Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Új kapitányok az Eb-részvételért

2016. február 2. 14:48

A Magyar Kézilabda Szövetség keddi sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy az Eb-selejtezők idejére a női válogatottat Elek Gábor és Ambros Martín közösen irányítják, munkájukat Siti Bea segíti majd.

Új kapitányok az Eb-részvételért
Kocsis Máté elnök elmondta, hogy az MKSZ Elnöksége keddi ülésén hat elvi állásfoglalást hozott, amelyek a következő hónapok döntéseit készítik elő a Liga, az Amatőr Tanács, a Szakmai- és Versenybizottság és egyéb szakmai szervezetek számára. Az Elnökség kijelölte az elvi irányokat, amelyek mentén szeretne tovább haladni.

1. A mindenkori magyar szövetségi kapitánynak életvitelszerűen kell Magyarországon tartózkodnia. Az Elnökség hangsúlyozta: aki hazánkban él, látja a mezőnyt, jobb döntéseket tud hozni.
2. Még tavasszal ki kell dolgozni a magyar és külföldi játékosok arányára vonatkozó szabályozást, abban az irányban, hogy több magyar játékos kapjon lehetőséget az NB I-ben. Az Elnökség kikéri mindenki véleményét, beleértve a Ligát és a szakmai testületeket.
3. Az MKSZ célja, hogy újjászerveződjön az Edző- és az Utánpótlás Bizottság. Ezen a két területen van hová fejlődnie a magyar kézilabdának, ennek keretében az edzőképzés csúcsa lenne a Testnevelési Egyetemen 2017-re a diplomás szakedző képzés.
4. Az MKSZ Elnökség elvárja, hogy a magyar kézilabda-válogatott jóval több időt tudjon együtt tölteni a jövőben év közben. Ennek valamennyi vonzatát, költségét az MKSZ vállalja. A férfi válogatott most sok időt volt együtt, de az MKSZ úgy véli, ha csak egy kis esély van az összetartásra, annak minden feltételét biztosítania kell.
5. Szükséges egy tudományos munkacsoport létrehozása, a Testnevelési Egyetemmel karöltve.
6. A magyar klubok jóval jobb helyzetben vannak, mint évekkel ezelőtt. Az MKSZ elvárja a kluboktól, hogy jelentősebb összeget fordítsanak a saját utánpótlás-nevelésükre, hiszen helyzetük megengedi, hogy felfedezzék és képezzék a tehetségeket. Ezt a munkát el kell végezni. Sok klub jelenleg is ilyen munkát folytat, de ezt a kört szélesíteni kell.

- Az elvi döntések mellett konkrét döntések is születtek – mondta el Kocsis Máté MKSZ-elnök. - Pálinger Katalin alelnök javaslatot tett a szakmai stábra az előttünk álló négy Eb-selejtezőre. Az Elnökség a javaslatot megvitatta. A magyar női kézilabda előtt jó lehetőségek állnak, erős a keretünk, erős a játékosállomány. Most összefogásra van szükség, hogy a rosszul, szerencsétlenül sikerült december után bebizonyítsuk: a magyar női válogatott ma is erős, és képes a világ legjobbjai közé jutnak. Pálinger Katalin javaslatát az Elnökség elfogadta. Két szövetségi kapitány vezeti a válogatottat, Elek Gábor és Ambros Martin. Hozzájuk társul Siti Bea szakmai munkája. Mindhárom szakember elfogadta a felkérést, ez is jelzi az összefogást annak érdekében, hogy újra a legjobbak közé kerüljünk.

- Az Elnökség nem csupán szövetségi kapitányt keresett, hanem a magyar női válogatott élére keresünk szövetségi kapitányt, ezért minden lehetőséget meg kellett vizsgálnunk és minden lehetőséget meg fogunk vizsgálni az Eb-selejtezők utáni folytatás kapcsán is – közölte Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke. - Minden sikerre szükségünk van, ezért egyértelmű volt, hogy a két szakembert fogom javasolni, és tudtam, hogy tudnak majd együtt dolgozni. Mindkét szakember igent mondott, köszönöm nekik, és köszönjük a kluboknak, az FTC-Rail Cargo Hungariának és a Győri Audi ETO-nak.

Ambros Martin a keddi esti Győri Audi ETO - Budaörs NB I-es mérkőzés miatt nem tudott jelen lenni a sajtótájékoztatón, írásos nyilatkozatában azonban jelezte: „Mindenek előtt szeretném elmondani, hogy számomra nagy megtiszteltetés volt a Magyar Kézilabda Szövetség felkérése a nemzeti csapattal való közös munkára. Mát négy éve élek Magyarországon, és büszkén mondhatom, hogy ez az ország nekem és családomnak második otthonommá vált. A magyar kézilabda most egy nehéz időszakot él, ezért nem volt kérdés számomra, hogy a sportág minden képviselőjének össze kell fognia és keményen dolgoznia azon, hogy a magyar női kézilabda színvonala az őt megillető helyre kerüljön. Ezért kész vagyok arra, hogy Elek Gáborral és a Szövetség stábjával egy hatékony együttműködést kezdjünk. A Ferencváros és a Győr a nemzetközi kézilabdában kiemelkedő színvonalat képvisel, és a válogatottat jelentős részben ez a két klub adja. Ezért biztos vagyok benne, hogy a nemzeti csapatot az összefogásunkkal hasonló sikerekre tudjuk vezetni, mint külön-külön a saját csapatainkat.

Bár ez a felkérés csak egy átmeneti időszakra szól, én izgatottan várom, hogy megkezdjük a közös munkát Gáborral, és belefogjunk az építkezésbe, amely a kezdete lehet egy sokkal eredményesebb és fényesebb jövőnek. Hajrá Magyarország!”

Pálinger Katalin alelnök hozzátette: - A jövő stábjában szerepet szánunk Siti Beának, akivel sok sikert értünk el együtt, az ő szakmaisága, emberi tulajdonságai méltóvá teszik arra, hogy a válogatottért dolgozzon.

Elek Gábor szövetségi kapitány: - Semmi nem változott egy hónappal ezelőtti véleményemhez képest, nem főállású kapitányságra vállalkoztam. Arra vállalkoztam, hogy amit kaptam a magyar kézilabdától, azt visszaadhassam. A legfontosabb az összefogás, ezért is fogadtam el elnök úrtól a felkérést erre a négy hónapra. Amint le tudtunk ülni a szakmai stábbal egyeztetni a BL-mérkőzéseket követően, elmondjuk elképzeléseinket.

Siti Bea: - A szerepemet az együttműködés napjai fogják meghatározni. A sportágnak van jelene, rövid-, közép- és hosszú távú terve. Nekünk most rövid távon kell elérnünk a célunkat, amivel hosszú távra is tudunk alapozni. Ismerve Elek Gábor és Ambros Martin szakmai maximalizmusát és nyitottságát, jogos elvárás a négy mérkőzésre szóló feladat, az Eb-kvalifikáció teljesítése, és az Eb-szereplés megalapozása.



Forrás: MKSZ

Magyarország - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi