváltozott, irányítóként az a legfontosabb számomra, hogy fazont szabjak a kollektívának, amiben játszom. Sokat láttam Nze-Minkót játszani, úgy gondolom, hogy remek párost fogunk alkotni az irányító poszton. A legnagyobb motivációm a győzelem, számomra ez a legfontosabb, ez éltet. Ez a legfőbb célom a Siófokkal is."

Forrás: www.siofokkc.hu

Magyarország - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi