Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Elek: Egyértelmű a célunk

2014. július 23. 5:47

Az érkezőkről, távozókról, a felkészülésről és a célokról Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője mesélt.

Elek: Egyértelmű a célunk
- Kezdjük a távozókkal: Such Nelli és Szekerczés Luca Siófokon kezdték a felkészülést. Mit lehet tudni róluk?
- Mindketten kölcsönben szerepelnek Siófokon. Lucára hosszú távon is számítok, de neki most nagyon fontos, hogy játsszon. Junior szinten komoly teljesítményre képes, amit az U20-as világbajnokságon ismét bizonyított. Számára nem perspektíva, hogy eldőlt mérkőzéseken kézilabdázzon. Kiélezett meccseken is pályán kell lennie, mert így fejlődhet tovább. Nagyon várjuk vissza, mert sok lehetőséget látunk benne.

- Lukács Viktória tavaly Siófokon szerepelt, de idén visszatért.
- Vica a második számú jobbszélsőnk. Egy évet végigjátszott Siófokon, és egészen jól megoldotta a feladatát. Kíváncsian várom, hogy magasabb szinten mire képes. Ők ketten, Vica és Luca mindenképpen a jövő emberei lehetnek. Azért voltak, vannak távol, hogy erősödjenek, rutint és tapasztalatot szerezzenek.

- Mit gondolsz a másik két érkezőről?
- Soós Viktória magyar válogatott, kétszeres BL-győztes kézilabdázó. Nem nagyon kell bemutatni. Tavaly kevesebbet játszott Győrben, de az első BL-győzelemben elég nagy szerepe volt. Valószínűleg kell egy kis idő, mire újra játékba lendül majd. Katarina Tomasevics válogatott szinten nagyon komoly teljesítményt nyújtott az elmúlt két világversenyen Szerbia színeiben. Ha azt a formáját hozza, akkor mindenképpen nagyot erősödtünk vele.

- Másfél hét munka után, most milyennek látod a keretet?
- Úgy gondolom, továbbra is ez a második legerősebb keret az országban. Pláne azért, mert a csapat magja régóta együtt játszik. Tehát a bajnokságban a második hely megszerzése mindenképp alapcélkitűzésünk maradt.

- És nemzetközi szinten?
- A Bajnokok Ligája selejtezőjében nem rossz a csoportunk. Az nehezítő körülmény, hogy várhatóan Lipcsében kell játszanunk egy ki-ki mérkőzést a rendező csapattal. Bízom benne, hogy egyenlő feltételek között tudunk megmérkőzni a Lipcsével, amelyből óriási mérkőzés kerekedhet ki a BL-főtáblára jutásért. A célunk egyértelmű, a BL-selejtezőből a főtáblára kell kerülnünk.

- A Murauban töltött majd egy hét mennyiben segítette a felkészüléseteket?
- Murau számunkra a legjobb hely a világon az edzőtáborozáshoz. Az eltervezett munkát elvégeztük. Ezenkívül a környezet és a körülmények ismét fantasztikusak voltak. Ezúton is szeretném még egyszer megköszönni a szálloda minden dolgozójának, hogy ilyen lehetőségeket biztosítottak számunkra. Nagyon örülök, hogy ismét ott voltunk. Jól sikerült hét volt.

- A Hypo elleni két edzőmérkőzést hogy értékeled?
- Egyik sem lehet mérvadó. Az első, keddi mérkőzésen a Hypo kettő, mi pedig négy napja voltunk együtt. A második találkozó sebességében már más volt ugyan, de még abból sem lehet semmilyen következtetést levonni. Ezek a meccsek arra voltak jók, hogy az edzőtábor monotóniáját megtörjék, de azért mindenképp hasznosnak értékelem.

- És a soron következő edzőmérkőzések?
- Próbáltam úgy összeállítani a felkészülési programot, hogy két-három mérkőzéseket kelljen lejátszani viszonylag rövid időn belül. Ez már egyfajta előjátéka a BL-selejtezőnek, hiszen szeptemberben is ugyan ilyen terhelésnek lesz kitéve a csapat. Ezen a héten Norvégiával és a Siófokkal játszunk, majd augusztus közepén egy rangos tornára utazunk Nagybányára. Egy hétre rá pedig az Elek Gyula Kupa következik.

- Mennyi időtök lesz kimondottan szeptember harmadik hétvégéjére készülni?
- A magyar bajnokság irányított sorsolásának köszönhetően meghosszabbodott a felkészülésünk, így erre a szeptemberi hétvégére élezhetjük ki a formánkat.

- Mit gondolsz az ellenfeleitekről a magyar bajnokságban?
- Úgy gondolom, idén rég nem látott játékerőt fognak képviselni a magyar bajnokságban szereplő csapatok. Ebből a Győr és - nagyon remélem, hogy mi is - ki fogunk emelkedni. Azért az Érd és a Dunaújváros jóval közelebb lesz hozzánk, valamint van négy-öt olyan csapat, amely négy közé vágyik. Nekünk is fel kell kötni a gatyánkat, hogy ne hibázzunk bele olyan mérkőzésekbe, amelyekbe nem szabad. Azért dolgozunk, hogy ezeket kiküszöböljük. Mindezek ellenére nem lehet kérdés számunkra a Bajnokok Ligája indulására jogosító helyezés elérése a magyar bajnokságban.

Forrás: www.fradi.hu

Magyarország - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi