Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

KO-győzelem Franciaország ellen

2004. december 12. 18:33 © handball.hu

Telt ház előtt kezdődött a mérkőzés, a dobosok, síposok teljes erővel hangoltak az összecsapásra. A bevonuló magyar lányokat hangrobbanásszerű üdvrivalgás fogadta, míg a franciákat hatalmas fújolással "üdvözölte" a lelkes közönség.
A magyar csapat szinte végig kitűnő játékot és csapatmunkát mutatva magabiztosan győzte le az eddig mumusnak számító franciákat. Pálinger teljesítményére már nem nagyon lehet jelzőket találni, de mindenki hozzátette a magáét a győzelemhez.

Görbicz formája egyre bíztatóbb
Görbicz formája egyre bíztatóbb
Szakkommentátorunk, Róth Kálmán, a Győri Graboplast ETO EHF-kupa-döntős csapatának szakvezetője a mérkőzés előtt:

Kíváncsi vagyok, hogy 3-2-1-et védekezünk-e, illetve hogy a francia csapat két beállós játéka, amelyet nagyon hatékonyan szoktak a támadójátékban alkalmazni, hogyan érvényesül az esetleges nyitott védekezésünk ellen. Véleményem szerint ennek döntő jelentősége lesz a mérkőzés végkimenetele szempontjából. A franciák bemelegítése alapján úgy tűnik, hogy 5-1-es felállásban fognak védekezni, Pecqueux lesz az előretolt ember, ő nagyon jó ebben a szerepkörben. A kapusok teljesítményére is érdemes figyelni, most is hatalmas jelentősége lesz. Pálinger Kati nagyon jól ismeri a védőfalunk mozgását, de Irina is be fog tudni jönni segíteni, ha úgy alakul a mérkőzés. A franciák kapusai kevésbé ismertek, ilyen hangulatú mérkőzésen még nem sokat játszhattak.
A játékvezetők nagyon jók, ők fújtak a Motor elleni kinti meccsünkön, nagyon korrekt norvég páros.

Sokáig nem esett gól. Pálinger Kati hárította Lejeune hetesét, majd rögtön Pecqueux ziccerét, nagyon elkapta a fonalat rögtön az elején. Cano is megijedt tőle, túlhelyezte a labdát a szélről.

Balogh Bea lőtte az első gólunkat a szokásos kezdeti kapkodás után.
Egy ideig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a franciák rendre vezetést szereztek, néha két góllal is.

Radulovics két hatalmas bombája is beakadt a hosszú sarokba. Pálinger szinte mindent fogott.

A támadójátékunk kicsit akadozott, de Kindl a saját kipattanójából gólt szerzett, átvettük a vezetést (5-4).

Radulovicsot tűzbe hozta a hangulat, röpködtek a hálószaggató bombák. Kezdett összeállni a támadójátékunk végre, Nagy Ivett is szép gólt lőtt szélről, Pálinger pedig egyszerűen megfélemlítette a francia lövőket. Főleg Cano-n látszott, hogy megijedt a palackból kiszabadult "Dzsini"-től. (10-7).

Időt is kértek a franciák, a tanácskozáshoz kellemes spanyol flamenco zenét kaptak.

Pigniczki és Görbicz bravúros csuklópasszait követően Balogh Bea és Kulcsár Anita lőtt gólt. (12-9)

Ekkor azonban a támadójátékunk újfent akadozni kezdett, ráadásul a védekezésben nem voltunk elég kemények, nem ütköztünk eleget. Az így kialakuló helyzetekből Lejeune elég szabadon lőhetett, és ritkán hibázott, fel is jöttek a franciák.

A félidei eredmény: 14-12.

Róth Kálmán értékelése a félidőben: Azt hittem simább lesz, nagyon fegyelmezetten játszanak a franciák. A védekezésben elkövetett hibáinkat azonnal kihasználják. A támadójátékunknak sokat kell javulni, ha simán akarunk nyerni. Ráadásul a második félidőben a kispadunk a túloldalon lesz, azaz Radulovicsnak a cseréknél át kell futnia a pályán keresztben. Az olimpián ezt nagyon ki tudták használni a franciák reméljük, most nem így lesz.

Pálinger ott kezdte a második félidőt, ahol az elsőt abbahagyta. Kicsit felkeményedett a védekezésünk is, és a szerzett labdák eredménye két gyors lerohanásos gól lett. (16-12)

Görbicz két hetesét és egy lerohanás utáni akciógólját követően úgy tűnt, végre elhúzunk.

Róth Kálmán: Most nagyon jól használjuk ki a franciák hibáit, amiből most sok van. Kulcsár Anita nagyon jó a falban, egyszerűen nem képesek megtartani őt. Vagy legfeljebb hetes árán.

A franciák Wendling révén a 38. percben lőtték az első góljukat a második félidőben (13-20).

Tóth Timi beállt, és ha már ott volt, gyorsan letette a névjegyét két gyönyörű átlövésgóllal. (16-22)

Görbicz megindulásból lőtt gólt, de közben Herbrecht szinte kitépte a vállát a helyéből. Ápolás után azonban visszatérhetett.

Pálinger és Radulovics tartotta kiemelkedő formáját, lassan, de biztosan nőtt a különbség. Ferling is úgy döntött, elkezdi a gólgyártást, kettőt rögtön el is helyezett Bordenave kapujába. Majd Pigniczki 10-re növelte az előnyt, izzott a csarnok!!

Róth Kálmán: Nem bírják a tempónkat a franciák, fiatal játékosaiknak sok még ez a hangulat, túl nagy a sebesség. Már csak azon izgulok, nehogy megsérüljön valaki, mert ahogy késnek az emberről, egyre több szabálytalanság csúszik be.

A franciáknál a fiatal Legenty-re hárult a gólgyártás feladata, hármat lőtt is egymás után, de nem nagyon tudta felhozni a csapatát (31-22).

Még egy-egy gól esett mindkét oldalon, így a végeredmény 32-23 lett.

Teljesen megérdemelten zengett-zúgott a "Szép volt, csajok!"

Szakkommentátorunk, Róth Kálmán összegzése: Ez volt eddig messze a legjobb meccsünk. Nagyon egységes képet mutatott a csapat, mindenki hozzátette a magáét. Még ebből is kiemelkedett két extraklasszis teljesítmény: Pálingeré és Radulovicsé.

A presztízsmeccs utáni további nyilatkozatok

handball.hu

Magyarország - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi