Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Érezzük a szurkolók szeretetét"

2006. január 1. 19:10

December 30-án, Debrecenben, nyolcezer néző előtt, a teltházas Főnix-csarnokban ünnepelte a hazai kézilabdavilág a 2005-ös esztendő végét. A szépszámú közönség fergeteges hangulatot teremtett a legnagyobb és legeredményesebb hazai kiválóságokat felvonultató E.ON Kézilabda Gálán. Természetesen e rangos eseményről nem hiányozhattak a Cornexi-Alcoa-HSB Holding csapatának játékosai sem.

"Érezzük a szurkolók szeretetét"
Míg Balogh Beatrix, Kenyeres Fanni és Siti Bea rutinos válogatottként a nap fénypontjának számító All Star-mérkőzésen, illetve az ügyességi versenyen jutott szerephez, addig Tápai Szabina a Cornexi fiatal játékosa ezúttal szépségével hódította meg szurkolóit, és elnyerte a 2005-ös év Miss Kézilabda címét.

Természetesen edző nélkül nem mérkőzés a mérkőzés, Szabó Edinának, a Cornexi vezetőedzőjének ezúttal a közéleti személyiségek, a Kép-Mutatók csapatának koordinálása jutott.



Nosztalgia és retro

1995 - a varázslat éve, a kézilabdázás történetében mindenképpen. Abban az évben ugyanis a DVSC csapata bravúros menetelést követően megnyerte az EHF-kupát, a Laurencz László vezette női válogatottunk pedig ezüstérmes lett a magyar-osztrák közös rendezésű világbajnokságon. A kettős évforduló remek apropót kínált arra, hogy a két sztárcsapat megmérkőzzön egymással. A nosztalgikus összecsapás végül 18-18-as döntetlennel végződött. A DVSC egykori kiválóságai között szerepelt Virincsik Anasztázia is, aki jelenleg a - szintén EHF-kupa-győztes - Cornexi technikai vezetőjeként dolgozik.

"Miután leküzdöttük az időjárás okozta nehézségeket, nagy örömmel érkeztem Debrecenbe. Fantasztikus volt az atmoszféra a csarnokban, jó volt a játék is, és örültem, hogy találkozhattam egykori játékostársaimmal, akiket tíz éve nem láttam. Nagyon jó volt nosztalgiázni a '95-ös év eredményein, az EHF-kupa-győzelem hatalmas siker volt, és külön öröm számomra, hogy a Cornexinél újra átélhettem azt a boldogságot, amit egy nemzetközi kupagyőzelem jelent."


Ügyes Cornexisek

A nosztalgiamérkőzéseket a Levegő Urai - jelen esetben a Levegő Hölgyei - kézilabdás ügyességi verseny követte, ahol három páros mérhette össze tudását a kötelező kézilabda-gyakorlatok, dupla-kínai figurák bemutatásával. A fehérvári lányok közül a Kenyeres Fanni és Balogh Bea alkotta duó sokáig vezetett, de végül a Hajdú János, Mocsai Lajos és Skaliczki László alkotta zsűri a Siti Bea, Németh Helga párost pontozta az első helyre.

A gáláról és a Cornexi szereplési esélyeiről Siti Beát, a Cornexi csapatkapitányát kérdeztük:

"Kalandos volt az utazásunk Debrecenbe, borzalmas útviszonyok voltak, de végül szerencsésen megérkeztünk, és nem késtük le a gálát sem. Fantasztikus dolog, hogy olyan emberekkel találkozhattam újra, akikkel ezer éve nem beszéltem. Van olyan egykori csapattársam is, akit több mint tíz éve nem láttam. A közönség fantasztikus hangulatot teremtett, mindenki örült és mosolygott. Végre nem tétre ment a mérkőzés, hanem egy hatalmas buli részesei lehettünk, minden pillanatát élveztük.

A sérülésem miatt nem játszhattam a szuperliga-mérkőzéseken. Az egyik edzésen egy felugrást követően a földre érkezéskor ráléptem a csapattársam lábára, és a bokám megbicsaklott. Speciális kezelések után, úgy érzem, hogy rendbe jött. A Vasas elleni mérkőzésen már mindenképpen pályára lépek.

A tavaszi szezonban remélem, hogy a balszerencsés sorozatunk nyomát sem fogjuk látni. Úgy gondolom tanulságos példa volt nekünk az eddigi szezon. Egy lelki állóképességről szóló könyvben olvastam, hogy minden sikeres embernek meg kell szenvedni a sikerekért, és néha mélyre kell szállni, hogy újra a magasba emelkedhessen. Most reméljük, elkezdődik a mi magasba emelkedésünk, talpra állásunk, és sikerül minden szempontból sikeresebb tavaszt produkálni."


Kép-Csövesek és Kép-Mutatók egymás ellen...

Az idei évben jól ismert közéleti személyiségek, humoristák, színészek, zenészek, újságírók és nem utolsó sorban elismert és eredményes sportolók ragadtak labdát a kezükbe, hogy bebizonyítsák a közönségnek, máshol is megállják a helyüket. A végül 12-11-re győzedelmeskedett Kép-Csövesek csapatát Mocsai Lajos, a Vasas vezetőedzője, a Kép-Mutatókét pedig Szabó Edina, a Cornexi vezetőedzője trenírozta a viadalra. A mérkőzés két játékvezetője is igazi meglepetést jelentett, az FC Barcelona két sztárja, Nagy László és Iker Romero vezette a párharcot, amely csak "kis szerencsével" nem végződött döntetlenre, miután a Kép-Mutatók kihagyták az egyenlítésükhöz szükséges hétméteres büntetőt.

"Csodálatos érzés volt ennyi néző előtt, a közélet sztárjaival együtt dolgozni, nagyon jól éreztem magam velük, boldogok voltunk, hogy megismerhettük egymást a kézilabdán keresztül. Az, hogy ennyi néző eljött, a kézilabda népszerűségét és erejét mutatja Magyarországon, ami fantasztikus dolog. Néha nehéz volt kommunikálni velük, de szívüket, lelküket kitették a pályán és jól teljesítettek. Az elején viccesre vettük, de aztán úgy tűnt, hogy a másik oldal elég komolyan veszi, úgyhogy összekaptuk magunkat. Figyeltem arra, hogy mindenki kellő játéklehetőséget kaphasson, hiszen ez a bizalom és jó kapcsolat alapja, de úgy érzem, ezt meghálálták. Azt sajnálom, hogy a döntetlen a végén nem sikerült, pedig mindent elrendeztünk az ügy érdekében... - mondta mosolyogva Szabó Edina, a Cornexi vezetőedzője, majd hozzá tette: "A mai kézilabdában nagyon jó érzés cornexisnek lenni, ez a gála is ezt mutatja. Több játékosom is itt van, számított rájuk a szakma és a közönség egyaránt, ami büszkeséggel tölt el."


Tükröm, tükröm... ki a legszebb kézilabdázó a vidéken?...

...tették fel a kérdést a gála szervezői a közönségnek hónapokkal ezelőtt, amelyre interneten és sms-en keresztül tudtak szavazni a szurkolók. Novemberben már kiderült, hogy a férfiak versenyében Nagy László, az FC Barcelona kiválósága a befutó, de azt, hogy a debreceni gálán, a három grácia - Görbicz Anita, Szűcs Gabriella és Tápai Szabina - közül ki foglalhatja el a trónt, az csak az utolsó pillanatban derült ki.

Tagadhatatlanul a gála egyik legszebb eseménye volt, amikor bevonult a három hölgy estélyi ruhában, látható izgalommal az arcukon. Hamarosan a közjegyző által hitelesített szavazatok fehérvári örömre adtak okot, ugyanis a Cornexi fiatal játékosa, Tápai Szabina fejére kerülhetett a Miss Kézilabda címért járó korona. Természetesen ajándék is járt a ranghoz, egy ausztriai utazás két személyre.

"Nagyon nagy megtiszteltetésnek éreztem, hogy egyáltalán az első háromban benne lehetek. Igazából a kötelező programokon és fotózásokon kívül nem foglalkoztam a dologgal, próbáltam minél jobban a feladatomra koncentrálni, a kézilabdára. Természetesen örülök, hogy végül megnyertem ezt a versenyt, hiszen ez a szurkolói szimpátiát mutatja, azt, hogy kedvelnek. Éppen ezért szeretném elkerülni, hogy beskatulyázzanak, és csinos, de kevésbé tehetséges kézilabdázónak tartsanak. Sokkal inkább szeretném, ha a cikkek, hírek a játékomról szólnának elismeréssel, mint arról, milyen a külsőm. Azon fogok dolgozni a jövőben is, hogy a játékommal tűnjek ki, és a sportágban érjem el a lehető legtöbbet. Stabil és eredményes játékosa szeretnék lenni a klubomnak." - nyilatkozta Szabina a koronázási ceremóniát követően.


All Star, Király, Ász...

A tavalyi évhez hasonlóan nagy közönségsikert aratott a vegyescsapatok All Star-mérkőzése, a Királyok-Ászok összecsapás. A gála zárásaként ezúttal is a - csaknem 200.000 szurkoló által megszavazott - kedvencek léptek pályára, köztük a Cornexi-Alcoa-HSB Holding kiválóságai, Balogh Bea, Kenyeres Fanni és Siti Bea. Balogh Bea igazi "Ász-ként" játszott, Siti Bea és Kenyeres Fanni azonban "Királyként" távozott a pályáról, miután 38-37-re megnyerték a meccset Zsiga Gyula győzelmet jelentő büntetőjével.

"Tavaly nem voltam a gálán, de nagyon örülök, hogy meghívtak és beválogattak az All Star-csapatba. Ez jó érzés, de kicsit izgultam is, mert ennyi ember előtt szerepelni nem mindennapi dolog. Érezzük a szurkolók szeretetét, és örülünk, hogy elismerték a munkánkat és eredményeinket, boldog vagyok, hogy itt lehettünk." - mondta Balogh Bea.

A gáláról és a válogatott szereplésről Kenyeres Fannit is megkérdeztük:

"Nagyon jó érzés itt lenni ezen a gálán, mert érezzük a szurkolók szeretetét, ami rengeteg erőt ad nekünk. Jó a hangulat, igazi élmény itt játszani.

A válogatottban nagyon jó volt a hangulat, ezt az eredményünk is tükrözte. A mérkőzéseken megmutattuk, hogy összekovácsolódott a társaság, és nagy jövője van ennek a válogatottnak. Nagyon tetszett Szentpétervár is, bár keveset láttunk belőle, mert elég messze voltak egymástól a csarnokok. A szabadnapokon Igor barátunk vezetésével megnéztük a legfontosabb nevezetességeket és még egy kis vásárlásra is volt lehetőségünk.

A tavaszi szezonban remélem, megváltozik a játékunk, összeszedjük magunkat, sokkal jobb formánkat és régi önmagunkat mutatjuk majd. Célunk továbbá jól szerepelni az EHF-kupában, és lehetőség szerint megtartani a címet."


Forrás: Presstige Média, a Cornexi sajtóreferense

Magyarország - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi