Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

"A Fradinak nehéz dolga lesz"

2005. február 23. 23:01 © handball.hu

Az MKSZ hétfő délután hirdette ki Németh András nőikézilabda-válogatott keretét, amelyben a néhány tapasztaltabb és újonc játékos között szerepelnek olyanok is, akik régebben már felpróbálták a címeres mezt. Utóbbiak közül a Dániában légióskodó Benyáts Beatrixet érte el a handball.hu, aki kint két meccsen is pályára lép Jan Pytlick csapata ellen.

Benyáts Beatrix csak Dániában lép pályára
Benyáts Beatrix csak Dániában lép pályára
handball.hu: Már második éve élsz Dániában. Hogy érzed magad kint?
Benyáts Beatrix: Köszönöm szépen, mind a kézilabda pályán, és mind a való életben nagyon jól érzem magam. Szeretem Dániát, mert nagyon sok szép érdekesség és látnivaló van, és nagyon kedvesek, segítőkészek az emberek. Igazából egy dolog van, amit negatívumként élek meg, ez az időjárás, mert a tenger közelsége miatt gyakran esik az eső, és sokat fúj a szél.

handball.hu: Akkor nem bántad meg, hogy külföldre szerződtél...
Benyáts: Természetesen nem bántam meg, hiszen sok játéklehetőséget kapok. Jól megy a játék, és megismerkedhettem egy másik ország kultúrájával, életstílusával, és egy új idegen nyelvvel gazdagodhatok. Nagy kihívás volt ez számomra, de megérte belevágni.

handball.hu: Tavaly az Aalborgban játszottál. Hogy kerültél a szezon elején az Esbjerg csapatához?
Benyáts: Miután Aalborgban edzőváltás történt, és az új edző nem sok bizonyítási lehetőséget adott. Nyáron felvetették, hogy lenne-e kedvem elmenni egy másik csapathoz kölcsönbe, mivel sok új játékost igazolnak, és elképzelhető, hogy még annyi játéklehetőséget sem kapnék, mint azelőtt. Saját fejlődésemet figyelembe véve rábólintottam, és így kerültem az esbjergi csapatba. Azt hiszem, jól döntöttem, hiszen egy évig a cserepad melegítéséért biztosan nem kaptam volna meghívót a válogatottba.

handball.hu: Nyár elején lejár a szerződésed. Szívesen maradnál továbbra is Dániában?
Benyáts: Igen, szeretnék még itt maradni, hiszen jól érzem magam. Még nem tudom, hogy mi lesz. Lehet, hogy Esbjergben maradok, de lehet, hogy csapatot váltok. Szerencsére vannak ajánlataim, úgyhogy nemsokára döntenem kell.

handball.hu: Ha valamikor visszahívnának a Fradiba, elképzelhető, hogy visszajönnél?
Benyáts: Ez egy nagyon nehéz kérdés, hiszen sokat köszönhetek a Fradinak, de a sok szép emlék mellett nagyon sok szerencsétlenség is történt velem: a legrosszabb a három éven belüli négy műtétem, és a két ellopott autó, ami nagyon fájó emlék. Mivel elég babonás vagyok, lehet, hogy emiatt nem döntenék a visszatérés mellett, bár ki tudja, mit hoz a jövő.

handball.hu: Dániai klubjaidban különböző posztokon játszottál. Melyiken érzed jobban magad?
Benyáts: Mint átlövő igazoltam Aalborgba, csak a jobbszélsőnk sérülése miatt korán lekerültem szélre, és aztán ott is ragadtam. Azután Esbjergben újra átlövő lettem, jól ment a játék, csak most a sérülések és egyéb okok miatt megint egyre többet játszom szélsőt. Mind a két poszton szeretek játszani, a lényeg, hogy hasznos legyen amit csinálok és ezzel segíthessem a csapatomat.

handball.hu: Ahogy említetted, Németh András behívott a válogatott keretbe. Láthatunk márciusban Dunaújvárosban a dánok ellen, vagy csak a kinti mérkőzéseken lépsz pályára?
Benyáts: A két dániai mérkőzésen veszek részt. Nagyon örülök, hogy ismét kerettag vagyok, és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a csapatban maradhassak.

handball.hu: Van időd figyelemmel kísérni a magyar bajnokságot?
Benyáts: Természetesen igen, minden nap reggeli után az első dolgom az, hogy leülök a számítógép elé, fellépek az internetre, és elolvasom a kézilabdás híreket. Izgalmasan alakul a tabella, és remélem hogy a Dunaferr, a Győr és a Fradi után a nevelőegyesületem, a DVSC is bekerül a felsőházi rájátszásba, hiszen nagyon jó munkát végeznek Laurencz László irányításával.

handball.hu: Mit gondolsz, a magyar bajnokság első helyezettje, a Dunaferr továbbjuthat-e a Viborg ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjébe?
Benyáts: A Viborg most is, mint tavaly, nagyon erős csapat, teli válogatott játékosokkal. De ha a Dunaferr jó formában játszik, és visszatérnek a sérült játékosok, akkor biztos szoros mérkőzéseken fog eldőlni, hogy ki jut az elődöntőbe.

handball.hu: Véleményed szerint dán csapat nyerheti meg a Bajnokok Ligáját?
Benyáts: Ahogy így nézem a negyeddöntő párosításait, két dán csapat biztos lesz az elődöntőben, de remélem a Dunaferr idén felülkerekedik a dánokon, és megnyeri a Bajnokok Ligáját.

fotó: Kenneth Rosenkilde
handball.hu: A meccseken kívül gyakran találkoztok a kint játszó légiósokkal, vagy tartjátok egymással a kapcsolatot?
Benyáts: Igen, én személy szerint az összes kint játszó magyarral tartom a kapcsolatot, leginkább telefonon beszélünk, meg chat-elünk egymással. De volt rá több példa, hogy meglátogattuk a többieket, illetve ők minket. Nagyon örülök az ilyen összejöveteleknek, mert sokszor elég nagy honvágyam van, és ilyenkor jó érzés magyarok közt lenni, dumálgatni és jól érezni magunkat. Ja, és már második éve a Szilvesztert is a kint játszó magyar kézilabdásokkal együtt töltjük, és nagyon jó buli szokott kerekedni belőle.

Benyáts Beatrix
handball.hu: Ha majd jó néhány év múlva abbahagyod a kézilabdát, mivel szeretnél foglalkozni?
Benyáts: Hát ez egy nagyon jó kérdés, többen kérdezték már, de igazából nem tudok rá válaszolni. Én nem olyan ember vagyok aki előre eltervezi, hogy mi, vagy ki lesz belőle később, lesz ami lesz, majd kialakul. Nagyban függ attól, hogy miért, mikor és hol fogom befejezni a pályafutásomat. Az biztos, hogy nem távolodom el a kézilabdától, elképzelhető hogy gyerekekkel fogok foglalkozni, hiszen az edzői képesítésem megvan. Majd meglátjuk, mit tartogat számomra a jövő, most még egy ideig csak a kézilabdázásra összpontosítok, és természetesen tanulok, most éppen dánul.

handball.hu: Te ismered a GOG és a Horsens HK csapatát. Mit gondolsz az FTC-GOG és a Cornexi-Horsens párosítás esélyeiről, figyelembe véve, hogy mindkét magyar csapat itthon kezd?
Benyáts: A Fradinak nehéz dolga lesz, mert a GOG nagyon jó sorozatot produkált az utóbbi időben (pl. otthon megverte az FCK-t, idegenben döntetlent játszott az Aalborggal). Szerintem, ha a Fradi tudásához méltóan játszik, akkor 50% esélye lesz a továbbjutásra. A Cornexi ellenfele - úgy gondolom, - szerényebb képességű, mint a GOG, de nekik is szükségük lesz két jó meccsre a továbbjutáshoz. Nehezíti a magyar csapatok esélyeit, hogy idegenben játsszák a visszavágót. Ha lesz rá lehetőségem, biztosan kint leszek a mérkőzéseken és szurkolok a magyaroknak.

handball.hu (bghb)

Magyarország - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi