Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Fordítottak a törökök, nyert a Békéscsaba

2012. február 4. 18:12

Az EHF-kupában két csapatunk is érdekelt szombat este. A Vác egygólos félidei vezetés után héttel kapott ki a Milli Piyango csapatától, a Békéscsaba pedig a KEK-döntős Mar Alicante együttesét verte három góllal.

Fordítottak a törökök, nyert a Békéscsaba
EHF-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

CB Mar AlicanteBudapest Bank-Békéscsabai ENKSE 22-25 (9-14)
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Anatolij Novikov, Ruszlan Perepilitszi (ukránok)

A hóhelyzet sok szurkolót távol tartott az év talán egyik legfontosabb békéscsabai összecsapásától. Pedig a liláknak nagy szükségük lenne a támogatásukra, hiszen egy, a hazája bajnokságában negyedik helyen álló, válogatottat is felvonultató, jó erőkből álló spanyol csapat a vendég két napon át.

Glušica lövése már a harmadik másodpercben utat talált a hálóba, míg a spanyolok sokáig kísérleteztek, mire bevették Veress ketrecét. A Győr ellen kímélt Glušica a 6. percben már a harmadik találatánál járt, együttese pedig 4-1-re vezetett. A spanyoloknak láthatóan nem nagyon ízlett a lilák nagyon szigorú védekezése. Olykor a csabaiak is hibáztak, de az elején ennek még nem látták nagy kárát.

A csabai légiósok jól feltalálták magukat a spanyolok kapuja előtt, négygólos Előre-előnynél trénerük ki is kérte az időt. A félidő derekán hiába került kettős emberelőnybe a Békéscsaba, a vendégek kétszer is szépítettek. Azt azért megnyugtató volt lártni, hogy Glušica Leposava lövései után a labda rendre Castellanos kapujában landolt. A hetesdobásokkal azonban hadilábon álltak a lilák, kétszer is rontottak. A félidő legszebb gólját Tóth Kata parádés bejátszása után Gávai Szonja lőtte. A Békéscsaba irányította a játékot, jól is játszottak, a második félidőre megnyugtató előnnyel mehettek.

Drávai Gyöngyi és Zsilák Katalin is új emberként állt csatasorba, Kovács Péter edző igyekezett kulcsembereit pihentetni. A spanyolok nemigen találták a mérkőzés ritmusát, a csabaiak gyors lerohanásokkal már nyolcra hizlalták előnyüket. A spanyol edző most is korán kikérte idejét, remélve, hogy feljavul csapata játéka. Hogy mégis sikerült valamit fogyasztaniuk a csabai előnyből, az néhány ellőtt labdának és hátul egy-egy megingásnak volt betudható. Teltek a percek, a gólok egyik oldalon sem szaporodtak, tegyük hozzá ebben a remeklő kapusok is "ludasak" voltak.

Az utolsó tíz percben kisebb hullámvölgybe került a Csaba, a spanyolok érezték is a "vérszagot" és rátettek egy lapáttal. Nyolcról négy gólra zárkóztak fel, és már-már a biztosnak hitt győzelmet is féltenünk kellett. A csabaiak többször is elhúzhattak volna, de az egyre harcosabbá váló spanyolok bizony nem adták olcsón a bőrüket. Mentek előre, mint a mérgezett egér, és az elbizonytalanodó hazaiak játéka görcsösségbe ment át. 24-22-nél, két perccel a vége előtt már a körmünket rágtuk idegességünkben. Maja Popović-ot harmadik kétpercese után végleg kiállították, így egy magas ember kiesett a spanyol falból. Ljubas betalált, a másik oldalon Veress védett, így három góllal nyert a lila-fehér gárda.

A békéscsabaiak sajnálhatják, hogy engedték felzárkózni vendégeiket, így téve teljesen nyílttá a továbbjutás kérdését.

Esteban Roig: "A magyar bajnokság erősebb, mint a spanyol liga. A játékvezetők engedték a keményebb játékot mindkét csapatnak. Azzal, hogy a második félidőben fel tudtunk zárkózni, továbbra is nyílt maradt a két csata. Holnap mindent megpróbálunk majd a továbbjutás érdekében."

Kovács Péter: "Nyolcgólos előnyt herdáltunk el a végjátékban, a spanyolok nyitott védekezése számunkra eredményt hozott. Holnap kiharcoljuk a továbbjutást, de lehetett volna könnyebb is az a mérkőzés."

Forrás: www.beol.hu

Visszavágó

Budapest Bank-Békéscsabai ENKSECB Mar Alicante
február 5., vasárnap 15.30
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Anatolij Novikov, Ruszlan Perepilitszi (ukránok)
TV: SportKlub – ÉLŐ



EHF-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Maliye Milli Piyango SK
35 (14)
Váci NKSE
28 (15)
Ankara, Prof. Dr. Yaşar Sevim Sportcsarnok, 400 néző
Játékvezetők: Ivan Basev, Ivan Kosztov (bolgárok)
Bora Mercimek
Sznopova
Özcan
Szinyitszina
Vlahović
Pekmutlu Akgül
Aydoğan
Hoşgör
Keskin
Yakupoğlu
1
4
6
7(1)
6
3
1
1
5
1
Ertl
Barján
Uhráková
Tápai Sz.
Klivinyi
Gyetván
Fülöp
Baross
4
5
6
5(3)
2
3
2
1
Hétméteresek: 2/1 Hétméteresek: 3/3
Kiállítások: 8 perc Kiállítások: 4 perc

Odáig mentek rendben a dolgok, hogy sikerült megúsznia a küldöttségnek a Malév-csődöt, és idejében Ankarába értek. Ezt követően azonban rémálom volt az ankarai tartózkodás. Fűtetlen szobák miatt költözködések, csúszós talajú, hideg csarnok, lehetetlen edzésfeltételekkel. A mérkőzésre érkező magyarokat ráadásul meg is várakoztatták a török rendezők, mivel nem tudtak öltözőt biztosítani számukra. A Törökországban bolgár bírók mellé rendelt azeri EHF-delegált reflektálása minderre abban merült ki, hogy megkérte a hazaiakat a fokozottabb odafigyelésre!

Gyakori hálózörgetéssel indult a találkozó, melyben eleinte a magyarok jártak az élen. Az első tíz perc után két góllal vezettek is, ám a folytatásban megtört a lendület. Fordítottak a hazaiak, így már az első negyedóra végén időt kellett kérnie Ökrös Csabának. Támadásban ezúttal Klivinyi Kinga nem igazán találta az utat a kapuig, és a meccs harmadánál már a törököknél volt kétgólos a fór.

Gyors volt a játék, és a félidő hajrája során a Vácnál volt a hátrányledolgozás sora. Sőt, a szünetre már minimális előnnyel mehettek Tápaiék. Ekkor reménykedett mindenki, hogy akár győzelemmel, de mindenképpen egy továbbjutást ígérő eredménnyel zárul a hatvan perc. Sajnos, nem így történt.

A folytatásban is tartották a percenkénti gólátlagot a csapatok, viszont újfent török dominanciával. A találkozó kétharmadára 21-19-es állással értek el a csapatok. Továbbra sem állt össze a váciak védekezése, folyamatosan húzott el a török csapat. A hajrában már nem az első játékrész alapján remélt győzelem, hanem a továbbjutás esélyének megőrzése volt a váci cél. Sajnos, úgy tűnt, ez is elúszik, hiszen már nyolc gól is volt közte.

A 40. és az 50. perc között nyolc hazai gólra csupán két válasz érkezett, miközben feltűnő volt a pályán zajló bolgár-török baráti viszony. Az utolsó percek nagy rohanásában sem sikerült közelebb kerülni, így a vártnál sokkal nagyobb hátrányból kell megkísérelnie a csodát a Vácnak. A visszavágóra február 12-én 16 órától kerül sor Vácott.

Ökrös Csaba: "Már az első félidőben is akadozott a támadójátékunk, majd a folytatásban szétesett a védekezésünk. A törököknél egy jó kapusteljesítmény volt, amelyet segített a játékvezetői felfogáshoz jobban alkalmazkodó védőfal."

Forrás: www.vac.hu

Visszavágó

Váci NKSE – Maliye Milli Piyango SK
február 12., vasárnap 16.00
Vác, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Aleš Veber, Damjan Janez Pangerc (szlovénok)
TV: SportKlub – ÉLŐ



További mérkőzések:

EHF-kupa
Team EsbjergTeam Tvis Holstebro 28-27 (15-18)

KEK
U Jolidon ClujHK Dinamo Volgográd 24-29 (11-15)
Randers HKHK Zvezda Zvenyigorod 26-25 (11-10)


Bemutatkozik a Mar Alicante
Kovács: A közönség sokat segít!
Bemutatkozik a Milli Piyango
"Törökországban is a győzelemre törünk"

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi