Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Kiss Szilárd: Nagyot fogunk harcolni

2005. április 7. 19:20

Az elbukott vasárnapi kupadöntő után sem kesereghettek túl sokat a Dunaferr női kézilabdázói, akikre vasárnap még nagyobb feladat vár: a Bajnokok Ligájában a világválogatottal is felérő dán Slagelse csapatát fogadják.

Fotó: Bölcsföldi István Péter
Fotó: Bölcsföldi István Péter
Nincs túl könnyű helyzetben Kiss Szilárd vezetőedző az elveszített kupadöntő után: a győri finálé után jóval keményebb csapat, jóval nagyobb próbatétel előtt állnak tanítványai. A szezon egyik meghatározó mérkőzésének ígérkezik ugyanis a Bajnokok Ligája elődöntőjének április 10-én, vasárnap délután esedékes "odavágója", ahol a dán Slagelse ellen veszik fel a harcot Pálingerék a dunaújvárosi jégcsarnokban.

Az ellenfél az elmúlt években rendre borsot tört a magyarok - két éve az EHF-kupa döntőjében, tavaly szintén a BL-csatározások során -, és a mostani keretük alapján is kegyetlen menetre számító Kiss Szilárd orra alá.

A dunaújvárosiak mestere a Dunaújváros Online érdeklődésére elmondta, tudás és játékosállomány tekintetében az ellenfél messze kiemelkedik az összes többi csapat közül:

"A Slagelse jelenleg 'világválogatott' szintű együttes, így azon túl, hogy természetesen örülök annak, hogy ilyen rangos ellenfelet fogadhatunk vasárnap, a minimum az óvatosság, ami a mérkőzés előtt meghatározza a felkészülés menetét. Elképesztően nehéz, küzdelmes, kegyetlen csatára számíthatunk, ahol csakis akkor lesz esélyünk sikerrel felvenni a harcot a dánokkal szemben, ha a lányok képesek lesznek végig vasakarattal küzdeni."

Kiss Szilárd ugyanakkor azt is elárulta: biztató előjel, hogy bár az utóbbi két évben összesítésben rendre Anja Andersen együttese örülhetett, hazai pályán mindig sikerül meglepni valamivel a Slagelse gárdáját.

Emellett még egy érv szerepel a mester tarsolyában: "Szerencsére a rosszemlékű kupadöntő után egy teljes hetünk maradt a felkészülésre a vasárnapi mérkőzésig: ezt a csapat életében szokatlanul hosszú időt teljes egészében igyekszünk maximálisan kihasználni. Az edzésmunka kemény és nagy erőpróba, emellett viszont nagyon bízunk abban, hogy ez az idő elegendő lesz arra is, hogy megfelelően felpörögjünk a rendkívül fontos mérkőzésre."

És hogy mégis milyen esélyekkel lép pályára csapatunk a dán világklasszisok ellen? Kiss Szilárd állítja, a győri kupavereség fontos tanulsággal is szolgált:

"Nagyon bízom abban, hogy a lányok már túltették magukat a vasárnapi kupadöntőn, s képesek kizárni azt a tényt a gondolataik közül, hogy bizony nem játszottunk jól a győri találkozó első félidejében. Persze ugyanakkor azt is remélem, hogy tanultak is az első harminc percből - nem követik, mert nem követhetik el azokat a komoly hibákat, amelyeket ott tapasztaltunk. Őszintén mondom, a kupadöntő első játékrésze számomra is komoly és szomorú meglepetés volt - de már azt is mondhatom, hogy nagyjából sikerült megtalálni ennek okait. A hét végi találkozóig természetesen e hibákon is igyekszünk javítani."

A javulásra mindenképpen szükség lesz, állítja a Dunaferr mestere, az ok egyszerű és prózai: a világ egyik, ha nem a legjobb csapata látogat Dunaújvárosba. Kiss Szilárd szerint ráadásul az idei szezonban még erősebbé vált a Slagelse, mint tavaly vagy tavalyelőtt volt:

"Ugyan több meghatározó játékosuk is távozott, de a helyükre szintén világklasszisok érkeztek - egy csapat, ahol lényegében teljesen mindegy, hogy milyen összetételben játszanak, a cserepadról mindenki helyére azonos képességű játékosokat tudnak beállítani. Bár az általunk legyőzött Viborg csapatként talán erősebb, a Slagelse játékosainak egyéni képességei magasan verik a dán bajnokét - nekik elsősorban e téren van hatalmas előnyük a többi csapathoz képest."

A vasárnapi mérkőzést illetően tételes prognózisra természetesen most sem vállalkozott a Dunaferr mestere, annyit azért elárult, hogy csapata minden tagja érzi és átérzi, nem mindennapi küzdelemre van kilátás:

"A továbbjutás, ez sajnos két éve és tavaly is bebizonyosodott, két meccsen dől el, s bizony nem kis előnyt jelent a dánoknak az, hogy ismét ők rendezhetik a visszavágót hazai pályán. Ugyanakkor mélyen hiszek abban, hogy ha kihozzuk magunkból a maximumot, teljes szívvel, odaadással tudunk küzdeni, akkor eredménytől függetlenül elégedettek lehetünk. Jelen állás szerint a dánokat hajszálnyival esélyesebbnek tartom, biztos vagyok abban, hogy nagyot fogunk harcolni - és ha esélyünk lesz a győzelem és a továbbjutás kivívására, akkor mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy éljünk is vele. Számolgatni, gólarányozni teljesen fölösleges: néha a megnyugtatónak tűnő előny is kevés - erre sajnos éppen a Slagelse elleni párharcok szolgálnak keserű példával -, máskor, ezt meg legutóbb éppen a Viborg ellen igazolta fényesen a Dunaferr, a minimális előny is elegendő ahhoz, hogy végül mi örülhessünk. A játék minden elemében maximumot kell nyújtanunk, s remek közönségünk támogatására is szükség lesz ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el. A többit vasárnap meglátjuk."

Forrás: Dunaújváros Online (www.dunaujvaros.com)

Végre megtörhet a jég
Minden kupameccs képernyőre kerül
Ismét jégre viszi a Dunaferr a Slagelsét
A Győrnek jutott a Lipcse

Magyarország - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi