Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

„Világbajnoki héten vagyunk”

2008. október 22. 6:42

Szerdán Békéscsabára utazik a Tajtavill - Nyíradony gárdája, majd gyors egymásutánban jön egy megyei rangadó, ahol a DVSC-Aquaticum lesz az ellenfél.

„Világbajnoki héten vagyunk”
Ezután az ország legjobb csapata látogat Nyíradonyba a győriek személyében, majd következik - pihenés nélkül - a Magyar Kupa, ahol szintén a Békéscsaba lesz az ellenfél. A következő egy hét kihívásairól Köstner Vilmos vezetőedző beszélt.

- Négy mérkőzés egy héten belül egy jól edzett csapat számára ez nem lehet probléma - kezdi a beszélgetést Köstner mester. A munkánkat becsületesen elvégeztük nyáron és ősszel is. Kihasználtuk a válogatott-hét adta szünetet, megoldottuk azokat a fizikális, taktikai és technikai feladatokat, melyek a csapat egységét segítik. Már velünk edzenek a B-válogatottból visszatért játékosok.

- Egymás után a bajnoki táblázat két éllovasát fogadják.
- A DVSC és a Győr elleni meccseknél mindkét esetben a vendégcsapat az esélyesebb, ezt mindenfajta álszerénység nélkül kijelenthetjük, hiszen klasszis játékosok erősítik őket. Nem véletlen, hogy ez a két együttes vezeti veretlenül a tabellát, hiszen játékosállományban jóval előrébb járnak a hazai mezőnynél.

A DVSC szinte teljesen kicserélődött a nyáron, s mivel tőlük kapjuk az ellenfeleket, a felkészülés során jobban előtérbe kerül az ő játékuk is, ami nagyon változatos, a mostani állományuk alapján kijelenthetjük, hogy az utóbbi nyolc-tíz év legjobb debreceni csapata látogat el Nyíradonyba.

A Győr gárdája a kézilabdával egyáltalán nem foglalkozók számára sem igényel különösebb bemutatást, mindenkori bajnokesélyesként lépnek pályára, ez a meccs - valljuk be - arról fog szólni, hogy mennyire tud helyt állni a csapat. Meg akarunk felelni a közönségünknek, biztos vagyok benne, hogy sokan eljönnek megnézni a mérkőzést, nemcsak miattunk, hanem a Győr miatt is. Különösebb taktikai felkészülést egyelőre nem végeztünk ezekre a találkozókra, viszont semmi olyat nem fogok kérni a csapattól, hogy akár az egyik, akár a másik meccsen spóroljunk az erőnkkel. Mindig a soron következő meccsre koncentrálunk, ami jelen esetben a Békéscsaba elleni összecsapás.

- Szerdán utazik a csapat Békéscsabára.
- A hétfő a védekező, míg a kedd a támadó taktikai feladatok begyakorlása jegyében telt el. Nehéz mérkőzés lesz, a Békéscsaba sokat fejlődött, a bajnokság egyik meglepetés-csapatává nőtte ki magát, egyre inkább kamatozik az a munka, amit Mátéfi Eszter kollégám nagyon lelkesen és precízen lát el. Új igazolásokkal is erősödtek. Nyáron kétszer találkoztunk velük, a saját tornánkon győztünk, viszont náluk nem tudtunk diadalmaskodni. Most is komoly küzdelemre van kilátás, a Békéscsaba nagyon jól védekező csapat, ők kapták a legkevesebb gólt a bajnokságban. Védekezésük, agresszivitásuk bármikor képes arra, hogy meglepje az ellenfelet. Az otthoni meccseiket lehetőség szerint a helyszínen néztem meg, illetve a különböző tudósítások is arról számolnak be, hogy harcos és jól védekező csapat otthonába látogatunk, akik egyre inkább eredményesek támadásban is. Egyre színesebben játszanak, ideértve a gyors indításokat és a lerohanásokat, bár lőtt gólok számában még jelentősen elmaradnak az élcsapatoktól, de ezt teljes mértékben kompenzálják a védekezésükkel. Nagy csata lesz, mindenképpen szeretném, ha jó teljesítményt nyújtanánk. Az elsődleges cél az, hogy játsszuk ki a képességeink maximumát, ugyanis ezzel még adósok vagyunk. A Vasasnál tisztán nyertünk, a Fehérvár és a Fradi otthonában is jó meccset játszottunk, de elsősorban a védekezésünk szorult javításra, ezt szeretném megerősíteni Békéscsabán. Sokkal magasabb szinten szeretném látni az egyéni és csapat teljesítményt, valamint a magunkba vetett hitet, mint az eddigi idegenbeli szereplések alkalmával.

- A bajnoki mérkőzés után újra találkozik a két együttes, méghozzá a Magyar Kupában.
- A magyar kézilabda érdekeit az szolgálja, ha rugalmasan viszonyul a többi csapat kéréseihez. Most a Győrnek kedveztünk azzal, hogy a BL-meccsük miatt előbbre hoztuk a hétvégi mérkőzés időpontját október 28-a keddre, viszont rögtön másnap a Békéscsaba ellen szerepelünk a Magyar Kupában. Egy héten belül ez lesz a negyedik meccsünk, így a sűrű programnak egyáltalán nem örültem, próbáltuk eltenni a mérkőzés időpontját - amihez a Békéscsaba nagyon készségesen viszonyult -, de nem sikerült megfelelő dátumot találni. A sorozatos mérkőzéseken kívül eddig a szerencse sem állt mellénk, hiszen vannak csapatok, akik NBI/B-s ellenfeleken keresztül simán bekerülnek a legjobb nyolc közé, míg a Tajtavillnél töltött eddigi három évem alatt mi minden esetben NBI-es csapatokkal kerültünk szembe. Ezt a helyzetet egy kicsit igazságtalannak érzem, szerintem erre a versenyek szervezésénél tevékenykedőknek jobban kellene figyelni. Továbbra is minden erőnkkel azon leszünk, hogy megvalósítsuk terveinket a Magyar Kupában is.

Forrás: derecskekezilabda.hu

További hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi