Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Skandináv körkép

2010. június 2. 1:02 © handball.hu

Az északi országok bajnokságainak már vége van, az élet azonban nem áll meg, az átigazolási időszaknak még nincsen vége. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfrissebb dán, norvég és svéd híreket.

Skandináv körkép
Dánia

Az www.europamester.dk hírei szerint a megszűnő FCK-ból két játékos – a szerb átlövő, Tanja Milanović, valamint a dán irányító, Christina Krogshede – a FIF-hez igazol a következő szezontól. Ez a klub az FCK licenszével indul majd a jövő évi dán bajnokságban. Hozzájuk csatlakozik a dán válogatott kapusa, Karin Mortensen, aki az SK Aarhustól búcsúzik. A frederiksbergi klub nagy ambíciókkal indul neki a jövő évi pontvadászatnak, és még újabb igazolásokat is ígérnek.

Az FCK-ból nagy valószínűséggel a Hypoba érkezik a válogatott beálló, Mette Melgaard.

A dán TV2 kiosztotta az idei díjait a leghatékonyabb játékosnak, ahol azok jöhetnek számításba, akik az alapszakaszban legalább a meccsek felén játszottak. Bojana Popović 50 ezer, Katrine Lunde Haraldsen 25 ezer, Kristina Kristiansen pedig 10 ezer dán koronát kapott. A dán sajtóban azt elemzik, hogy Lærke Møller érdemelte volna az első díjat, mert a meccsek felét végigjátszotta, és a hatékonysági százaléka magasabb, mint Popović-nak, mégsem vették számításba.

A Team Esbjerg balszélsője, a francia válogatott Paule Baudouin is elhagyja a dán klubot, és hazájában, a Toulouse FHB csapatánál folytatja a játékot. Az Esbjergtől távozik még a tunéziai Mouna Chebbah és Katarina Tomasević, Heidi Flaatnes pedig abbahagyja profi pályafutását.

Az Év tehetsége címet kapta a 19 éves Maria Fisker, akit saját klubja, a Randers HK tüntetett ki ezzel a címmel. A tehetséges játékos mindkét szélen ugyanolyan jól állja meg a helyét, és Jan Pytlick is behívta a válogatottba. Helyi díjat adtak át Aarhusban is, ahol Gitte Brøgger Led lett az év játékosa, aki még nem hosszabbított jelenlegi klubjával, ugyanis azt rebesgetik, hogy Esbjergbe tart.

Matilde Boson elhagyja az Aalborg DH-t, és a svéd Sparvägen HF-be igazol. Friss értesülések szerint az Odense GOG csapatában játszó dán válogatott balkezes átlövő, Line Jørgensen július 1-jétől klubot vált, és az FCM-hez igazol.

Eldőlt az is, hogy Nora Reiche, a BL-győztes Viborg jelenlegi játékosa hol folytatja. A német balkezes játékos visszatér hazájába, és a Thüringer HC-ben játszik jövő szezontól. Stephanie Melbeck, a KIF Vejen német átlövője pedig a Challenge-kupa-győztes Buxtehuder SV-hez szerződött.

Ugyanakkor a dán ligában folytatja a német válogatott jobbátlövő, Susan Müller is, aki a következő szezont már az SK Aarhusnál kezdi. A játékos elmondta, hogy nagyon jól érzi magát Lipcsében, de a magánéletében olyan változások következtek be, amelyek miatt meg kellett tennie ezt a lépést (egy másik német játékos lett az élettársa, aki szintén a dán ligában játszik).



Norvégia

Anyagi nehézségei ellenére, úgy tűnik, a norvég Storhamar együttese fennmarad, és még új játékosokat is igazol. A Byåsentől Gina Lorentzen érkezik, aki a balszélen jelent erősítést.

Camilla Herrem sarkát megműtötték, és emiatt nem vesz részt a norvég válogatott dánok elleni, szombati mérkőzésén.

Amanda Kurtovic – miután felbontotta szerződését a Larvikkal, – a Byåsen játékosának lett kikiáltva a trondheimi klub vezetősége által, de a játékos tájékoztatta a sajtót, hogy nem írt alá semmilyen szerződést, és édesapjával együtt még gondolkodik az ajánlatokon. Nagyon felháborodattan nyilatkozott a norvég tv2-nek arról, hogy a Byåsen vezetői nem professzionális szemléletről tettek tanúbizonyságot azzal, hogy bejelentették leigazolását, miközben ez nem felelt meg a valóságnak. A játékos a szezon végén megsérült, így nagy valószínűséggel kihagyja majd a dél-koreai junior világbajnokságot is.



Svédország

Linnea Torstensont, az Aalborg DH jelenlegi, és az FCM Håndbold jövőbeli balátlövőjét választották meg az Év játékosának Svédországban. A kiváló balátlövő nagyon jó teljesítményt nyújtott a dán ligában ,és nagy szerepe volt abban is, hogy hazája válogatottja kijutott a decemberi Európa-bajnokságra.

Skandináviai tudósítónktól (Sz. I.)

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi