Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Átlendülni a holtponton

2009. november 14. 1:01 © handball.hu

Péntek hajnali négykor indult el az ETO Estellába, hogy lejátssza soron következő, létfontosságú BL-csoportmérkőzését az Itxako otthonában. Konkoly Csaba és lányai számára csak a győzelem lehet az elfogadható eredmény.

Átlendülni a holtponton
A Győri Audi ETO péntek hajnalban kelt útra, majd Budapestről Münchenen keresztül érkezett Bilbaóba, ahonnan busszal utazott tovább Estellába, az Itxako otthonába. Konkoly Csaba este nyolc magasságában még edzést tartott tanítványainak, akik szombaton 19 órai kezdettel lépnek pályára negyedik Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésükön.

Az ETO influenzával küszködő játékosai már jobban vannak, bár Hornyák Ágnesnek még hőemelkedése volt az utazást megelőző napokban, így az Alcoa FKC elleni bajnokin is pihentette őt edzője. Vérten Orsolya kisebb húzódást szedett össze, ám a szombati rangadón minden valószínűség szerint játékra kész lesz.

handball.hu: A hétvégén Spanyolországban, az Itxako otthonában játsszátok le a soron következő BL-mérkőzéseteket, amely létfontosságú lesz a számotokra. Mennyire tudjátok felkészíteni a lányokat erre lélekben?
Konkoly Csaba: Azt gondolom, hogy most az az erős koncentrálás kell, hogy segítsen bennünket abban, hogy átlendüljünk ezen a holtponton, amely eddig nemzetközi szinten tapasztalható volt a játékunkban. Ez a magasfokú koncentráltság kell ahhoz, hogy erre az idegenbeli rangadóra kellő vehemenciával felkészüljünk. Ismét csak a koncentráltságra térek vissza, hiszen itt, a nemzetközi színtéren apró nüanszokon múltak, múlnak dolgok, úgyhogy szerintem ez most nem visszafogja a csapatot, hanem talán kihozza majd a valódi teljesítményét, tudását.

handball.hu: A múlt heti, Vâlcea elleni mérkőzésen már mutatott biztató jeleket a csapat az eddigi BL-meccsekhez képest...
Konkoly: Igen, végülis partiban voltunk, végig szoros eredménnyel küzdöttünk a győzelemért, de aztán az első félidei végjátékból sajnos mi jöttünk ki rosszul, hiszen kétgólos vezetést adtunk el. Utána pedig a második félidőnek az elején-közepén, amikor három góllal ellépett a Vâlcea, tartani tudtuk ezt a különbséget, ez pedig mindenképpen biztató volt. Ráadásul utána felálltunk döntetlenre is, ám ott megint megremegtünk. Főleg támadásban voltunk nagyon pontatlanok, technikai hibákat követtünk el, ami ilyen szinten megengedhetetlen. Az eladott labdáinkkal ismét magunkra húztuk az ellenfelet, majd újra stabilizálódott ez a háromgólos különbség, ami aztán az idő rövidsége miatt meg is maradt a végére, sőt, négygólos lett. A nemzetközi keménység hiányzik a védekezésünkből, azok a taktikai faultok, melyeknek ilyenkor óriási szerepük kellene, hogy legyen. Gondolok itt arra, hogy az átlövő semlegesítésével kapcsolatban rengeteg elkerülhető gólt kaptunk, másrészt pedig a beállósoknak és a szélsőknek a nem kellő követése, illetve „megfaultolása” okozta azokat a góljainkat, amiből utána ez a háromgólos különbség újra stabilizálódott, és egyszerűen már nem tudtunk mit kezdeni a Vâlceával.

handball.hu: Az Itxako ellen nagyon szoros mérkőzést játszottatok itthon, sok hibát vétettetek. Tudtatok tanulni ezekből a hibákból?
Konkoly: A videózások és a Vâlcea elleni meccs olyan tapasztalatokkal vértezett fel bennünket, amelyre építve azokat a hibákat igyekszünk minél jobban kijavítani. Ott is valami hasonló volt a történet, ha egy kicsit párhuzamot lehetne vonni: a második félidő elején elléptünk öt góllal, ez bennünket zavart meg. A támadásfelépítéseinkben megint csak eladott labdákkal, technikai hibákkal húztuk magunkra a spanyolokat, a kivédekezett támadásokat határozatlanul építettük fel, ellenfelünk pedig az abból induló lerohanó játékból volt eredményes, és végül el is lépett tőlünk két góllal. Azonban itt már dicséretes végjátékot produkáltunk, mert sikerült újra megfordítani, újra "megnyerni" a mérkőzést, amelyen ilyen értelemben kétszer is győztünk.

handball.hu: Szerdán az ETO és az Itxako is bajnoki meccset játszott. Ti könnyedén győztetek, ők azonban nyögvenyelős döntetlent értek el az Elda ellen. Ez a mi szempontunkból akár lehet jó is..
Konkoly: Azt mondom, ez csalóka, mert ismerve a spanyol csapat támadó és a védekező munkáját - már amennyire fel tudtuk őket térképezni, és a saját bőrünkön tapasztaltuk - ez a nyögvenyelős mód a játékstílusukból adódik. Gondolom, támadásban és védekezésben minden egyes helyzetért meg kellett küzdeniük az ellenféllel és magukkal is. Ez mindenképpen a védekezésnek az agresszivitását és a hatékonyságát mutatja, ami egy nagyon jó alap, tehát ilyen értelemben továbbra is óvatosak vagyunk. Tiszteljük őket, de győzni megyünk, mert a már említett eredménykényszer miatt nekünk csak akkor maradnak esélyeink a BL első köréből való továbbjutásra, ha megszerezzük az idegenbeli rangadó győzelmével ezt az esélyt.



A találkozóval kapcsolatban a hazaiak vezetőedzője, Ambros Martín bátran fogalmazott csapata honlapján: "Idén szinte pillanatok alatt bebizonyítottuk, hogy fel tudjuk venni a versenyt Európa legjobbjaival. Győrben nem érdemeltünk vereséget, és újfent kiderült, hogy ezen a szinten nüanszok dönthetnek. Az első mérkőzést olyan tanulságként fogjuk fel, amelyből tovább kell építkeznünk. Oroszországban már kezdtünk a tavalyi év végi önmagunkra hasonlítani, az ETO elleni idegenbeli meccsünk előtt pedig senki nem bízott abban, hogy méltó partnerei lehetünk a tavalyi BL-finalistának. Aztán végülis csak egy találattal kaptunk ki, az a tény pedig, hogy akár nyerhettünk is volna, azt jelenti, hogy hazai pályán könnyebb dolgunk lehet. Nem csak nekünk, de a szurkolóinknak is maximális hőfokon kell égniük" - nyilatkozott a tréner.

Bajnokok Ligája, főtábla, C-csoport
1.HCM Râmnicu Vâlcea CS Oltchim Rm. Vâlcea330084-73116 pont
2.HK Zvezda HK Zvezda Zvenyigorod311186-8513 pont
3.Győri Audi ETO KC Győri Audi ETO KC310280-88-82 pont
4.Itxako Reyno de Navarra301277-81-41 pont



Bajnokok Ligája, C-csoport, 4. forduló

november 14. (szombat) 19.00
Itxako Reyno de Navarra – Győri Audi ETO KC
Estella
Vezeti: Nenad Nikolić, Dušan Stojković (szerbek)
TV: Viasat3 – ÉLŐ



Pontot vesztett a Zvezda
Az ETO ma nem adta fel
Bemutatkozik az Itxako
Öt nap – két döntetlen
Ma is ellenfél nélkül az ETO

© handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi