Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

EHF: a Győr a legjobb nyolc között

2005. február 13. 17:36 © handball.hu

Az EHF-kupában a Győri ETO magabiztos, 38-28-as győzelmet aratott a norvég Vaag Vipers ellen, így 71-53-as összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé. A második, "idegenbeli" mérkőzésen Mehlmann Ibolya gólerős játékával és biztoskezű itéletvégrehajtásával a győri lányok nagyobb arányú győzelmet arattak, mint tegnap.

Borbás és Mehlmann akcióban fotó: www.gyorietokc.hu
Borbás és Mehlmann akcióban
fotó: www.gyorietokc.hu
Szakkommentátorunk, Tóth László, a férfi junior válogatott és a Győri Tento ETO szakvezetőjének rövid esélylatolgatása:
Az előzetes ismereteink alapján ez a csapat kicsit gyengébbnek tűnik, mint a lengyel Lublin volt. Sima győzelmet várok.

Győri Graboplast ETO KC - Vaag Vipers 38-28 (18-14)
Győr, Magvassy-sportcsarnok, 1200 néző
Vez.: Covalciuc, Covalciuc (MDA)
Győri ETO: Herr - Bódi 7, Mehlmann 9/7, Djokic 3, Bradeanu 3, Gogirla 6, Vérten 4. Csere: Petróczi (kapus), Temes 3/2, Juhász, Bognár, Borbás 3. Edző: Róth Kálmán.

Vaag Vipers góllövői: Birkeland 8/2, Grimestad 5, Berge 4, Moberg 3, Svantesson 3, Ourom 2, Rostand 2, Aaland 1.
Hétméteresek 11/9 illetve 3/2.
Kiállítások: 6 illetve 6 perc

A hazaiak Mehlmann hetesével kezdték a gólgyártást. Mindkét edző levonta a tanulságot a tegnapi mérkőzésből, Djokicot kőkemény védekezéssel próbálták megállítani a norvégok, míg Róth Kálmán emberfogót állított a gólerős Birkelandra. Utóbbit hol Juhász, hol Djokic őrizte.

Az így keletkezett szabad területet a balátlövő Grimestad igyekezett kihasználni, két szép gólt lőtt egymás után (8. perc: 4-2). Sok hibát követett el támadásban a győri csapat, de Vérten szép indulásgóljával így is háromra nőtt a különbség. A vendégeknél a jobbszélső Moberg fogott ki jó időszakot, indulásból és a szélről is eredményes tudott lenni, így a norvégok egyenlíteni tudtak a 12. percben.

Tóth László: Nagyon sok a pontatlan lövésünk, kihagyott ziccerünk, ezért tudja ilyen jól tartani magát a vendégcsapat. Néhányszor szerencséjük is volt a kipattanóknál, sokáig nem tudnak ilyen közel maradni.

Újfent hárommal elhúzott a hazai csapat, mert a védekezés végre összeállt, olyannyira, hogy a norvégoktól kétszer is elvették a labdát passzív játékért, pedig emberelőnyben voltak. Támadásban Bódi villogott, két gólt lőtt egymás után (18. perc: 9-6).

Tóth László: A norvég csapat technikailag és taktikailag is jóval gyengébb a mieinknél, csak akkor lehet gondunk, ha a lányok elkönnyeműsködik a helyzeteket. Nem tudják átjátszani a védekezésünket, nagyon sokat hibáznak.

A gyengébb kapusteljesítmény miatt Róth Kálmán cserélt, Petróczit küldte pályára. Mehlmann 10 méterről sistergős bombát küldött a hálóba, de Grimestad hasonlóval válaszolt. Bódi Bernadett nagy formában játszott, két újabb szép gólt lőtt indulásból illetve egyéni betörésből (25. perc: 14-10)

Tóth László: Az ellenfél nagyon becsületesen küzd, de a képességek és a taktikai érettség is egyértelműen a mieink mellett szólnak.

Gogirla hatalmas bombája, és Djokic gyönyörű lefordulása után izzott a csarnok. Ennek ellenére továbbra sem alakult ki jelentős különbség, mert Grimestad és Berge nagyon jól játszott, szépen használták ki a Birkeland szoros kísérete miatt nyíló területet. A félidő végeredménye Mehlmann hetesével alakult ki (18-14).

Tóth László: A mieinknek sokkal nagyobb a lövőereje, a norvégok inkább a lerohanásos támadásokból voltak eredményesek, illetve ügyesen játszották meg a beállót. A balátlövő Grimestad lövései sablonosak, ha a kapusunk bemozdul a bal felső sarokba, akkor a lövések 90%-át háríthatja. A második félidőben Róth Kálmán valószínűleg több lehetőséget ad majd a fiataloknak, hiszen szerdán kemény mérkőzés vár a csapatra Hódmezővásárhelyen.


A második játékrészben Vérten indulásból ejtette át a kapust, Petróczi pedig két felső sarkos lövést is szépen hárított.

Tóth László: Petróczi elkezdett bemozdulni Grimestad hosszú felső sarkos lövéseire, rögtön sikerült is néhány szép védést bemutatnia.

A jobbszélső Svantesson volt újfent eredményes indulásból, majd Mehlmann lőtt betörésből és hetesből a hálóba (37. perc: 21-17). Birkeland azonban emberhátrányból is válaszolni tudott, rögtön vissza is kapta a "testőrséget", ezúttal Borbás Rita személyében. Grimestad elkezdte az alsó sarkot lőni (23-19), míg a hazaiak az agilisen játszó Mehlmann heteseivel tartották a különbséget. Gogirla tanítanivaló átlövése után az újra megszerzett labdával Vérten lódult előre, s máris öt volt közte (42. perc: 25-20). Mehlmannak nem remegett a keze a heteseknél továbbra sem.

Tóth László: Bradeanut emberfogással kísérik, és Bódi rendszeresen behozza középre a labdát és ezzel betömöríti a falat. Róth Kálmán most időt kért, és valószínűleg arra fogja kérni Bódit, hogy inkább húzódjon ki egészen a sarokig, hogy a középső embereknek több helye legyen.

Gogirla átlövései ellen nem tudtak igazán mit tenni a vendégek, Borbás Rita pedig beállóban játszott agilisen és eredményesen (53. Perc: 30-25) Az 57. Percben a fiatal Temes is megszerezte első gólját hetesből, majd hozzátett még egyet (35-26). Vértent a nyakánál fogva sem tudták visszahúzni, így már kilencre nőtt a hazaiak előnye, majd a felbátorodó Temes ejtette át a norvég kapust. Az utolsó percet vastaps mellett játszotta a győri csapat, teljesen megérdemelten. Végül az ETO tíz góllal, 38-28-ra győzött.

Tóth László: Végsősoron bejött amit mindenki várt: a két mérkőzés alapján magabiztos ETO-továbbjutás. A kézilabda minden elemében a mi csapatunk a Vaag előtt jár. Gratulálok a lányoknak.

Arnfinn Olsen, a Vaag szakvezetője: A mai mérkőzés hasonló volt a tegnapihoz. Nem játszottunk most sem rosszul, de a Győrnek erősebb, magasabb játékosai vannak, sokkal nagyobb távolságból is tudnak gólt lőni, nem tudtuk igazából megállítani őket. Nem vagyok annyira elégedett a csapatommal, mint tegnap voltam, de a lehetőségeinket figyelembe véve jól játszottunk ma is.

Róth Kálmán: Annyival volt ma jobb a játékunk, mint tegnap, amennyivel többet tudtunk most kifejezetten erre az ellenfélre készülni. Bár nem minden taktikai húzásunk vált be, de sikerült a norvégoknak valamilyen formában megtörni a játékát. Kijelenthetjük, hogy simán jutottunk tovább, annak ellenére, hogy a játékvezetők kicsit segítették a gyengébbik csapatot. Ezzel ilyenkor nincs is gond, de ha a mérkőzés idegenben van, akkor kellemetlenebb lehetett volna. Ma valamivel jobban és összeszedettebben játszottunk, és más játékosok voltak jó formában, mint tegnap. Ez persze várható volt, hiszen akkor többet tett hozzá az előző meccshez, az mára talán jobban elfáradt. A keretünk erős, mindig tudtunk új színt vinni a csapatba.
A védekezésünk kicsivel jobb volt mint tegnap, de a visszarendeződésben ma nem voltunk a helyzet magaslatán, kaptunk néhány olyan gólt lerohanásból, amit nem illik.

handball.hu (joos)

Magyarország - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi