Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Széteső Bietigheim

2017. december 28. 12:22 © handball.hu

Az ünnepek alatt is folyamatos a nagyüzem a Bundesligában. A középmezőny alaposan megkeveredett, a bajnoki címért folyó küzdelem pedig a jelek szerint kétszereplőssé olvadhat.

A komolyabb női bajnokságok közül Németország az egyetlen, ahol a világbajnokság és karácsony közt is rendeztek fordulót. A Bundesligában hagyományosan ezekben a napokban látogat ki a legtöbb néző a mérkőzésekre, és ezt december 23-án is megtapasztalhattuk: minden találkozón négyjegyű volt a nézőszám, Langensalzában és Metzingenben is csak azért ragadtak le 1.100 ill. 1.050 nézőnél, mert többen nem férnek be (a metzingeni Öschhallében a nézők így is szinte egymás lábát taposták az állóhelyeken). A bajnoki címért küzdő csapatok simán nyertek, és, némi meglepetésre, a Vfl Oldenburg is meggyőző fölénnyel verte a Bad Wildungen Vipers együttesét. Ezzel az Oldenburg továbbra is ott áll az ötödik helyen, ami várakozáson felüli szereplés azután, hogy kiszállt a főszponzor és nyáron több meghatározó játékos mellett a vezetőedző, Leszek Krowicki is távozott.

A forduló egyetlen izgalmas találkozóját Göppingenben láthatta a nagyérdemű. A Frisch Auf a Borussia Dortmundot fogadta, és egy végig szoros találkozó végén Maxime Struijs utolsó másodpercben lőtt góljával 31-30-ra meg is verték Barna Ildikó együttesét.

A Bietigheim nehézség nélkül verte a kiesés elől menekülő Nellingen együttesét, azonban már a kezdés előtt láthattuk a forduló talán legérdekesebb újdonságát: meg sem jelent a sportcsarnokban Susann és Nina Müller (ez utóbbit a leánykori nevén, Wörzként, ismerhetik többen). A meccset közvető sajtótájékoztatón Martin Albertsen vezetőedző megerősítette, hogy a két játékost felfüggesztették, sorsukról január elején születik döntés. A bajnoki címvédő keretében öt komoly játékos szerepel a három hátsó posztra. Közülük Maura Visser a bajnokság elején jelentette be, hogy gyermeket vár, az irányító Kim Naidzinavicius a világbajnokságon súlyosan megsérült. Ha, amint várható, Müllerékkel ténylegesen szerződést bontanak, akkor a nyáron Lipcséből igazolt Karolina Kudłacz-Gloc marad egyedül ebből a kategóriából. A két utolsó bajnokin láthattuk, hogy a szezon elején időnként a kispadra se férő Cecilie Woller (a balszélső Fie ikertestvére) és a holland válogatottal a vb-t is megjáró, de ott kevés szerepet kapó Charris Rozemalen is bekerült a kezdőbe, cserélni pedig alig tudnak (az osztrák válogatottban kispados Ines Ivancok és a tizenhat esztendős Ann Kynast vethető még be, esetleg valamelyik szélső húzódhat beljebb).

A két ünnep közt két teljes fordulót is rendeznek. A 27-i játéknap szintén magas nézőszámokat hozott, még Leverkusenben és Dortmundban is jóval ezer felett volt az eladott jegyek száma - tradicionálisan az inkább futballról ismert klubok meccseire látogatnak ki a legkevesebben. A leverkuseni drukkerek valószínűleg nem ma váltak törzsvendégekké: csapatuk ugyanis nem bírt a kiváló 3-2-1 védekezést felmutató Göppingen gárdájával, és Jenny Karolius is a világbajnokságon látott gyengébb formáját őrizte meg a bajnokikra, így a vendégek 20-24 arányban győztek. Az eddig mindössze négy pontot gyűjtő göppingeniek pár nap alatt megduplázták pontjaik számát, és felzárkóztak a középmezőny elejéhez, míg a Leverkusen két vereséggel eltávolodott a célként kitűzött, nemzetközi kupaindulást érő helyezésektől. A BVB, a múlt heti vereség után már csak dacból is, nagyon simán verte az Oldenburgot, akiknek öt nap alatt két jó eredményre már nem futotta.

A forduló bombameglepetését viszont a Bensheim-Auerbach és a Bietigheim összecsapása hozta. Bár a címvédő alaposan meggyengült, az ezidáig pont nélkül álló friss feljutó ellen így is, idegenben is, ők számítottak esélyesnek. A hazaiak azonban nagy küzdelemben kiharcoltak egy 24-24-es döntetlent, ezzel megszerezték első pontjukat. A Bietigheim pedig alighanem kiszáll a bajnoki címért zajló versenyfutásból. Bár számszakilag csak egyetlen pont a hátrányuk a Metzingennel, és három az éllovas Thüringer HC-vel szemben (a THC-nek ráadásul még van egy elmaradt meccse Buxtehudében), de ezzel a meggyengült kerettel komoly csoda lenne, ha nem a Buxtehudével versenyeznének a harmadik helyért a szezon hátralévő részében.

Miután a Rödertal a szintén kieséstől fenyegetett Blomberg-Lippe ellen is esélytelen volt hazai pályán, az immáron egyedüliként nulla pontos feljutó már csak a csodában reménykedhet, a Blomberg pedig kissé fellélegezhet. Mindazonáltal a szezon kétharmada még hátravan, bőven jöhetnek még meglepetések. Akár már három nap múlva, a december 30-i fordulóban.

Németh Attila

© handball.hu

Külföld - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. április 29. 12:58

Katarina Bulatović visszatér Győrbe

2019. április 29. 7:24

Emilie Christensen a Fradinál

2019. április 16. 18:31

A Vipers-szel elődöntőzik az ETO

2019. április 16. 11:19

EHF-kupa: az Esbjerg kezd otthon

2019. április 14. 13:51

Bejutott a fináléba a Siófok

2019. április 13. 15:36

BL: kiesett a Fradi, négy között az ETO

2019. április 9. 14:57

Bundesliga: a gólkülönbség dönthet

2019. április 7. 14:36

BL: kikapott a Fradi, ETO-siker

2019. április 6. 16:54

Négy gól a Siófok előnye

2019. április 5. 22:59

Öttel kapott ki a Bukarest

2019. április 4. 18:43

Montenegróval egy csoportban