Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Széteső Bietigheim

2017. december 28. 12:22 © handball.hu

Az ünnepek alatt is folyamatos a nagyüzem a Bundesligában. A középmezőny alaposan megkeveredett, a bajnoki címért folyó küzdelem pedig a jelek szerint kétszereplőssé olvadhat.

A komolyabb női bajnokságok közül Németország az egyetlen, ahol a világbajnokság és karácsony közt is rendeztek fordulót. A Bundesligában hagyományosan ezekben a napokban látogat ki a legtöbb néző a mérkőzésekre, és ezt december 23-án is megtapasztalhattuk: minden találkozón négyjegyű volt a nézőszám, Langensalzában és Metzingenben is csak azért ragadtak le 1.100 ill. 1.050 nézőnél, mert többen nem férnek be (a metzingeni Öschhallében a nézők így is szinte egymás lábát taposták az állóhelyeken). A bajnoki címért küzdő csapatok simán nyertek, és, némi meglepetésre, a Vfl Oldenburg is meggyőző fölénnyel verte a Bad Wildungen Vipers együttesét. Ezzel az Oldenburg továbbra is ott áll az ötödik helyen, ami várakozáson felüli szereplés azután, hogy kiszállt a főszponzor és nyáron több meghatározó játékos mellett a vezetőedző, Leszek Krowicki is távozott.

A forduló egyetlen izgalmas találkozóját Göppingenben láthatta a nagyérdemű. A Frisch Auf a Borussia Dortmundot fogadta, és egy végig szoros találkozó végén Maxime Struijs utolsó másodpercben lőtt góljával 31-30-ra meg is verték Barna Ildikó együttesét.

A Bietigheim nehézség nélkül verte a kiesés elől menekülő Nellingen együttesét, azonban már a kezdés előtt láthattuk a forduló talán legérdekesebb újdonságát: meg sem jelent a sportcsarnokban Susann és Nina Müller (ez utóbbit a leánykori nevén, Wörzként, ismerhetik többen). A meccset közvető sajtótájékoztatón Martin Albertsen vezetőedző megerősítette, hogy a két játékost felfüggesztették, sorsukról január elején születik döntés. A bajnoki címvédő keretében öt komoly játékos szerepel a három hátsó posztra. Közülük Maura Visser a bajnokság elején jelentette be, hogy gyermeket vár, az irányító Kim Naidzinavicius a világbajnokságon súlyosan megsérült. Ha, amint várható, Müllerékkel ténylegesen szerződést bontanak, akkor a nyáron Lipcséből igazolt Karolina Kudłacz-Gloc marad egyedül ebből a kategóriából. A két utolsó bajnokin láthattuk, hogy a szezon elején időnként a kispadra se férő Cecilie Woller (a balszélső Fie ikertestvére) és a holland válogatottal a vb-t is megjáró, de ott kevés szerepet kapó Charris Rozemalen is bekerült a kezdőbe, cserélni pedig alig tudnak (az osztrák válogatottban kispados Ines Ivancok és a tizenhat esztendős Ann Kynast vethető még be, esetleg valamelyik szélső húzódhat beljebb).

A két ünnep közt két teljes fordulót is rendeznek. A 27-i játéknap szintén magas nézőszámokat hozott, még Leverkusenben és Dortmundban is jóval ezer felett volt az eladott jegyek száma - tradicionálisan az inkább futballról ismert klubok meccseire látogatnak ki a legkevesebben. A leverkuseni drukkerek valószínűleg nem ma váltak törzsvendégekké: csapatuk ugyanis nem bírt a kiváló 3-2-1 védekezést felmutató Göppingen gárdájával, és Jenny Karolius is a világbajnokságon látott gyengébb formáját őrizte meg a bajnokikra, így a vendégek 20-24 arányban győztek. Az eddig mindössze négy pontot gyűjtő göppingeniek pár nap alatt megduplázták pontjaik számát, és felzárkóztak a középmezőny elejéhez, míg a Leverkusen két vereséggel eltávolodott a célként kitűzött, nemzetközi kupaindulást érő helyezésektől. A BVB, a múlt heti vereség után már csak dacból is, nagyon simán verte az Oldenburgot, akiknek öt nap alatt két jó eredményre már nem futotta.

A forduló bombameglepetését viszont a Bensheim-Auerbach és a Bietigheim összecsapása hozta. Bár a címvédő alaposan meggyengült, az ezidáig pont nélkül álló friss feljutó ellen így is, idegenben is, ők számítottak esélyesnek. A hazaiak azonban nagy küzdelemben kiharcoltak egy 24-24-es döntetlent, ezzel megszerezték első pontjukat. A Bietigheim pedig alighanem kiszáll a bajnoki címért zajló versenyfutásból. Bár számszakilag csak egyetlen pont a hátrányuk a Metzingennel, és három az éllovas Thüringer HC-vel szemben (a THC-nek ráadásul még van egy elmaradt meccse Buxtehudében), de ezzel a meggyengült kerettel komoly csoda lenne, ha nem a Buxtehudével versenyeznének a harmadik helyért a szezon hátralévő részében.

Miután a Rödertal a szintén kieséstől fenyegetett Blomberg-Lippe ellen is esélytelen volt hazai pályán, az immáron egyedüliként nulla pontos feljutó már csak a csodában reménykedhet, a Blomberg pedig kissé fellélegezhet. Mindazonáltal a szezon kétharmada még hátravan, bőven jöhetnek még meglepetések. Akár már három nap múlva, a december 30-i fordulóban.

Németh Attila

© handball.hu
Írd meg a véleményed!

Írd meg a véleményed! Eddig 72 hozzászólás érkezett.

Ajánld a cikket másoknak!

Ajánld a cikket másoknak!

Külföld - további hírek

2018. december 11. 18:35

Fordítottak, és nyertek a románok

2018. december 10. 18:34

Orosz diadal a dánok ellen

2018. december 9. 15:00

Nagy csatában siker a németek ellen

2018. december 7. 18:43

Súlyos vereség a norvégok ellen

2018. december 6. 18:31

Eb: elindult a középdöntő

2018. december 5. 22:59

A középdöntő programja

2018. december 5. 18:41

Két pontot visznek a magyar lányok

2018. december 4. 18:38

Szlovénia legyőzte az oroszokat

2018. december 3. 17:44

Megvan az első Eb-győzelmünk

2018. december 2. 15:39

Eb: szoros meccsek vasárnap

2018. december 1. 14:44

A mieink a hollandokkal kezdtek

2018. november 30. 18:40

Parázs meccsen nyert Dánia

2018. november 29. 21:49

Rangadóval indult az Eb

2018. november 25. 16:36

A dánok elleni vereséggel zártunk

2018. november 24. 17:45

Újabb magyar vereség

2018. november 23. 18:35

Felkészülési meccsek sorozata

2018. november 22. 18:06

Elindult a Møbelringen-kupa

2018. november 22. 11:33

Ellenfeleket kapott a Siófok

2018. november 21. 21:32

Angola ellen nyertek a hollandok

2018. november 21. 9:36

Bíró Blanka zöld-fehérben marad