Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Németh András: "Kezdünk összerázódni"

2005. november 19. 0:35

A hazai pályán játszó FTC fölényes, magabiztos győzelemet aratott az idei év utolsó fordulójában a Cornexi ellen. A mérkőzés kezdetétől a fehérváriak folyamatosan hátrányban voltak, amit az első félidő 9 gólos ferencvárosi fölénye is mutat (17-8). A cornexis lányoknak a második játékrészben sem sikerült felvenniük a mérkőzés ritmusát, így nem tudták ledolgozni a 9 gólos hátrányt. A zöld-fehérek 29-20-as végeredménnyel ünnepelték hazai győzelmüket.

Németh András: "Kezdünk összerázódni"
Szabó Edina, a Cornexi vezetőedzője: "Nagyon készültünk erre a mérkőzésre. A bemelegítésen még azt hittük, hogy véghez tudjuk vinni az elképzeléseinket, de sajnos ez nem így lett. Az ellenfél elsöpört minket a pályán. Bíztam benne, hogy lesz lehetőségünk feljönni, bár az érezhető volt, hogy nyerni már nincs esélyünk, de becsülettel helyt állni lett volna. Azokat a lehetőségeket azonban, ahol szépíthettünk volna, rendre elügyetlenkedtük. Úgy tűnik energiahiánnyal küzdünk, a Ferencváros sokkal nagyobb sebességgel játszott.

Az ellenfél végig tudta vinni a lerohanásait, és szétesett a támadásunk, védekezésünk, teljesen elképzelés nélkül játszottak a lányok. Azt vártam, hogy a mai meccsen kijöjjön belőlük a sok bennük maradt energia, ami a bajnokság során felgyülemlett. A mérkőzés második felében azonban már azt sem tudtuk megoldani, amit muszáj lett volna. Sajnálom, hogy így alakult, próbáljuk magunkat összeszedni.
Most jön a szünet, amikor újra átgondoljuk a dolgainkat, de a bajnokság kezdete óta mást sem teszünk. Mivel semmi sem sikerül úgy, ahogy szeretnénk, folyamatosan mindent átbeszélünk, tanácskozunk, edzünk és biztatjuk egymást, de ez most jelen pillanatban kevésnek bizonyul. Az eddig ránk jellemző küzdés és akarat is hiányzott a mai találkozón, ezért az a legfájóbb, ahogyan kikaptunk. Nehéz magyarázatot találni, hogy miért nem sikerül a terveket véghez vinni. A bizonytalanság a csapatban még a megnyert mérkőzéseinken is jelen volt. Nagyon jók az ellenfelek, gyorsak és erősek, amitől mi még sajnos messze vagyunk. Szembe kell nézni a hibáinkkal, és tenni kell ellenük, tanulni kell belőlük, és dolgozni tovább, hiszen feladni a legkönnyebb."

Németh András, az FTC vezetőedzője: "Nem számítottam ennyire sima győzelemre. Úgy érzem, kezdünk összerázódni. Nagyon jól működött a védekezésünk. Minden az elgondolásaink szerint alakult, úgy játszottunk, ahogyan szerettünk volna. Arra nem számítottam, hogy ennyire biztos lesz a győzelmünk, hiszen a találkozó közepétől uraltuk a játékot. Nagyon örülök, mert látom, hogy a csapatom fejlődése folyamatos. Úgy érzem jól sikerült az őszi szezonunk, minden elvárásunk a várakozások szerint alakult, sőt, a mai Ferencváros sokkal előrébb tart, mint amire a bajnokság kezdetekor számítottunk, és ez biztató, mert a csapatnak van látható jövője."

Tápai Szabina, a Cornexi balátlövő-irányítója: "Nem úgy sikerült a visszatérésem, ahogy elképzeltem, úgyhogy semmiképp sem nevezném ezt igazából viasszatérésnek. Az orvosaim mondták, hogy játszhatok, én pedig úgy döntöttem, hogy szeretnék segíteni a csapatnak. Igazából ez nem a várakozásunk szerint alakult. Semmi nem jött be, és kicsit a csapategység is szétesett. A szünetben megpróbálunk feltöltődni, és utána újult erővel nekivágni a következő szezonnak."

Tóth Tímea, az FTC válogatott játékosa: "Keményebb meccsre számítottunk, nagyon felkészültük, és sikerült a mi játékunkat játszani. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk is sokat segített, hogy így alakuljon a végeredmény. Jól szerepelt a csapat, mindenki hozzátette a a tudása legjavát a játékhoz. A fiataloknak szükségük volt arra, hogy a rutin miatt sokat játszhassanak, önbizalmuk legyen, így a csapat mégjobban összeérjen. Úgy érzem a bajnokság végére egy nagyon jó csapat lehet a Ferencváros. Ha minden meccsen így tudnánk kezdeni, elég jó éremesélyeink lehetnének."


Forrás: Presstige Média

Az őszi szezon végén élen a Győr

Magyarország - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi