Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"Van még mit csiszolni"

2008. november 23. 17:37 © handball.hu

A Pannon-kupa záró fordulóját követően a handball.hu egy rövid értékelésre szóra bírta Imre Vilmost, Vérten Orsolyát, valamint a horvát és az osztrák válogatott szövetségi kapitányait, Zdravko Zovkót és Herbert Müllert.

"Van még mit csiszolni"
Imre Vilmos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Nyilván jobban szeretünk előnnyel kezdeni, de ezúttal az sem jelentett nagyobb gondot, hogy hátrányból építkezzünk. Szépen rendeztük sorainkat, és a meccs középső szakaszában már azt játszottuk, amit kellett. Voltak értékelhető szakaszaink, hullámzó teljesítményünk ellenére. A második félidőben a kihagyott helyzeteink miatt vált szorosabbá a találkozó. A felkészülési tornák általában azt a célt szolgálják, hogy különböző felállásokat gyakoroljunk.

Az Eb-re utazó játékosok többé-kevésbé azt nyújtották ezen a hétvégén, amit vártunk tőlük. Már a kupa előtt nagyjából kialakult a fejünkben az utazó keret, de azért még a harmadik mérkőzést is meg kellett várni, hogy ebben a döntésben megerősítsen bennünket.

A hátralévő egy hétben a nyitott védekezésünk feszességén kell javítanunk. Még mindig sok a helyezkedési hiba is. A támadójátékban a helyzetkialakításokkal adódtak még gondok, illetve be kell ismernünk, hogy az átlövőjátékunk meccsről-meccsre gyengült. Az Eb-nyitányig azon fogunk dolgozni, hogy mindezt kiköszörüljük.

Vérten Orsolya: Vannak olyan napok, mikor úgy igazán elkapjuk a fonalat, akkor "érzésből" játszunk jól, ösztönösen jobban jönnek a helyzetek. A hazai válogatott meccseknek mindig van egy jó adag plusz varázsa: amikor a lelátókról a nevünket skandálják, amikor a hinmnuszt énekeljük, az elmondhatatlan élmény, melyet minden sportolónak át kell élnie.

A háromnapos megmérettetés után kaptunk egy nap pihenőt, melyet igyekezek hasznosan kihasználni, és a karácsonyi ajándékok beszerzésével fogok foglalkozni.Zdravko Zovko, a horvát válogatott szövetségi kapitánya: Egy, az Európa-bajnokságra való felkészülésben nagyon hasznos tornán vettünk részt. A magyarok ellen igazán öröm volt látnom a csapatom játékát, főleg a második játékrészben nyújtott teljesítményükkel lehetek elégedett. Az első tíz percet nagyon jól kezdtük, aztán sokasodtak a technikai hibák, a keresztmozgásaink sem működtek megfelelően, és a kilencesnél eladott labdáinkból a magyar csapat több gólt szerzett. Az első félidőben kapott húsz gól nagyon sok, így nem lehet kézilabdázni, utána viszont egy kemény edzőmeccs alakult ki.

A kupán élesben is kipróbálhattuk még a nagy megmérettetés előtt magunkat, igyekeztem mindenkinek játéklehetőséget adni. Az Eb-startig hátralevő egy hetet már csak a taktikai elemek rögzítésére fogjuk szánni.

Személy szerint nagyon jól érzem magam mind a válogatott, mind a Podravka élén, a lehető legtöbb segítséget megkapom a kollégáimtól. Bízom benne, hogy egy-két éven belül igazán jó kis csapattá fogunk kovácsolódni.

Herbert Müller, az osztrák válogatott szövetségi kapitánya: Negyedik helyezésünk ellenére nagyon elégedett vagyok a Pannon-kupán mutatott játékunkkal. Egy jó hangulatú tornán vehettünk ismét részt, három, egymástól különböző meccsen vagyunk túl, és láttam a lányokon a fejlődést.

Pénteken a magyarok ellen a védekezésben, míg szombaton a horvátokkal szemben inkább a támadásokban jeleskedtünk. A záró mérkőzésen, a macedónok ellen, hétgólos előnnyel a birtokunkban okosabbnak kellett volna lennünk ennek megtartásához, ez most nem sikerült. Úgy látszik, a játék ezen elemében is van még mit tanulnunk.

Szombathelyről megyünk vissza Bécsbe, a Hypo-nál vendégeskedve készülünk a jövő héten, és csiszoljuk még össze, amit ebben az Eb-ig hátralévő kis időben lehet.

Már mindannyian nagy izgalommal várjuk a macedóniai világversenyt. Tisztában vagyunk a realitásokkal és az erőviszonyokkal. Nekünk egyértelműen a harmadik csatánkra kell koncentrálnunk. Több mint valószínű, hogy a fehéroroszok elleni mérkőzés egy ki-ki összecsapás lesz, melyen a csoport harmadik helyérő való továbbjutás lesz a tét. Abban biztos vagyok, hogy ott aztán mindent ki fogunk magunkból adni!

Itthon maradt a kupa

handball.hu

Eb 2008 - további hírek

2009. augusztus 21. 22:35

"Most már megverjük Norvégiát"

2009. augusztus 1. 18:22

Az Európa-bajnokságra készülnek

2009. június 24. 20:00

Hat bajnoki, négy MK-meccs

2009. március 31. 10:59

Andorka: Derült égből villámcsapás

2009. március 12. 12:53

II. handball.hu közönségtalálkozó

2008. december 24. 0:01

Békés, szeretetteljes karácsonyt!

2008. december 22. 15:57

Búcsúzunk

2008. december 19. 20:16

Eb, szurkolói szemmel - 3. rész

2008. december 19. 12:50

Elhunyt a fehérorosz válogatott

2008. december 18. 19:29

Eb, szurkolói szemmel - 2. rész

2008. december 17. 19:08

Eb, szurkolói szemmel - 1. rész

2008. december 16. 19:15

Herr is jobb helyezést várt

2008. december 14. 17:39

Magyar nélküli All Star-csapat

2008. december 14. 15:13

Olimpiai után Eb-győzelem

2008. december 14. 13:41

Az oroszoknak csillog a bronz

2008. december 14. 12:55

Szlovákián át vezet az út a vb-re

2008. december 13. 22:36

Magyarok a bronzmeccsen

2008. december 13. 19:31

Jurack nélkül a bronzért

2008. december 13. 16:01

Megtörténhet a címvédés

2008. december 13. 15:16

Zovko nem elégedett