Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation Automatic Google translation
Automatic Google translation

Összeomlás

2004. december 18. 19:11 © handball.hu

A magyar válogatott 16-21-es félidő után 29-44-re kikapott a Norvégia elleni elődöntőben. A vikingek csapata iskolajátékot mutatott be védekezésben és támadásban egyaránt, 19 gyorsindításos góljukra a magyar csapat eggyel tudott válaszolni. Bebizonyosodott, hogy a hazai gárda játéka elavult, a támadás-védekezés közötti cseréket kihasználva a norvégok kényük-kedvük szerint lőtték a gólokat.

Hatástalan támadójáték
Hatástalan támadójáték
9000 lelkes és mindenre elszánt néző előtt kezdődött a meccs. A hangulattal minden rendben volt, megérkeztek a vikingsisakos norvég szurkolók is. Nagyon magabiztosan nyilatkoztak a meccs előtt, akkor még nem tudtuk, mennyire igazuk lesz. Kiss Szilárd a mérkőzésre Szűcs Gabriellát és Balogh Beát nem nevezte. Ezzel a jobbszélen gyakorlatilag lemondtunk a gyors indulások lehetőségéről.

A mérkőzés előtt szakkommentátorunk, Németh András, a Ferencváros BL-döntős csapatának vezetőedzője: "Ez lesz a legnehezebb mérkőzésünk, szerintem rosszabb, hogy most játszunk velük, és nem a döntőben. Látva a norvég csapatot, azt mondhatom, hogy a gyorsaság a legnagyobb erényük. Lövőerő tekintetében Katja Nyberg a legjobbjuk, de őt az Eb alatt eddig visszafogottabbnak láttam."

A szokott Dunaferr-sorral kezdett a magyar válogatott, Kindl Gabi válaszolt Nyberg átlövésgóljára (1-1). Riegelhuth megmutatta, hogy nem fél, hetesből átejtette Pálingert.

Németh András: Az első percekből az látszik, hogy a norvégok nagyon felkészültek a védekezésünkből, könnyen kerülnek helyzetbe. Biztosan be fogják vetni ellenünk a gyors középkezdés fegyverét is, mert tudják, hogy sokat cserélünk támadásban és védekezésben.

A norvégok elhúztak az elején, de sikerült felzárkóznunk és tartottuk velük a lépést (6-5).

Németh András: Elgondolkodtató, hogy amikor Radulovics bennmaradt védekezni és hatosfalat játszottunk, az meglepte a norvégokat. A nyitottunkra láthatólag fel vannak készülve.

Továbbra is tartotta egy-két gólos előnyét a norvég csapat, de nem szakadtunk le (9-7). A védekezésben hatosfalra váltottunk. Emberelőnyben megint kapkodtunk, Riegelhuth büntetett (10-7).

Németh András: Kezd javulni a norvégok sánca, az eddigi jó átlövéseinket betörésekre, vagy a beálló megjátszására kellene váltani. Az utóbbi 4-5 átlövésünk sikertelen volt.

A magyar csapat Radulovics hetes- és átlövésgóljaival tartotta magát (12-9). Ferling hátrányból szerzett gólt (12-10).

Németh András: Most kell megfogni a norvégokat, mert picit elbizonytalanodtak. Kijöttek emberfogásra, pedig nem voltak jók az utóbbi átlövéseink.

Hamar túltette magát Norvégia a hullámvölgyön (14-10). Pálingernek sajnos nem ment, Sirina jött a helyére.

A félidő végére visszaálltunk nyitott védekezésre, de nem sokat segített (17-13). Folytatódott a gyenge játék, a félidőben 21-16 lett az állás, Norvégia egyértelműen jobb volt.

Németh András összegzése a félidőben: Nagyon sok gólt kapunk abból, hogy sokat kell cserélnünk támadás-védekezésben. Ez egyre inkább tarthatatlan a mai modern kézilabdában. A norvégok (de a többi csapat is) jól felkészültek erre, maximálisan ki tudják használni ezt a hiányosságunkat. Szélről beljebb kellene tolni a védekezésünket, mert a norvégok szélsői valamivel bizonytalanabbak. A mai kézilabdában az öt gól még nem olyan nagy különbség, még meg lehet fordítani.

A második félidő is rosszul indult, tanácstalanok voltunk (23-16). Teljesen elbizonytalanodtunk, Ferling Detti 18 másodperccel a kiállítás lejárta előtt jött vissza a pályára, tehát újabb kiállítást kapott, amit a norvégok ki is használtak (24-16).

Németh András: Rosszabbul is kijöhettünk volna ebből, a norvégok kihagytak néhány helyzetet.

Kapusposzton Sirina sem tudott többet hozzátenni, mint Pálinger, az addig bizonytalanabb norvég szélsők nem hibáztak vele szemben (26-18). Visszajött Pálinger.

Norvégia tízgólos előnyre tett szert (29-19), kihasználva az elvesztett labdáinkat. A gyors lerohanásos támadásaik ellen nem tudtunk felmutatni semmit.

A lelátón kitört a viking fieszta, sajnos, jogosan, mert Norvégia sokkal jobban játszott, ráadásul a kapusuk is parádézott, bár Radulovics hetesét nem védhette. (32-22).

Németh András: Katrine Lunde nagyon jól véd, kiváló kapus. A védekezésünk nagyon gyenge, minden átlövés bemegy, nem adunk segítséget a kapusnak.

Norvégia tovább növelte előnyét, kezdett nagyon megalázóvá válni a vereség (37-24). Igyekeztek is a lehetőleg minél jobban megalázni minket, Nyberg indulásos kínaiból lőtt gólt. Lelkileg is padlóra kerültünk.

Németh András: Nagyon nehéz mit kezdeni ezzel a helyzettel, hiszen a végső győzelmet is elvártuk a csapattól, de most azzal kell szembesülniük, hogy még a döntőbe sem fognak jutni. Ezt nehéz feldolgozni. Ennek ellenére ez a csapat a bronzért fog játszani, és kevés csapatsportban tudunk ilyen eredményt elérni.

A végére totális csődhelyzet alakult ki, a norvégok ünnepelni kezdtek a kispadon. Tehették, mert ízelítőt adtak nekünk modern kézilabdából, a gyors lerohanásos támadásokból, az elvesztett labdák utáni visszarendeződésből. 19 gólt kaptuk indulásból míg mi egyet lőttünk. Szembe kell néznünk azzal, hogy ma már nem lehet három védő-támadó cserével játszani, mert egy gyors ellenfél ezt kíméletlenül kihasználja.

Németh András: Minden világversenyen van egy csapat, amely kimagaslik a mezőnyből. A horvátországi vébén a magyar gárda volt ilyen, annak ellenére, hogy a döntőt az ismert körülmények között elvesztette. Előtte az orosz válogatott tudott így kiemelkedni. Most Norvégiának volt messze a legnagyszerűbb csapata, az életkori összetétel és a képességek terén is ők voltak a legjobbak. Engem inkább az aggaszt, hogy nem tudom, nálunk mikor jön össze legközelebb olyan garnitúra, amely a bronzéremért tud játszani az aktuális tornán.

Marit Breivik:
- Nagyon örülünk a győzelemnek, de sajnálom, hogy kollégám, Kiss Szilárd csapata vereséget szenvedett. A magyar lányok fáradtak voltak... Úgy gondolom, hogy a nagyszerű játék főleg a kapusoknak volt köszönhető...

Kiss Szilárd:
- A norvégok minden tekintetben felülmúltak bennünket! Teljesítményünk kevés volt ahhoz, hogy ennek a kiváló norvég csapatnak ellenfelei legyünk... A megbeszélt taktikánk az volt, hogy a támadásainkat igyekszünk góllal befejezni! Sajnos a támadójátékunk csődött mondott!

Pálinger Katalin (a magyar csapat kapusa, csapatkapitány):
- Csak csatlakozni tudok Szilárdhoz: a norvégok felülmúltak bennünket. A magyar válogatott egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy több, mint húsz gólt kapjon leindításból! Sem a támadó-, sem a védekező játékunk nem ment... Nehéz lesz összeszednünk magunkat a vereség után, de most már csak a bronzra szabad koncentrálnunk!

A sajtótájékoztatón összegyűlt újságírók a magyar szövetségi kapitány mellé Vass Sándor csapatvezetőt követelték, aki néhány percen belül a média munkatársainak rendelkezésére állt:
- A vereséget megmagyarázni nem lehet... Egy friss norvég csapat játszott egy fáradt, fásult magyar csapat ellen! Egyszerűen lealáztak bennünket! Ez a csapat nem lett volna frissebb az oroszok ellen sem, de a tőlük kaptunk volna ki, kellemesebb lett volna... A lányok meg sem közelítették azt a teljesítményt, amire igazából képesek. Soha nem kritizáltam játékvezetőt, de én még életemben nem láttam, hogy egy mérkőzés alatt két kettős kiállítás legyen! Nem mondom, hogy a bírók megváltoztatták volna a mérkőzés végeredményét, csak a halált tehették volna szebbé...

handball.hu

Magyarország - további hírek

2019. május 22. 18:15

Búcsúzunk

2019. május 18. 18:21

Az ÉRD lett a bajnoki negyedik

2019. május 17. 17:55

Tisztességgel helytállt a Móvár

2019. május 15. 17:57

Snelderrel győzött a Fradi

2019. május 15. 7:19

Női keret a vb-selejtezőkre

2019. május 13. 7:27

"A magyaroknak nincs taktikája"

2019. május 12. 15:12

Megvan az ötödik BL-győzelem is!

2019. május 11. 22:16

Junior Final4-győztesek a magyarok

2019. május 11. 20:40

Felülhet a trónra a Siófok

2019. május 11. 15:05

Lehengerlő játékkal döntős a Győr

2019. május 10. 19:09

Móváron is kikapott a Békéscsaba

2019. május 10. 15:12

Döntőben a juniorok

2019. május 10. 12:09

Megvan a BL All Star csapata

2019. május 10. 6:20

Junior Final Four Pesten

2019. május 9. 18:04

Magabiztos Fradi-diadal

2019. május 8. 18:40

Pontot csent otthon az Eger

2019. május 5. 14:45

Siófok: döntetlen az odavágón

2019. május 5. 6:41

Négy meccs szombaton

2019. május 4. 18:08

Danyi megerősítve pozíciójában

2019. május 3. 18:44

Újabb két pontot zsebelt be a Fradi