Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

A DVSC maradt százszázalékos

2008. október 22. 18:46

Az NB I. nyolcadik fordulójának rangadóján a Győri Audi ETO KC Debrecenben szerepelt. Az eddig hibátlan csapatok rendkívül izgalmas összecsapását hazai csapat nyerte, a Budapest Bank-FTC pedig hatalmas meglepetésre kikapott Kiskunhalason.

Fotó: dvsckezilabda.hu Czeglédi Zsolt
Fotó: dvsckezilabda.hu
Czeglédi Zsolt
NB I., 8. forduló

DVSC-Aquaticum - Győri Audi ETO KC 24-22 (13-13)
Debrecen, 1600 néző
Vezette: Bonifert, Oláh
DVSC-Aquaticum gólszerzői: Crap Daniela 5(2), Szabó Valéria 5, Csáki Viktória 3, Sinkarenko Tetjana 3(1), Uhráková Lucia 3, Stuparičová Dagmara 3, Hornyák Dóra 2(1)
Győri Audi ETO KC gólszerzői: Tomori Zsuzsanna 5, Brădeanu Aurelia 3, Spiridon Simona 3, Görbicz Anita 3(1), Vérten Orsolya 3, Mayer Szabina 2, Mravíková Katarina 2, Hornyák Ágnes 1
Kiállítások: 12 ill. 16 perc
Hétméteresek: 7/4 ill. 1/1

Bakó Botond: Nüanszok döntöttek a mai mérkőzésen, szerencsére hatalmas akarással játszó csapatom biztosanértékesítette a meccs végén kínálkozó lehetőségeket. Ma mindenki 150 százalékon teljesített, ez kellett ahhoz, hogy legyőzzük a Világ három legjobb csapatának egyikét.

Konkoly Csaba: Sajnos a hajrában elkövetett egyéni hibák megbosszulták magukat. Remélem a hétvégén újra elindul egy újabb győzelmi sorozat. Köszönöm a bíztatást a szurkolknak, célunk nem változott, meg akarjuk nyerni a bajnokságot, és az alapszakasz elsőségről sem mondunk le.

Forrás: kisalfold.hu

A mérkőzést felvételről közvetíti az Alföld TV 2008. október 23-án, csütörtökön 21.02-től, majd a Revita TV 2008. október 24-én, pénteken 17.45-től. A két televízió internetes adásai:
Alföld TV
Revita TV


SONEPAR Békéscsabai ENKSETajtavill-Nyíradony 31-26 (15-14)
Békéscsaba, 650 néző
Vezette: Dobrovits,Tájok
A Békéscsaba gólszerzői: Szekeres Klára 10, Szögi Tímea 4(4), Tóth Katalin 4, Glušica Leposava 4, Baross Zsuzsa 4, Kelemen Éva 3, Takács Bernadett 2
A Nyíradony gólszerzői: Pádár Margit 9(2), Szamosi Anita 6(3), Sopronyi Anett 4, Sütő Edina 2, Flaska Mónika 2, Kudor Kitti 1, Varsányi Nóra 1, Sütő Mariann 1
Kiállítások: 2 ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/4 ill. 6/5

Mátéfi Eszter: Örülök ennek a győzelemnek több szempontból is. Először is azért, mert a hazai pálya nyomasztani szokta a csapatot. Most a tét ellenére, esélyesként megpróbáltunk ezen felülkerekedni. Másodszor azért, mert a múlt héten Szekeres Klára és Tóth Katalin a B válogatottal volt kint Szlovákiában, csakúgy, mint Tothova Zaneta a szlovák válogatottal, így ők nem tudtak a csapattal készülni. Én a Világkupán vettem részt a válogatottal Dániában, de kolléganőm, Bohus Beáta maximálisan elvégezte a lányokkal a feladatokat, így hétfőtől mindannyian együtt tudtunk készülni.

Az első félidőben nem volt igazán kapusteljesítményünk, ezért nem tudtunk nagyobb előnyre szert tenni. A félidei szünetben aztán átbeszéltünk egy-két dolgot, ezáltal a kapusteljesítményünk is jobb lett. Fokozatosan növeltük az előnyünket. Mi irányítottuk a mérkőzést, több egyéni jó teljesítménynek köszönhetően nyertünk. Mindenkinek igyekeztem játéklehetőséget biztosítani a nagy gólkülönbség rovására is. A mérkőzésnek voltak kifejezetten jó szakaszai. 31 gólt lőttünk, ami nem jellemző a támadójátékunkra, ezzel maximálisan elégedett vagyok. Voltak nagyon szép akciók, amelyek góllal végződtek. A két klub között jó a viszony, nagyon jól ismerjük egymást. Köstner mester nagyon jól felkészítette tanítványait, a második félidőben viszont sikerült felőrölnünk a Nyíradony ellenállását. A két nemzetközi játékvezető korrektül fújta le a mérkőzést. Ezúton köszönjük lelkes szurkolóinknak, hogy a Csabai Kolbászfesztiválra való teremrendezéshez felajánlották segítségüket, így lehetővé vált, hogy a mai napon játsszuk le ezt a rangadót.

Köstner Vilmos: Megérdemelten, biztos győzelmet aratva nyert a hazai csapat. A második félidőben jobban, szervezettebben játszottak, és akarati tényezőkben is erősebbek voltak. Azt gondolom, hogy az ötgólos győzelem számunkra hízelgő. Amikor nem jól játszik egy csapat, az mindig az edzőt terheli, ezért szégyellem is magam. Az akarati tényezőkkel nem tudok megbarátkozni. Nagyon bánt, ilyet eddig egyik csapatomnál sem tapasztaltam.

Forrás: elorenkse.hu


Fehérép Alcoa FKC - Pikker-PTE-PEAC 43-22 (24-14)
Székesfehérvár, 500 néző
Vezette: Baranyi, Szloska
Az FKC gólszerzői: Bernatavičiūtė Laima 9(1), Triscsuk Kristina 7(1), Vaszari Virág 6, Nikolić Verica 5, Kamper Olívia 4(1), Emberovics Míra 4, Kovács Angéla 3, Siti Eszter 2, Szegedi Orsolya 2, Lévai Zsófia 1
A Pécs gólszerzői: Weitner Nóra 5(1), Vasas Edina 4, Székely Katalin 3(1), Horváth Petra 2, Gráner Beáta 2, Danyi Ágnes 2, Gogolák Edina 2, Darányi Dóra 1, Horváth Virginia 1
Kiállítások: 2 ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/3 ill. 3/2

Sótonyi László, az FKC vezetőedzője:
A papírforma alapján elvárható volt, hogy a csapatunk győzzön. Összességében az eredménnyel elégedett vagyok, a meccsnek pozitív végkicsengése volt. Voltak benne azért olyan szakaszok, amikor kicsit bele-bele aludtunk a mérkőzésbe, de nehéz is volt felpörögnünk, hiszen a két csapat nem volt egy kategória. Bízom benne, hogy ez egy jó főpróba volt a szombati Ferencváros elleni találkozó előtt. A Fradi ellen biztosan ki-ki mérkőzés lesz, főleg, hogy most kikaptak Kiskunhalason. Nagy jelentősége lesz annak, hogy szombaton ki vesz el pontokat a másiktól. Csütörtökön videózunk, pénteken pedig két edzéssel készülünk, hogy minél jobban megvalósíthassuk majd a konkrét elképzeléseinket mind védekezésben, mind támadásban.

Vaszari Virág, az FKC balszélsője: Az elmúlt mérkőzéseken ért minket pár váratlan vereség, gondolok elsősorban a Vác és a Békéscsaba elleni meccsre. Ezekből tanulva még jobban és még komolyabban helyre tettük magunkat fejben. Minden meccset komolyan kell vennünk, így a Pécs ellenit is, és nem lett volna szabad félvállról vennünk csak azért, mert újoncról van szó. Az eredmény azt tükrözi, hogy ez sikerült is. Sajnos volt pár gyenge periódus a meccsen bosszantó, kapkodásból eredő hibákkal, de szerencsére ezen hamar túl tudtunk lépni, és komoly különbséget tettünk közé. Bízom benne, hogy önbizalommal tudunk menni a Népligetbe, hiszen pontot kell szereznünk, ez lesz a célunk. A legfontosabb, hogy az edzői taktikai utasításokat betartva, fegyelmezetten játszunk, és valósítsuk meg elképzeléseinket. Nyilvánvaló, hogy a Ferencváros még nagyobb erőkkel készül, majd hogy bebizonyítsák, igenis jó csapat, ezért kétszáz százalékkal fognak ellenünk játszani. Nekünk minden erőnkkel koncentrálnunk kell majd, hogy jól védekezzünk, hiszen ez az alapja az egésznek.

Forrás: Presstige Média


Vasas SC - ASA-Consolis-HNKC 27-39 (13-23)
Fáy utca, 200 néző
Vezette: Pech, Vágvölgyi
A Vasas: Balog Beáta 10(6), Kolos Dorottya 5, Szalontai Edit 5, Szeberényi Blanka 2, Kovács Bianka 2, Kopecz Barbara 1, Mikó Gréta 1, Tóth Orsolya 1
A Vásárhely: Polláková Alzbeta 8, Gerstmár Renáta 7, Koroknai Viktória 5, Nyikolajenko Olga 5, Szepesi Ivett 3, Wolf Alexandra 3(1), Lovász Zsuzsanna 3, Fülöp Andrea 2, Jókai Nóra 2, Gaál Adrienn 1
Kiállítások: 4 ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/6 ill. 2/1

Improvizatív támadójátékkal kezdett a HNKC, a Vasas ellenfelénél lényegesen taktikusabb, de egyben statikusabb is volt. Az ellenfél hibáiból megélő vendégek 9-9 után a játékrész második felében elhúztak és a félidőre tízgólos előnyre tettek szert.

A második félidőre egy koncentráltabb, de mindenképpen elszántabb Vasas futott ki a pályára. Sorra harcolták ki az előnyöket, kapták a heteseket és talán szorosabbá is tudták volna tenni a mérkőzést, ha a befejezésekre több erejük marad vagy a vendégek cserekapusa, a szünet után érkező Vörös Henrietta nem fog ki remek napot. Az angyalföldiek így is le tudtak dolgozni négy gólt tetemes hátrányukból, a hajrára viszont elfáradtak. Összességében sima vásárhelyi győzelem született, amely megfelelt a játék képének.

Forrás: Gyúrós István (promenad.hu)


Dunaferr NK - Váci NKSE 36-25 (18-11)
Dunaújváros, 300 néző
Vezette:Kolarovszki, Szabó
A Dunaferr gólszerzői: Temes Bernadett 10, Vincze Melinda 6, Tilinger Tamara 6, Laluska Eszter 4, Balogh Barbara 4, Tamás Krisztina 3, Slakta Petra 3
A Vác gólszerzői: Ábrahám Szilvia 7, Orbán Adrienn 4, Veszeli Judit 3, Farkas Veronika 3, Barján Bianka 2, Schmidt Erika 2, Gerstmár Szilvia 2, Szilágyi Anett 2
Kiállítások: 12 ill. 2 perc
Hétméteresek: 0/0 ill. 0/0

Vendég gólokkal indult a találkozó. Érezhető volt a mérkőzés első periódusában, hogy a Dunaferr kemény edzéseket tartott a héten: újra együtt készült a csapat a válogatottakkal, egységes edzettségi állapotba kellett hozni a játékosokat. Az első félidő 15. percéig tartotta magát a Vác, innentől kezdve azonban felpörgött a Dunaferr. A félidei hétgólos vezetés megnyugtatta a szurkolókat.

A második játékrészben tovább tartott a mieink lendülete. Kis hullámvölgy ugyan volt - a 42. perc után csak a 49-ben talált be újra együttesünk az ellenfél kapujába -, ám ez nem tartott sokáig. Imre Vilmosnak arra is volt lehetősége, hogy változtasson a csapat szerkezetén, s ebben Vincze Melindának és Slakta Petrának volt nagy szerepe. Csuka Alexandra személyében egy fiatal, tehetséges játékos is bemutatkozhatott a szurkolóknak.

A Dunaferr megérdemelten nyerte meg az összecsapást, a mutatott játék biztató a folytatásra nézve! Hamarosan rangadó jön a Ferencváros ellen, az EHF-mérkőzésről már nem is beszélve!

Imre Vilmos vezetőedző: A mérkőzés legnagyobb kérdése az volt, hogy mire leszünk képesek ismét együtt. Nem voltak itthon a válogatottak, a csapat egy hete készül ismét teljes létszámban. Szükséges volt az, hogy egyforma edzettségi állapotba hozzuk valamennyi játékost! Ennek megfelelően, keményen dolgoztunk. Örülök annak, hogy fegyelmezetten, majdnem hibátlanul játszottunk!

Temes Bernadett: Nehezebb mérkőzésre számítottam! Egy hétig hiányoztak a válogatottak - volt, aki Szlovákiában, mások Dániában szerepeltek. Ezért tartottunk az ellenfelünktől. Szerencsére, hamar sikerült nagyobb előnyre szert tennünk! Örülök a győzelmünknek!

Forrás: dferrhandball.eu


Kiskunhalas NKSE - Budapest Bank-FTC 30-29 (17-18)
Kiskunhalas, 500 néző
Vezette: Kisfalvi, Péli Sándor
A Kiskunhalas gólszerzői: Csendes Edit 9(3), Sterbik Andrea 5, Valovics Nóra 4, Tóth Zsuzsanna 4, Horváth Mónika 3, Rábai Edina 2, Kósa Anikó 1, Sipos Krisztina 1, Takács Dusmáta 1
Az FTC gólszerzői: Szamoránsky Piroska 9, Szucsánszki Zita 8(6), Zácsik Szandra 4, Berta Melinda 4, Szabó Edina 2, Mohácsik Mária 1, Szamoránsky Anikó 1
Kiállítások: 6 ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/3 ill. 6/6

Az utóbbi években a Kiskunhalasról Budapestre induló vonatok többnyire csak Kőbánya-Kispestig közlekednek. Szerdán este azonban a halasi kézilabdás lányoknak sikerült a jóval beljebb fekvő Ferencvároson is túllépniük. Egy góllal ugyanis jobbak voltak a Szucsánszkiéknál. Hosszú idő után ismét megtelt a halasi városi sportcsarnok. Zsadányi Sándor, a kézis lányok edzője nem titkolta, hogy a Fradi legyőzését reálisnak tartja.

A mérkőzés előtt a fővárosiak 4 győzelmet és 3 vereséget szenvedtek, míg a halasnak 2 győzelme volt. Nem tűnt tehát lehetetlennek az edző kívánsága.

A mérkőzést mindkét csapat rohanó stílusban kezdte. Ez a Fraditól nem szokatlan, de a halasiak úgy tűnt, hogy hasonló, előre rohanó taktikát választottak, aminek rendszerint az a következménye, hogy mindkét oldalon sok gólt lőnek, de sokat is kapnak. Ezt mutatta a félidő eredménye is. Lőtt gólok tekintetében az első tíz percben a hazaiak tartották a lépést a vendégekkel. A félidő közepén azonban elhúzott a Fradi és a 17. percben már hét góllal vezetett (10-17).

Úgy tűnt, hogy nem a fővárosiak számára lesz megoldhatatlan feladat a nagyarányú győzelem sem. Ám a KNKSE lányai összekapták magukat és Csendes Edit vezényletével a félidő végére egy gólra felzárkóztak. A második félidőben olyasmi történt, amire senki nem számított. A Halas magasabb sebességi fokozatra kapcsolt és 10 perc alatt állva hagyták a Fradit. A 30. és 40. perc között a halas 6 gólt dobott, míg a Fradi egyet sem. Ezt követően a hazaiak talán egy kicsit elfáradtak és a Fradi Szucsánszki vehemens biztatása mellett szép lassan felzárkózott. Az 53. percben már 26:26 volt az eredmény és a hátralévő 4 perc drámai végkifejletet ígért. Mindez azonban elmaradt, mert ekkor a Halas, Csendes Edit és Sterbik Andrea kiváló alakításával ismét kétgólos előnyre tett szert, amit a vendégek csak az utolsó pillanatban tudtak csökkenteni.
A meccs végén a lányok és a közönség boldogan összeölelkezve ünnepelte a diadalt, míg a sportcsarnokon kívül a pár tucatnyi fővárosi drukker és a biztonságiak vívták a lökdösődéssel tarkított külön csatájukat.

Zsadányi Sándor: Amióta az eszemet tudom, először örültem, hogy kikapott a Ferencváros.

Elek Gábor: Az elején szerzett komoly előnytől túlzottan megnyugodtunk, a második félidő elején ezért húzhatott el a Halas. A végén kevesebb hibázva megérdemelten nyertek a hazaiak.

Forrás: baon.hu

Az FKC-nek otthon kell a siker
Csúcsrangadó Debrecenben
A Dunaferrhez látogat a Vác
Gerstmár bízik a sikerben
„Világbajnoki héten vagyunk”

handball.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi